-->

Kruunajaismuotia

May 3, 2013

Tänä vuonna vappuaattona tapahtui jotain huisisti mielenkiintoisempaa, kuin Mantan lakitus, nimittäin Hollannissa vaihtui valta 33 vuotta hallinneen kuningatar Beatrixin luopuessa kruunustaan poikansa Willem-Alexanderin hyväksi. Uuden kuninkaan lisäksi Alankomaat saivat häikäisevän kauniin uuden kuningattaren, Argentiinalaisen entisen investointipankkiirin Maximan. Entinen kruununprinssipari on maassa kovin pidetty kolminen tyttärineen, kuten myös muu kuningasperhe.

Ja missä on koolla kuninkaallisia ympäri maapallon, siellä silkki ja tafti kahisevat ja jalokivet välkkyvät. Fanaattisena rojalistina kokosin teidänkin ihailtavaksenne pukuloiston parhaimmistoa Euroopan kunikaallisten päällä nähtynä.

Kuvat.

Maximan royal blue iltapuku oli häikäisevä, kuten kantajansakin.

Vasemmalla koolla koko perhe, nykyisen prinsessa Beatrixin kanssa.

Maximan nuttura, tiara ja korvakorut oli mätsätty täydellisesti siniseen iltapukuun.

Pohjoismaita edustivat itseoikeutetusti Ruotsin Victoria ja Daniel, Norjan Mette-Marit ja Haakon sekä Tanskan Frederik ja Mary - siis kaikki kruununperijät. Brittien kuningashuonetta edusti niinikään kruununperimäjärjestyksen ensimmäinen eli prinssi Charles, vaimonsa Cornwallin herttuattaren Camillan kanssa.

Keski-Euroopasta paikalla olivat espanjan kruununprinssi Felipe puolisonsa Letizian kanssa, tuoreen kuninkaan veli prinssi Constantijn vaimoineen, Belgian prinssi Philippe puolisonsa prinsessa Mathilden kanssa, sekä Marokon prinsessa Lalla Salma. Lalla Salma näytti muuten ihan Tuhannen ja yhden yön-satujen prinsessalta vihreäkultaisessa asussaan ja punainen kiharapilvi auki hulmuten. Hänen iltaeleganssinsa oli selkeästi muuta maata, verrattuna perinteisemmin pukeutuneisiin "länkkäri"-kuninkaallisiin.

Mielestäni kuningatar Maximan vanavedessä kruunajaisjuhlallisuuksien ehdoton onnistuja tyylin suhteen oli tällä kertaa Norjan Mette-Marit. Hänen tyylinsä oli vaivattoman naisellinen, seksikäs ja elegantti, ja rouvan melkein satakahdeksankymmensenttinen varsi vain korosti iltapukujen upeutta. Haakon on kyllä onnenpoika kun on tuollaisen rotunaisen vierelleen napannut!
Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. En kyllä lainkaan ihmettele että usealle hollantilaiselle Maxima on myös tyyli-ikoni. Itse katsoin kruunajaiset suorana tv-lähetyksenä (Hollannista käsin) ja ihastelin myös Maximan virallisen vallanluovutuksen aikaista mekkoa:

  http://darkroom.baltimoresun.com/wp-content/uploads/2013/04/REU-DUTCH-MONARCHY__001.jpg

  Todella kaunis tapahtuma ja upea kuningasperhe!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsi, oon kade! Mulla piti aattona niin kiirettä, etten kerinnyt virittäytyä vastaanottimen eteen seuraamaan tapahtumaa livenä. Oli varmasti upea show! :) Ja tuo nude mekko oli myös kaunis, rusetti olkapäällä olisi saanut olla hieman pienempi - se kun peitti joissain kuvissa osan kuningatar Maximan kasvoistakin koollaan! :D

   Delete
 2. Olen sun kanssa niin samaa mieltä! Mette-Marit on huikean kaunis ja osaa pukeutua tyylikkäästi. Mette on jäänyt mulle mieleen, kun v.2000 olin Norjassa muutaman kuukaude. Tuolloin paikallisesta seiskasta sai vähän väliä lukeä hänen ha haakonin touhuista! Symppis mimmi!,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mette-Marit on mun mielestä jotenkin parantunut vaan ajan myötä, tyyli on selkeytynyt ja ryhti parantunut. Ehkä se on sitten se kokemuksenkin tuoma varmuus, mikä rouvan olemuksesta nykyisellään paistaa läpi. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)