-->

I ♥ eBay

Jan 11, 2013

Ystäväni Hanna etsintäkuulutti blogissaan hetki sitten suloisen love-rannekorun, jonka arvasin heti löytyvän eBaysta, mistä olen itse tehnyt lukemattomia edullisia löytöjä viimeisen puolentoista vuoden ajan. Oma eBay-maniani alkoi syksyllä 2011, kun päätin vihdoin uskaltautua kurkkaamaan sivuille, joita olin aiemmin pitänyt jotenkin monimutkaisina ja vaikeina käyttää - ihan turhaan!

Menimme mieheni kanssa naimisiin joulukuussa 2011 ja häiden ajankohta ja paikka päätettiin vasta 11 viikkoa ennen häitä, joten minulla ei ollut liikaa aikaa kaiken järjestämiseen. En jaksanut käyttää kaikkea aikaani kaupoilla juoksemiseen, joten rohkaistuin ja lähdin tutkimaan eBaysta asusteita, jotka passaisivat pukuni kanssa. Etsintäni tuotti tulosta ja päädyinkin lopulta tilaamaan clutch-laukkuni ja häissä käyttämäni rannekorun lisäksi myös juhlapaikan pöydille koristeita samaisesta paikasta.

Toisin kuin jotkut luulevat, eBay ei siis ole mikään yksittäinen kauppa, vaan sivusto, jolle lukemattomat yksityiset myyjät ja yritykset ovat listanneet kohteitaan huudettavaksi. Itse olen ostanut tähän mennessä vain uutta tavaraa, mutta jos kärsivällisyys riittää tutkailuun, voi sivustolta tehdä upeita vintage-löytöjäkin. Kun lähden etsimään sivustolta jotain tiettyä tuotetta, määritän ennen hakuani aina kaksi kriteeriä, osta heti-hinnan ja ilmaiset postikulut. Näiden lisäksi saatan joskus määrittää haulleni hintakaton, jolloin en turhaan katso budjettini ylittäviä kohteita ja tuhlaa näin aikaani.

Nämä kolme kriteeriä määritetään sivuston vasemmalla sijaitsevasta sivupalkista ruksimalla. Hakua nopeuttaa  myös hakutulosten näyttömäärän muuttaminen maksimiksi sivun alareunasta, jolloin katsot yhdeltä sivulta aina melkein kaksisataa hakutulosta, etkä vain neljääkymmentä. Itse käytän myös aina galleria-näyttömuotoa, enkä rivejä, joita näkyy näytöllä vähemmän.

Paljon on kiinni hakusanoista, joiden kanssa kannattaakin olla kekseliäs. Etenkin kiinalaiset myyjät käyttävät joskus todella erikoisia määreitä tuotteistaan, joita ei itse osaisi ajatellakaan. Hannan etsimän rannekorun löysin esimerkiksi hakusanoilla "love bracelet" tai "love bangle". Tässä suora linkki koruun, klik klik!

Listasin tähän esimerkkejä tuotteista, mitä olen itse ostanut eBaysta ja mikä tärkeintä, ollut tyytyväinen ostoksiini!

♥ Brändittömiä nahkalaukkuja, täältä ja täältä (FYI: Monet kiinalaiset toimittajat tekevät brändittömiä aitonahkaisia kopsuja merkkilaukuista, mutta itse olen ostanut ainoastaan sellaisia nahkalaukkuja, jotka eivät minun laukkutuntemukseni mukaan ole kopsuja mistään tunnettujen merkkien malleista).♥ Jo neljässä värissä tilaamani, tässä postauksessa himoitsemani tähtipipo täältä ja pienokaisille oma tähtipipo täältä.♥ Kauniita rusettipantoja (tilasin viidessä värissä, hehe) täältä ja pikkuneideille pantoja täältä, täältä ja täältä.♥ Edullisia statement-koruja täältä, täältä ja täältä - minä teen itse omani, hehe...Tämän postauksen esimerkit ovat siis vain pintaraapaisu siitä, mitä eBay pitää sisällään - ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat! Oletteko te jo tutustuneet eBay:n ihmeelliseen maailmaan?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

2 comments:

  1. Sinä pirulainen kannustit aikanaan tuolla shoppailemaan. Tullut kalliiksi! ;)

    ReplyDelete
  2. RD: Hahaa, niinhän mä teinkin! ;) Ja uskon kyllä, mäkin oon ihan vaan vähän hölvännyt sinne massia...:P

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)