-->

vanhin voitehista

Apr 16, 2013

Nyt kevään korvilla on taas jokainen itseään kunnioittava akkainläpyskä pullollaan vinkkejä siitä, miten työstät muutamalla taikasauvaniskulla itsestäsi jos ei nyt ihan kuitenkaan supermallia, niin ehdottomasti ainakin paremman version sinusta kesäkuumia varten. Pyyhitään talven pölyt pois pinnoilta ja alta paljastuu uusi ja ehompi sinä-tyyppistä juttua siis. Myönnän itsekin lukevani tuota höttöä tuntosarvet pystyssä iltapäiväkahvini kera, mutta ihan kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse lähteä mukaan. Sanonpa kuitenkin, että yksi loistava vinkki lehdissä toistuu läpi vuosien, oli kyse sitten toukokuun laihduvieläviisikiloaennenkesää-numerosta tai tammikuussa ilmestyvästä näinkaristatviimeisetkinjoulukilot-vinkkikavalkadista - nimittäin juttu veden juomisesta.


Jokainen teistäkin on lukenut aiheeseen liittyviä juttuja ainakin kaksisataa, mutta tuleeko sitä vettä oikeasti juotua päivän aikana tarpeeksi? Itse olen kantanut vesipulloa mukanani uskollisesti jo reilusti yli kymmenen vuotta, joten veden juonti on mulle jo piintynyt tapa, eikä mun tarvitse erikseen muistaa juoda sitä päivän mittaan. Olen tottunut juomaan vettä päivässä ehkä noin reilut kaksi litraa, mutta nyt imettäessä vettä menee varmasti melkein neljäkin litraa päivässä, kun nestehukka on normaalia suurempi. En edes osaa sanoa, millaisia vaikutuksia vedenjuonnillani on, koska se on jo niin pitkään ollut osa elämääni. Huomaisin negatiiviset vaikutukset varmasti helpommin, jos yhtäkkiä lakkaisinkin juomasta tarpeeksi. Eli vielä kertauksen vuoksi, sinunkin kannattaisi juoda pyöreät parisen litraa vettä päivässä koska:


♥ vesi auttaa ihoa näyttämään hyvältä
♥ vesi antaa virtaa lihaksille
♥ vesi auttaa kontrolloimaan painoa
♥ vedenjuonti auttaa ylläpitämään nestetasapainoa
♥ vesi auttaa ylläpitämään normaalia suolentoimintaa
♥ vesi auttaa munuaisiaMillaiset ovat sinun vedenjuontitottumuksesi, tuleeko juotua suositusten mukainen määrä päivisin vai tuntuuko veden tankkaaminen ärsyttävältä pakkopullalta? Kuusi tärppiä vedenjuonnista peräisin täältä.

4 comments:

 1. Juu, tää on kas kantanut vesipulloa vuosikaudet mukana. Yli kaksi litraa vettä menee, mutta tuohon neljään olisi kyllä matkaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, imettäminen saa tällaisessa vedenlitkijässä välittömästi aikaan nestehukan... Näät sitten joskus! ;)

   Delete
 2. Vettä menee täälläkin. Ja vannon sen nimeen, juurikin iho-ongelmissa. Viisi vuotta sitten, kun tapasin nykyisen mieheni, hän kärsi satunnaisista akne-finneistä ja tosi huonosta ihosta (teininä oli ollut kuulemma toooodella paha iho). Nyt kun olen saanut hänet juomaan päivittäin vettä (eikä vaan kahvia), niin johan on iho putsaantunut. Nyt yritän opettaa varhaisteiniä juomaan enemmän, jospa hän säästyisi siltä aknelta. Oon ihan varma, että sillä saataisiin monen teinin iho vähän paremmaksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet varmasti oikeassa siinä, että vedenjuonti on auttanut miestäsi - etenkin jos ennen sitä maistui vain kahvi... :D Vedenjuonti olisi kyllä hyvä tapa opettaa näille nykynuorille, kun tuntuvat latkivan niitä energiajuomia mieluummin! :/

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)