-->

kosteus (- ja aurinkovoide) kasvoille - oma suosikkini

Jul 26, 2013

Tässä muutama vuosi sitten havahduin siihen, että naamani ei tästä enää nuorene, joten on tärkeää käyttää kasvoilla aurinkokertoimia joka päivä. Aiemmin käytin pohjan tekemiseen lähestulkoon ainoastaan mineraalimeikkejä, joten sitä kautta sivelin kasvoilleni aina aamuisin myös Every Day Minerals-pohjan sisältämän spf 15-kertoimen. Nykyään kun teen pohjani vaihtelevasti mineraaleilla, meikkivoiteella tai joskus pelkästään peittämällä ihon epäkohdat peittarilla, koen tarpeelliseksi levittää aurinkosuojan kasvoilleni jo kosteusvoiteessa.


Päädyin reilu vuosi sitten etsiskelemään kosteusvoidetta kasvoille, jonka sisältämä UV-suoja olisi suurempi kuin 15, enkä löytänyt sellaista yhdeltäkään markettisarjalta, joten suunnistin apteekkiin. Myyjä suositteli minulle Clinidermin mattapinnan iholle jättävää kosteusvoidetta kertoimilla 25, jonka otinkin silloin kokeiluun ja ihastuin siihen totaalisesti. Käytin 50 millilitran tuubin loppuun suht nopsaan ja sen suht korkeasta hinnasta (n. 19 euroa) johtuen päätin seuraavaksi kokeilla tuota saman sarjan 150 millilitran tuubissa tulevaa Caring protection sun lotionia (sama hinta), joka toimi sekin kasvoillani mainiosti.

Jos kasvojesi iho on kovin taipuvainen rasvaisuuteen toimii mattapinnan jättävä voide sinulla varmasti paremmin, mutta jos ihosi on kuten minulla, eli pintakuiva sekaiho, luulisin tuon perusversion rasvasta toimivan oikein hyvin. Viimeksi hakiessani apteekista täydennyksen tuotteesta lykkäsi kassaneiti mukaani myös tuon spf 15-sisältävän kasvovoiteen kaupanpäällisiksi, jonka ajattelin varata matkakäyttöön sen kätevän pienen koon vuoksi. Olen siis jäänyt uskollisesti käyttämään tuota suurempaa 150 ml:n tuubissa tulevaa voidetta, koska se imeytyy kasvojeni iholle ihan yhtä hyvin kuin kalliimpi mattapinnankin jättävä versio ja en voi kuin suositella sitä lämpimästi kaikille muillekin!

Millainen kosteusvoide teillä on käytössä päivisin ja huolehditteko te voiteen aurinkosuojasta?

4 comments:

 1. Itse käytän nykyiseltään Oriflamen Bio clinicin kostteusvoijetta, jonka suojakerroin 45! Olen sen verran albiinoihoinen, jotta pelekkä auringon ajatteleminen saapi ihon kärähtämään.. x) Käsiin ja jalkoihin (eli mitkä jää sortsien/topin/jne auringolle alttiiks,) käytän 30 rosenttista aurinkovoijetta. (ihan sopii halvin merkki kaupastakin) Sitten kun tämä aurinko ei niinkään polta, käytän sellasia rasvoja, joissa on jotain (ihoa nuorentavia x)) yrttisekotuksia miksailtu mukkaan! :D (Niitäkin saapi vaikka Oriflamelta ;))

  ReplyDelete
 2. Millaisen pinnan tämä 150ml Caring protection sun lotion jättää iholle? Jotkut kosteusvoiteet voi jättää hieman kiiltävän pinnan kasvoille mitä en halua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun iholla ainankin tuntuu imeytyvän hyvin, mutta meikin levittämistä ennen annan rasvan kyllä olla iholla tovin verran. Eli on rasvainen ja kosteuttava, muttei ollenkaan esim. rullaudu meikin alla. Apteekissahan on testerit näistä, joten kannattaa varmaan käydä siellä kokeilemassa omalle iholle, ennen kuin tekee ostopäätöksen. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)