-->

sinistä kimallusta korviin

Dec 16, 2012

Vaikka käytän nykyään tosi paljon omatekemiä koruja, tulee mun silloin tällöin hankittua jotain pajan ulkopuoleltakin. Viimeksi eBayssa pyöriessäni tarttui mukaan nämä kahdet ihanat korvikset, jollaisia olin katsellut jo hetken brittihovin tuoreimman herttuattaren, Katherinen kihlasormuksen inspiroimana.

Sininen taitaa muutenkin olla lempivärini ja pidän siitä erityisesti koruissa. Sain mieheltä yksivuotispäivämme kunniaksi aikanaan ihanan sinitopaasisormuksen ja vihkisormuksessanikin on timanttien sijaan sinisafiireja allianssin muodossa. Yhdistän värin kai alitajuisesti mereen, jonka rannikolla olen asunut ikäni ja kesänikin olen viettänyt järviseudun sijaan saaressa, meren ympäröimänä mökillämme.

Kuvat lainattu.


Roikkuvat korvikset ovat väriltään tummansiniset, kun taas nappimallia olevat ovat hieman kirkkaamman siniset. Nuo kuvat, missä korut ovat mallien korvissa ovat laadultaan suhteellisen heikot, mutta niistä saa suurinpiirtein selvää, miten korut istuvat korviin.

Itse korujen kanssa paljon sähläävänä olen huomannut sen, että yksi korvakorujen pituus ei missään nimessä sovi kaikille ihmisille ja että sentinkin heitto korvakorujen pituudessa voi joko tehdä korujen kantajan yleisilmeestä todella edustavan, tai päinvastoin venyttää kasvojen piirteitä rumasti ja valehdella leukalinjasta roikkuvan näköisen.


Tässä vielä yksityiskohtaisemmat kuvat pareista, värieronkin erottaa tästä paremmin. Nuo napit ovat siis rungoltaan sterlinghopeiset ja roikkuvat on puolestaan valkokultapinnoitettu. Kumpikin malli on mielestäni ihanan klassinen ja uskon, että molemmat parit saavat varmasti käyttöä kerrakseen. Vaikka korut eivät olekaan ehkä sieltä arkisimmasta päästä, sopisi kumpikin pari tosi upeasti vaikka tavallisen valkoisen kauluspaidan ja tummansinisten farkkujen kaveriksi!

5 comments:

 1. Hihi muru nyt sua on huijattu :) S näkis punaista täällä nyt, joten hahahah ei ole olemassa valkokultapinnoitusta, mitä todennäköisemmin kyseessä on Rhodium pinnoite. Ja riipus zirkoniariipus, zirkoni on aito luonnonjalokivi joita ei käytetä koruissa sen haurauden takia :) ( oli pakko kommentoida kun oon oppinut nää s:lta )

  ReplyDelete
 2. H: :D Rhodiumpinnoite on joo tosiaan todennäköisempi vaihtoehto, noi eBayn myyjät kirjoittaa yleensä tonne vähän mitä sattuu, hopea hyvä kakkosveikkaus. :)

  Ja zirkoni taas on useimmiten käytetty timantin jäljitelmä kivi, joihin törmää täällä Suomessakin just näiden Kultajousien sun muiden valikoimissa jatkuvasti, esim. hopeaan istutettuna. Tässä mitä nopsaan löysin zirkonista, kun en itse tiedä niin tarkkaan:

  "Keinotekoinen kuutiollinen zirkonia

  Kauppanimiä: Kuutiollinen zirkonia, stabiloitu kuutiollinen zirkonia, CZ, cubic zirconia, djevaliitti, djevalite
  Slanginimiä: ”kubikki”, ”zirkonia”
  Virheellisiä ja petollisia nimityksiä: zirkoni, kuutiollinen zirkoni, aito zirkoni, zircon, zirkon-timantti, zirconia-timantti, aito kuutiollinen zirkonia

  Kuutiollinen zirkonia on keinotekoinen tuote, joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti yleisin timantin jäljitelmä. Sitä käytetään paljon halvemmissa muotikoruissa, mutta kultaan istutetut kuutiolliset zirkoniat eivät ole mitään harvinaisuuksia. Kivi on ulkonäöltään hyvin timantin kaltainen. Kokenut asiantuntija saattaa joissakin kiviyksilöissä havaita aitoon timanttiin nähden liian voimakkaan dispersion eli tulen. Samoin kokenut asiantuntija tunnistaa irtokiven yksinkertaisesti vaa’alla. Kuutiollinen zirkonia on huomattavasti timanttia tiheämpää, joten halkaisijaltaan tietyn kokoinen kivi painaa liian paljon ollakseen timantti.

  Yleensä kuutiollinen zirkonia matkii täysin puhdasta, GIA:n asteikolla D:n väristä timanttia, mutta sillä jäljitellään myös erilaisia värillisiä timantteja. Asiantuntija kykenee tunnistamaan värillisen kuutiolisen zirkonian esimerkiksi laitteella, jota sanotaan spektroskoopiksi. Onneksi tämä erittäin yleinen jäljitelmä jää kiinni timanttitesterillä."


  Ja tosiaan, hinnat oli just sen mukaiset, että maksoin tarkalleen siitä, mitä saan! ;D

  ReplyDelete
 3. H: Ihana, kun huolehdit, mutta tosiaan ihan "pukukoruina" nuo ostinkin! :)

  ReplyDelete
 4. haha joo en mäkään niistä tajua, mutta S:n oppi menny jakeluun tässä asiassa, kun ihmiset sekoittaa puhuessaan zirkoneista,vaikka zirkoni & zirkonia on kaksi aivan eriasiaa, vähän kuin bensa varrattuna dieseliin.. tavallaan sama asia, mutta kuitenkin käytännössä kaksi aivan eri asiaa.
  Eli Kultajousen malleissa on käytetty zirkonioita, ja niissä ne mainitaan oikein, mutta sitten on lukuisia paikkoja jotka myy koruja tietämättä niistä oikeasti yhtään mitään.. ja käyttävät zirkoni - nimeä vaikka niitä ne ei ole.

  Hahah mutta ei tästä sen enempää, koska ihan pihalla olen niistä :)

  ReplyDelete
 5. H: :D Haha, mun veikkaus on siis tässä kohtaa, että kyseessä on nimenomaan se synteettinen kivi (zirkonia), joka on se edullisin timantin korvike esim. hopeakoruissa. Ja itsekin tosiaan käytän noita sanoja ihan toistensa synonyymeinä, eli siis väärin. :P

  Sit noi Swarothan on ihan eri juttu; tietyllä tapaa hiottua kristallia, joka on taas eri asia kuin lasi, koska kristalli heijastaa valoa pintansa ansiosta monimuotoisemmin... :D

  Aika viidakko tämäkin asia! ;)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)