-->

shampooasiaa

Mar 2, 2013

Olen jo muutaman vuoden ajan menestyksekkäästi käyttänyt kosmetiikkaa niin, että yksi pullo käytetään loppuun, ennen kuin seuraava ostetaan tilalle. Tai no, kyllä se seuraava voi ehkä jo odottaa vuoroaan kaapin perällä, mutta ehdottomasti sitten vain se yksi, jottei menisi ihan mahdottomaksi. Olen jotenkin koukuttunut siihen tunteeseen, kun kaapit eivät enää tursua erilaisia vartalovoiteita, hiustenhoitotuotteita ynnä muuta tököttiä, vaan jokaista mömmöä on laatuaan vain se yksi.

Nyt myönnettäköön, että säännön vahvistaa poikkeus ja aikomuksenani on suorastaan hullutella siirtymällä seuraavan shampoopullon kimppuun, kun edellinen on vielä kesken. Tämä johtuu kuitenkin tällä kertaa siitä, että puoliksi käyttämättä jäänyt Schwarzkopfin Moisture kick-shampoo on sinällään varsin näppärä tuote, muttei ehkä kuitenkaan mun hiuksille se parhain, koska hiuksiani ei ihan voi tuohon normaali-kategoriaan luokitella useiden käsittelyjen vuoksi. Siksi lopetan shampoon käytön suosiolla tähän ja luotan siihen, että joku tyttökavereistani nappaa tuon varsin kelvon pönikän mukaansa täällä seuraavan kerran käydessään - tai sitten vien sen yksinkertaisesti vaan huvilallemme tulevaa kesää varten.Tilalle tuleva shampoo on vanha tuttuni reilun vuoden takaa, nimittäin kulttimaineessa oleva kotimaisen Cutrinin BIO+ Energen-shampoo, jonka itse ainakin viimeksi sitä käyttäessäni koin todella lunastaneen lupauksensa. Shampoo siis vahvistaa hiuspohjaa ja sai ainakin minun hiukseni kasvamaan selkeästi normaalia nopeammin, tuloksena tästä päänahastani puskenut vajaa viisisenttinen "vauvatukka", joka oli varsin huvittava näky jakauksesta törröttäessään... Onneksi on keksitty hiusvahat, ynnä muut tukkaliimat!

Tehostan itse muutenkin shampoopesua aina niin, kuten kampaajallakin tehdään, eli pesen nimenomaan päänahan, enkä itse reuhkaa - joka tarvitsee shampoopesua vain muutaman kerran kuukaudessa, toki riippuen käyttämiesi hiusmömmöjen määrästä. Otan shampoon siis kämmenelle purkista, hieron sen sormiini ja vien aineen kauttaaltaan päänahkaan, jota hieron tehokkain liikkein koko pään alueelta parin minuutin ajan, jolloin verenkierto tehostuu pään alueella, mikä puolestaan stimuloi hiusten kasvua.

Aloin pestä hiukseni tällä lailla joskus ehkä puolisen vuotta sitten, luettuani aiheesta aivan loistavan jutun meikki-ja kosmetiikkaguru Saara Sarvaksen blogista ja kas, hiukseni lakkasivat heti rasvoittumasta tavalliseen tahtiin ja niistä tuli selkeästi ilmavammat, kun ymmärsin Saaran ohjeen mukaan lopettaa liiallisen hoitoaineen hölväämisen kuivaan latvaani. Eniten kuitenkin pidin tuosta shampoo-vinkistä, olin itse käyttänyt aivan liikaa shampoota pesuun ja pessyt koko pehkoni jopa neljäkin kertaa viikossa, vaikken käytä muotoilutuotteita lähes koskaan arkena. Kulutin siis jo muutenkin rasittunutta hiustani aivan turhalla pesemisellä, kun se peseytyi siinä päänahan pesun ohessa, kun päänahasta ylijäänyt shampoo valui hiusten pituuksiin ennen huuhtelua. Nerokasta kerrassaan!

Onko tuo Energen-shampoo tuttu joillekin teistä? Jos ei, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

2 comments:

 1. Hassua, miten ei ole tullut ajatelleeksi, että miten pesee tukkansa. :D
  Kyllä lähes aina läträän vain päänahkaa. Jos päässä ollut joku kampaus tökötteineen, pesen koko tukan.
  Otan tuon shamppoon taas käyttöön. Huomaan, että moppi rasvoittuu nopeammin muilla ahampoilla.. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mäkään ennen tuota Saaran juttua ollut sitä sen ihmeemmin ajatellut! Se on kyllä ihan superhyvää tavaraa. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)