-->

Moroccan deco

Nov 17, 2012

Nyt kun ollaan pikkuhiljaa saatu kotia valmiimmaksi ja tavarat alkavat löytää oman paikkansa, on vihdoin enemmän aikaa keskittyä ihan oikeasti sisustamiseen ja nimenomaan niihin pieniin yksityiskohtiin.

Kun tavattiin miehen kanssa, pidin vielä varsin yksinkertaisesta ja graafisen niukasta tyylistä, kotini oli mustavalkoinen pääväreiltään ja maustoin jokaisen huoneen jollakin kirkkaalla värillä sen lisäksi. Silloin pyrin pitämään pikkusälän minimissään ja pidin siitä, että pinnat olivat siistejä, eikä esimerkiksi kuorrutettuja koriste-esineillä. Miehen kodin väripaletti oli taas murretumpi (kyllä, mieheni on yksi niitä harvinaisia tapauksia, joka pitää sisustamisesta - vähän liikaakin joskus makuuni, koska en saa päättää kaikesta itse...), kalusteissa pääväri oli tumma puu ja muu värimaailma oli sävyiltään varsin neutraali, ruskean ja metsänvihreän sävyineen. Limenvihreä oli ainoa myönnytys kirkkaille väreille hänen silloisessa kodissaan.


Meille kävi siinä mielessä onnellisesti, että siinä vaiheessa kun yhteenmuutto oli ajankohtainen, olimme jo imeneet toistemme sisustustyyleistä vaikutteita ja makumme olivat muuttuneet enemmän samankaltaisiksi. Minua alkoi kyllästyttämään liika valkoisuus, graafisuus ja niukkuus ja mies ymmärsi kirkkaiden värien voiman. Nyt laittaessamme ensimmäistä yhteistä kotiamme, näkyy sisustuksessa molempien maku ja molempien perheissä kulkeneet tavarat.Kodissamme on kyllä edelleen valkoistakin ja jotain modernia, mutta enimmäkseen nautimme nykyään marokkolaistyyppisestä, runsaasta sisustuksesta, jossa yhdistyvät monet kirkkaat värit ja kuosien runsaus. Yläkertamme lattiat on päällystetty aidoin matoin ja olohuoneen värimaailmaa hallitsevat turkoosinsiniset verhot ja runsaasti kuvioidut, oranssit sisustustyynyt.Koska olkkarimme on korkeimmalta kohdaltaan melkein viisi metriä korkea, voi tilaa täyttää melkein ääriään myöten, eikä se silti tunnu yhtään ahtaalta. Tämä huomio on saanut minut haluamaan tilaan vielä nykyistäkin enemmän väriä, ettei se tuntuisi niin valkoiselta korkeine kattoineen.


Kuvituksena käytin vanhan inspiskansioni sisältöä, eli en valitettavasti osaa nimetä kuvien alkuperäisiä lähteitä tähän hätään. Näissä kuvissa näkyy todella hyvin se tyyli, mistä minä pidän nykyään: runsasta, värikästä, kekseliästä ja todella ei-suomalaista.

Musta on ihana ihailla muiden rauhallisen valkoisia koteja, mutten voisi itse enää asua sellaisessa, koska siitä puuttuisi mun makuun se kotoisuus, jonka nuo värit ja esineiden runsaus tuovat tullessaan.

Miten sinä sisustat kotiasi?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)