-->

herkullinen lasagne

Jan 17, 2013

Neidin syntymästä on nyt noin kuukausi aikaa ja olemme miehen kanssa selvinneet ruokahuollon puolesta toistaiseksi kummankin anoppilan antimilla (voitteko uskoa!), yhtä pakastepitsapoikkeusta lukuunottamatta. Maanantaina oli sellainen fiilis, että jaksan vihdoin keskittyä ruoanlaittoon itsekin, joten tartuin tuumasta toimeen ja pyöräytin meille illaksi mehevän lasagnen.

En ollut koskaan tehnyt lassea tätä ennen, joten pieni kurkistus nettiin ohjeen perässä oli paikallaan. En kuitenkaan tavalliseen tapaani jaksanutkaan noudattaa mitään ohjetta ja tämä ohje on siis enempi tai vähempi omasta päästäni keksitty. 

Lasagne

 800 g jauhelihaa 
♥ lasagnelevyjä
♥ 1 punasipuli
♥ 1-2 valkosipulinkynttä
♥ 2 prk tomaattimurskaa
♥ 2 prk tomaattipyrettä
♥ 2 dl maitoa
♥ 4 munaa
♥ pari pussia juustoraastetta
♥ mausteeksi mustapippuria, basilikaa ja suolaa

Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja lisää sekaan tomaattimurska-ja pyre. Silppua sipulit pieneksi ja lisää myös ne pannulle mausteiden kanssa. Kun kastike on kypsä, levitä se vuoan pohjalle tasaisesti siten, että koko vuoan pohja peittyy. Ripottele kastikkeen päälle ohut kerros juustoraastetta. Lado tämän jälkeen päälle ensimmäinen lasagnelevykerros siten, että kastikekerros peittyy. Toista kertaalleen edelliset vaiheet ja levitä lopuksi kolmas kerros levyjä vuokaan ja sen päälle vielä reilu kerros juustoraastetta. Rouhaise päälle kertaalleen mustapippuria ja lykkää uuniin. Meillä paisteltiin lassea 200 asteessa noin viitisenkymmentä minuuttia ja hyvää tuli.

P.S. Lämpimästi toivotan teidät uudet lukijat tervetulleeksi tänne!

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)