-->

laukkukaapilla

Feb 20, 2013

Kuvailin tässä eräänä päivänä asustekaappini sisältöä, mielessäni sen karsiminen vielä nykyistäkin suppeammaksi. Tässä tämänhetkinen laukkusaldoni, miinus ne yksilöt, jotka saivat häätötuomion ja menevät myyntiin joko Huuto.nettiin tai kirpulle. Luikkia en myöskään jostain syystä kuvannut, ehkä teen niistä jossain kohtaa oman postauksen...

MCM Messenger bag, peritty mammaltani. Yksi kauneimmista ja rakkaimmista laukuistani, tältä merkiltä
huolisin  vaikka ja mitä laukkukaappiini, harmi vaan että hinnat ovat totisesti tähtitieteellisiä!

Longchamp Messenger bag ja Pliage Square meikkilaukku. Nämä joka naisen helpot ja klassiset arkikumppanit menevät asun, kuin asun kanssa ja kestävät pitkään siistinä. Valkoinen kanvas ei ehkä ole värinä sieltä helpoimmasta päästä, mutta kun se on niin kaunis, niin olihan se sitten saatava.

DKNY:n pirtsakka tote, jonka tarkkaa mallia en muista. Tämän nappasin heräteostoksena mukaani
viime syksyn Hulluilta päiviltä. Rakastan punaisen nahan ja beesin logokanvaksen yhdistelmää.

Tämä kaksikko odottaa pääsyä suutarille, konjakkinen vintage (kirppislöytö) kaipaa uutta vetoketjua
ja äitini kaapista peräisin oleva yli parikymmentä vuotias nahkalaukku saa puolestaan suutarin käsittelyssä lyhyemmät hihnat, jotta se pääsisi minulla käyttöön useammin. Molemmat ovat iästään huolimatta vielä todella fressissä kunnossa. 

Tämä jättimäinen konjakkinen ihanuus löytyi viime muistaakseni viime vuonna Ruuturouvasta ja vetää sisäänsä todellakin ihan koko elämäni.
Pohjan leveys taitaa olla jopa puolisen metriä!

Upea, kovasta mustasta nahasta valmistettu satulalaukku on secondhand-löytö Huuto.netistä, eikä ole valitettavasti päässyt käyttöön ihan hirveän usein. Johtunee osaksi siitä, että laukku on suhteellisen painava ihan tyhjänäkin. Silti se on niin kaunis, etten ainakaan vielä siitä malta luopua!


Taas perheen sisältä löytynyt kaunokki: isäni osti laukun Intiasta aikoinaan itselleen treenikassiksi,
mutta se päätyi lähes käyttämättömäni mun kaappiini joitakin vuosia takaperin.
Täydellisen kokoinen weekender tai vaikka juuri treenikassi. 
Nahkaisen tekoturkislaukun nappasin itselleni eBaysta. Oli vain hirmuinen tarve saada kaappiin
jotain tekokarvaista, ja tämä laukku vetää sisäänsä juuri tarpeeliset tavarat ja on ihana kantaa
crossbodyna hihnansa vuoksi.

Pertti Palmrothin kiiltonahkalaukku on uusin kirppislöytöni kahdella eurolla, voitteko uskoa! 
Pienempi musta luottojuhlalaukkuni Stylesnobilta, tämäkin kirppislöytö, jonka ostin uudenveroisessa kunnossa.

Ehdoton suosikkibilelaukkuni, joka tämäkin jälleen kirpparilta parilla eurolla aikoinaan ostettu. A4-koko takaa sen, että mukaan mahtuu enemmänkin tavaraa, kuin vaan se nenäliina, hihi...
Kuten huomata saattaa, vaikka laukkuja onkin kaapissani ehkä enemmän, kuin vain muutama kappale, on suurin osa niistä päätynyt minulle joko käytettynä, lahjana tai joltakin perheenjäseneltäni perittynä. Osaan nykyään onneksi jo ostaa käytettyäkin tavaraa ainoastaan silloin, kuin se on ehdottoman upeaa, eikä vaan siksi, että kun nyt kerran halvalla saa. 

Ja ylpeänä voin ilmoittaa, että vielä vajaat kymmenen vuotta sitten laukkukokoelmani sisälsi yli 80 yksilöä, joista suurin osa oli muovia, blaah. Nykyään ainoat muovilaukkuni ovat Luikan kanvasta, joka kestää kauniisti pidettynä kovaakin käyttöä vuosikymmenet, toisin kuin tekonahkaiset halpislaukut. Olen siis tehnyt vuosien varrella täyskäännöksen laukkuhankinnoissani; ennen ostin halpaa ja paljon, nykyään vähän ja laadukkaampaa. Sitä se ikä kai sitten teettää! 

Millainen on sinun laukkufilosofiasi?

2 comments:

Kiitos kommentistasi! :)