-->

kotikuorinta talvi-iholle

Jan 25, 2013

Bongasin aikanaan jostakin kosmetiikkablogista loistovinkin tee-se-itse kotikuorinnalle, jonka simppeli "resepti" koostui tasan yhdestä ainesosasta, nimittäin aspiriini-tabletista. Tabletti murennetaan kädessä haaleaan veteen ja levitetään massa kasvoille kevyesti hieroen, kuten mikä tahansa muukin kuorintavoide.

Aspiriinin sisältämä asetyylisalisyylihappo rauhoittaa tulehdusta ja kuivattaa ihoa, joten kuorinta sopii erityisesti pienistä epäpuhtauksista kärsivälle iholle.


Kesällä kuorinta toimii mainiosti veteen hienonnettuna, mutta on tuollaisenaan kuitenkin hieman liian tuju omalle kosteutta kaipaavalle talvi-iholleni. Keksinkin siis murentaa aspiriinin veden sijaan Argania-öljyyn, jolloin iho jää kuorinnan jälkeen sekä sileäksi, mutta silti ihanan kosteutetuksi.

Mulla on tapana tehdä kuorinta saunan yhteydessä, jolloin iho on jo valmiiksi pehmeä ja huokoset auenneet. Tällöin saan kuorinnasta maksimihyödyn ja kasvot ovat käsittelyn jälkeen aivan ihanan freesin tuntuiset. Koska öljy on suhteellisen tujakkaa tavaraa, pyyhin ihon kuorinnan jälkeen vielä kevyesti alkoholittomalla kasvovedellä, ennen kosteusvoiteen levittämistä. Jos kaapistasi ei löydy Argania-öljyä, korvaa se esimerkiksi kookosöljyllä, jolloin ihollesi jää bonuksena vielä ihana tuoksu kuorinnan jälkeen.

Onko muilla joitain mahtavia tee-se-itse kauneuskikkoja takataskussaan? Jos on, jakakaa ne ihmeessä kommenttiboksissa, palan halusta kokeilla kaikkea uutta kosmetiikan saralla!

2 comments:

  1. Tätä on pitänyt jo pitkään kokeilla, mutta mietin just tota, että kuinkahan kuiva ihoni siihen suhtautuisi. Öljyn kanssa voisi olla parempi ratkaisu. Sitten sitä Freemanin ananasnaamiotakin joku käytti? Ei tosin tainnut tolla kuivalle iholle sekään. Eipä muuta kun apteekkiostoksille :)

    ReplyDelete
  2. Cherry: Kyllä toi öljy on ainakin mun iholle tarpeeksi kosteuttavaa, just jopa niinkin, että pyyhin kuorinnan jälkeen enimmät pois sillä kasvovedellä. Et jos iho on tosi rutikuiva, niin sit antaa öljyn jäädä siihen kuorinnan jälkeen vielä muhimaan! :)

    Nyt kun mainitsit ton Freemanin, niin muistan hämärästi itsekin sitä käyttäneeni joskus vuosi-pari sitten, oisinkohan vanhaan blogiin siitä kirjoitellut... En tosin muista mitä siitä pidin... :D

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)