-->

arkimeikin ABC

Feb 26, 2013

Sutaistessani perusarkimeikkiäni kasvoilleni tässä yksi aamu, tulin ajatelleeksi sitä, kuinka paljon tuo keskimäärin kymmenen-viidentoista minuutin (vauvan tarpeista riippuen, hehe...) panostus tekeekään kasvoille. Alla siis teillekin kasvoni ja arkimeikkini läpikäytynä, pala palalta. Toivottavasti löydät jotain uutta vinkkiä omaan ehostukseesi!


Kuvissa siis toisella puolen kasvoja on levitetty ainoastaan ihonvärinen pohja, eli meikkivoide, peiteaine silmänalusille ja epäpuhtauksille, sekä irtopuuteri. Käyn läpi kuviin merkatut alueet ja sen, mitä niille on tehty, versus kasvojen viimeistelemätön puoli.

♥ Kasvojen reunat: Kun olet levittänyt meikkivoiteen tai mineraalipohjan kasvoille kauttaaltaan, siistinyt rajat näkymättömiin, peittänyt ihon pikkuvirheet peitenapilla ja kiinnittänyt pohjan irtopuuterilla, ota suurehkoon siveltimeen aurinkopuuteria, millä käyt läpi ne alueet kasvoistasi, minne aurinkokokin luonnollisesti ensimmäisenä osuu. Kasvojen yläosassa siis otsan reunat ja ohimot. 

♥ Kulmakarva: Täytä kulmakarva haluamaasi muotoon kulmiesi väriin sopivalla kulma-tai mattaluomivärillä, sivellintä käyttäen. Pehmennä väri kulmaharjaa tai vanhaa, pestyä ripsiharjaa käyttäen ja harjaa lopuksi kulmakarvoihin väritön geeli, joka pitää ne paikoillaan. Siistit ja viimeistellyt kulmakarvat kehystävät kasvoja ja antavat niille ryhtiä. 

♥ Kulmaluu: Sipaise kulmaluulle helmiäistä sisältävää kermaisen vaaleaa luomiväriä, joka avaa kauniisti silmää ja suurentaa katsetta. Älä kuitenkaan sorru liian vaaleaan sävyyn, joka tekee ilmeestä halvan näköisen, vaan pidä huoli siitä, että sävy häviää muuhun meikkiin ja näkyy vain helmiäismäisenä häivähdyksenä, valon osuessa siihen. 

♥ Silmä: Taivuta ripset, vaikka et laittaisi edes ripsiväriäkään, sekin avaa katsetta. Levitä luomelle yhtä vaaleahkoa neutraalia sävyä ja häivytä se luomivakoon. Valitse sitten mattainen keskiruskean sävy, jolla rajaat silmän kostutetulla siveltimellä niin, että rajauksen loppuosa nousee aavistuksen ylöspäin silmän ulkonurkasta. Harjaa lopuksi ripsiin pari kerrosta suosikkimaskaraasi ja käy ripset levittämisen jälkeen läpi ripsikammalla, kun maskara on vielä hieman kosteaa. Itse jätän alaripset meikkaamatta arkena, jotta ilmeestä ei tule liian raskas. Tee sinä juuri kuten itse parhaaksi näet!Kasvojen alaosassa keskitytään kasvojen muodon muokkaamiseen varjostuksilla ja korostuksilla, eli leikitään valolla ja varjoilla. 

♥ Nenäluu ja leuan keskiosa: Nämä ovat ne kohdat kasvojen alaosassa, minne levität aurinkopuuteria, koska ne - kuten otsan reunatkin - ovat ne alueet, minne aurinko ensin osuu.

♥ Poskiluun korkein kohta: Tämä on se kohta kasvoillasi, minne levität poskipunan. Jos haluat lopputuloksesta superraikkaan, levität punaa myös hieman keskemmälle kasvoillasi, jolloin tuloksena on tyttömäiset omppuposket. Ompun paikka on siinä, missä hymyillessäsi poskipäähäsi nousee pieni "pallo". Valitse sävyksi raikas pinkki, joka sopii melkein kaikille, ja levitä se pyörivin liikkein pitkin poskiluun korkeinta kohtaa, ohimolle päin. Poskipuna nostaa kasvojesi ilmettä, kun taas varjostukset muokkaavat sitä.

♥ Poskiluun alla oleva kuoppa: Tämä on siis kapein kohta kasvojasi, jonka saat helpoiten esiin niin, että imet poskiasi sisään. Kun huomaat kuopan, tiedät minne levittää varjostuksen. Varjostusvärin tulee olla matta, ei helmiäinen, koska emme halua valon heijastuvan varjostuksesta, vaan sen tulisi hävitä kasvoille - eli häivytys on tärkeää tässä kohtaa! Ota varjostusväriä vähän kerrallaan paksuun siveltimeen ja levitä sitä pitkin vedoin posken "kuoppaan" ja häivytä. Alat pian huomaamaan, että kasvosi muuttuvat kulmikkaammiksi ja saavat enemmän ryhtiä.

♥ Leukaluu: Leukaluun alaosaa varjostamalla saat myös muotoiltua kasvojasi, jos niiden muoto on pyöreä, tai haluat muuten vaan selkeyttää kasvojesi mallia kulmikkaammaksi. Sivele varjostusväriä aivan leukaluun alle, kehystäen koko kasvosi sillä. Jälleen, muista huolellinen häivytys, jollet halua näyttää siltä, että sinulle on yhtäkkiä kasvanut rusehtava poskiparta kasvojasi kehystämään... Luonnollisesti tämä on myös se keino, millä saat huijattua mahdollista kaksoisleukaasi pienemmäksi, levittämällä varjostusväriä myös leuan alle. Nyrkkisääntö on siis aina se, että tumma (=varjostus) pienentää ja vaalea (=korostus) suurentaa ja tuo valoa kasvoille.

♥ Huulet: Viimeistele meikki levittämällä huulille kaunis, hieman sävytetty kiilto. Jos kiiltosi sisältää maltillisen määrän pienenpientä hilettä kuten tuo minun huulillani oleva, saat sillä huijattua huuliesi kokoa suuremmiksi, valon osuessa hippusiin. Myös huulilla pätee edellisen kohdan tumma/vaalea-sääntö, eli mitä tummemmiksi huulesi meikkaat, sitä pienemmiltä ne näyttävät ja päinvastoin. Jos olet kuitenkin tumman huulimeikin ystävä ja haluaisit silti huuliesi näyttävän suuremmilta, kokeile levittää huulien keskiosaan hieman muuta punaa vaaleampaa sävyä, jolloin optinen harha huijaa huulesi yksivärisiä suuremman näköisiksi. Myös kirkas kiilto huulten tummien huulten keskiosassa suurentaa niitä.

Tässä siis minun arkimeikkini kulmakivet ja pikkuvinkit teille. Oliko näistä jotain hyötyä ja lukisitteko te mahdollisesti enemmänkin näitä meikkitutoja esimerkiksi huuli-tai silmämeikistä pelkästään? 

4 comments:

 1. Kiva postaus ja minä kyllä tykkään jatkossakin samanlaisia lukea. Näistä voi saada hyviä vinkkejä. Sulla on muuten nätit ruskeat silmät. :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos kaunis ja kiva kuulla! Mulla tuppaa olemaan aina asiaa etenkin näistä meikkaamiseen liittyvistä asioista... :D

  ReplyDelete
 3. VOI LUOJA MITEN KAUNIIT KASVOT SULLA ON!!!!!! Nyt oon kyllä kade ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiätkö, menin ihan sanattomaksi tästä. Etenkin kun mulla oli kauheat paineet laittaa tällainen tarkka lähikuva kasvoistani tänne, vaan pari kuukautta synnytyksen jälkeen, kun nassu oli vielä turvonneempi, kuin normaalisti. Tulipa mulle kauniista sanoistasi hyvä mieli, kiitos hurjasti, Janet. ♥

   Ja kade ei koskaan kannata olla, kun muuta ei voi olla kuin itsensä. Etenkään tuon näköisen naisen, kuin sinä! ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)