-->

erikoispallon (a.k.a. raskausmasun) plussat ja miinukset

Nov 9, 2012

Minä ja mun erikoispalloni ollaan nyt raskausviikolla 36, tarkalleen 36+2 tänään. Rakas palloni on venynyt ja paukkunut jo sellaisiin mittoihin, että sain jo tuossa parisen viikkoa sitten uteluita ventovierailta siitä, että jokohan se kohta syntyy. No I wish, ei nyt ihan vielä kuitenkaan.

Mun erikoispalloni on kasvanut kokoa tasaisen varmasti ja pitää näillä viikoilla sisällään - arvioiden mukaan - jo sellaisen noin kolmikiloisen pötkylän. Eli arvioiden mukaan tiedossa on suht iso beebe, itsehän painoin syntyessäni kepeät 4650 g, että niin... Mies on onneksi ollut syntyessään kohtuullisemman kokoinen, joten toivotaan ettei meidän pötkö nyt kuitenkaan ihan viisikiloiseksi masussa kerkeäsi venähtää!

Teinpä siis aikani kuluksi tällaisen plussat ja miinukset-listan pallomasun kanssa elämisestä.

plussat:

- Erikoispallo toimii etenkin sohvalla istuttessa kätevänä tarjottimena vaikka teemukille tai lautaselle.
- Erikoispallo toimii tylsinä hetkinä viihteenä, kun seuraa beeben viuhtomista näin masun ulkopuolelta.
- Erikoispallon nähdessään jopa jurojen suomalaisten huulille nousee hymy.
- Erikoispallo aiheuttaa liikkuessaan ja sen sisällön tohottaessa kantajassaan erityisen lämpimän tunteen siellä rintakehän vasemmalla puolen.
- Erikoispallo pakottaa kärsimättömän kantajansa pakostakin oppimaan kärsivällisyyttä.
- Erikoispallo toimii tarvittaessa loistavana tekosyynä luistaa ikävistä asioista esim. imuroinnista (tosin olen itse ollut harvinaisen sitkeä mielestäni, enkä ole käyttänyt palloa tekosyynä oikeastaan millekään - toistaiseksi ainakaan...).
- Erikoispallo saa meidät miehen kanssa muistelemaan lapsuutemme lauluja ja hoilottamaan niitä iltaisin epävireisesti yhdessä, joka johtaa vääjäämättä moniin ratkiriemukkaisiin hetkiin (naapureidemme mielipidettä tähän en ole kysynyt).
- Erikoispallon kanssa pukeutumisessakin antaa itselleen enemmän anteeksi, kuin normaalisti, koska hei "mähän olen nyt raskaana, ei se ole niin justiinsa".
- Erikoispallo on siitä kätevä, että mahaa ei kerrankin tarvitse vetää koko ajan sisään.
- Erikoispallo saa ihmiset kertomaan sen kantajalle hupaisia vitsejä.
- Erikoispallon kantaja saa normaalia useammin osakseen erikoisihanaa kohtelua miehen puolelta; ovet avataan, kassit kannetaan, kotityöt hoidetaan puolestani ja onpa jopa tuohon deittipuoleenkin panostettu normaalia enemmän!
- Erikoispallo on myös lähentänyt tulevia vanhempiaan vielä entisestäänkin toisiinsa, love is in the air ♥.

miinukset:

- Erikoispallo hidastaa ikiliikkujan menoa liikaa makuuni.
- Erikoispallon kanssa on yhä vaikeampi juosta, näytän "juostessani" ihan Hugh Grantilta Mickey Blue Eyes-leffasta, eli tosi helkkarin urpolta!
- Erikoispallo painaa välillä kantajansa pissirakkoa niin, että tuntuu että pian pääsee housuun. Vessaan saapuessa tulos on yleensä kaksi tippaa, että kiitti vaan!
- Erikoispallo tekee kantajastaan kömpelön ja puuskuttavan möykyn, jolle kaikki tutut silti kertovat tämän säteilevän. Kissinpissit...
- Erikoispallon kanssa ei voi urheilla kunnolla enää tietyn pisteen jälkeen, vaan on tyydyttävä turhauttavan hidastempoiseen mammaliikuntaan, joka on läheistä sukua mummojumpalle, luulenma.
- Erikoispallon kanssa niin moni nami juttu on kielletty, esim. valko- ja punaviini, homejuusto ja noin 50 muuta ruoka-ainetta, ks. myös edellinen kohta.
- Erikoispallon kantajana olen näin loppuvaiheessa löytänyt sisäisen ähkijäni. Ähkin varmasti keskimäärin 100 kertaa päivässä; kengännauhoja sitoessani, lattialle pudonneita asioita noukkiessani, pukiessani, sohvalta ja sängystä noustessani, kylkeä kääntäessäni ja suihkun jälkeen varpaitani kuivatessani. Sex on a stick, baby!
- Erikoispallon kanssa on vaikea löytää yläosia, jotka peittäisivät erikoispallon. Paidat ovat muuttuneet pallon myötä napapaidoiksi, tunikat paidoiksi ja mekot taas tunikoiksi. Pukeutuminen on siis helkkarin vaikeaa, saatika sitten hyvältä näyttäminen!
-Erikoispallon myötä kantajansa kropan vallanneet hormonit tekevät möhömahasta hikoilevan mörön, teini-ikäisen lätkäkundin treenikassikin jää toiseksi...
- Erikoispallo aikaansaa kantajassaan vaikka mitä ikävää pikkuvaivaa; hullu väsymys, selkäkivut, turvotukset, ilmavaivat, uniongelmat ja hormonisekoilut ovat siis vain jäävuoren huippu!

yhteenveto:

Voin siis listaa katsomalla todeta seuraavaa; vaikka miinuslista näyttää venyneen plussalistaa hieman pidemmäksi, olen silti niin hitsin onnellinen erikoispallostani, etten kuuna päivänä vaihtaisi sitä mihinkään pois! Olen myös mielestäni tähän asti saanut kokea todella helpon raskauden, ja mammani ja mummini kanssa jutelleena luulen tämän kulkevan suvussamme.

Paljon on myös asenteesta kiinni. Jos muistaa suhtautua näihin ihanan kamaliin raskausvaivoihin edes joskus myös huumorilla, helpottuu homma kummasti. Itse olen ottanut raskauden alusta asti sellaisen asenteen, etten jaksa tuhlata liikaa aikaani stressaamiseen, vaan annan asioiden mennä eteenpäin omalla painollaan ja se tuntuu toimineen. Joskus kannatta toki vetää oikein kunnon hormoniraivarit (mielellään kotona, tutussa seurassa), jonka jälkeen ilma puhdistuu mukavasti ja olo helpottuu.

Olen vielä näin neljän vikan raskausviikon alussa hyvillä mielin siitä että jaksan käydä pitkillä kävelyillä raittiissa ilmassa, jaksan laittaa ruokaa ja touhuta kotona, sekä viihdyn vielä mainiosti korupajallanikin. Kroppani on kestänyt neuvola-ja lääkärikäyntien perusteella tämän raskauden loistavasti, josta olen todella iloinen. En myöskään aijo märehtiä liikaa kertyneistä raskauskiloista, ne saan varmasti pois synnytyksen jälkeen hyvin syömällä ja liikkumalla, kuten mitkä tahansa muutkin ekstrakilot. Poppaskonsteja tähän ei ole, enkä sellaisia edes kaipaakaan.

Kaiken kaikkiaan kun ajattelen sitä pikku touhottajaa, joka minua päivittäin masussani mouhoamisellaan ilahduttaa, unohdan hyvin nopsaan koko tuon miinuslistan ja kaikki vaivani. Tästä se siis alkaa, viimeiset vajaat neljä raskausviikkoa. En malta odottaa!

Kuvassa minä ja erikoispalloni nauttimassa ilta-auringosta rannalla Belekissä, rv 29+2.


2 comments:

  1. Aivan mahtava lista! Varmasti itse vinkua vikisisin kaikesta pienestä, niinkuin tapanani on muutenkin. heh. Huumorilla ja positiivisuudella pääsee yllättävän pitkälle. ;)
    Ja sinähän säteilet, piru vie!

    ReplyDelete
  2. RD: Voi kiitos muru, tollaset sanat tekee aika hyvää itsetunnolle raskauden tässä vaiheessa... hihi! :D

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)