-->

marjaisa kaurakerrostorttu

Jul 20, 2013

Taas täällä, blogitauko venähti hieman, kun mökillä ei ole ollut tapana netissä pyöriä - ja hyvä niin! Viikko on ollut ihanan rentouttava ja pitänyt sisällään muun muassa päiväretken Porvooseen, aleshoppailua mökkipaikkakunnalla ja rentoutumista mökillä hyvien kirjojen parissa sateen ropinaa kuunnellen. Jossain kohtaa viikkoa alkoivat käteni kuitenkin syyhytä jollekin puuhastelulle, ja kun mökillä ei ole mahdollista kadota koru- tai korttipajalle, otin suunnaksi keittiön ja leipaisin meille herkullisen kahvimakean kaapista kasaan haalimistani aineksista ex tempore.

Kaapista ei löytynyt mihinkään reseptiin kaikkia aineksia, joten sävelsin hieman ja keksin reseptin suurimmaksi osaksi päästäni, käyttäen pohjaan rakastamiani ja kaikkeen sopivia kaurahiutaleita. Tässä siis resepti tähän marjaisaan kerrostorttuun a la Taru!

Marjaisa kaurakerrostorttu

pohja

 2 dl kaurahiutaleita
n. 100 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

täyte

n. 2 dl turkkilaista jugurttia/pehmeää maitorahkaa
n. 1,5 dl tuoreita mansikoita
2 tl vanilliinisokeria

tuoreita vadelmia koristeluun

Torttupohjan tekeminen oli superhelppoa: sulatat voin ja sekoitat aineet keskenään tahmeaksi tahnaksi, jonka levität siistiksi suorakulmioksi pellille. Paistoin pohjaa 200 asteessa ehkä vartin verran, ja lohkoin sen kolmeen saman suuruiseen suikaleeseen sen ollessa vielä lämmin ja taipuisa. Sen jälkeen nostin pohjalevyt leivinpaperin päällä kuivahtamaan hetkeksi, jotta ne muuttuisivat rapeiksi ennen täytteen levitystä.

Kun levyt ovat jäähtyneet ja rapsakoituneet tarpeeksi, kasasin ne päällekkäin siten, että levitin jokaisen levyn päälle aina täytettä, ja päällimmäisen levyn täytteen koristelin vielä puskista poimimillani tuoreilla vatuilla, nam! Jälkkäri upposi parempiin suihin suht nopsaan päiväkahvin kaverina ja resepti on varioitavissa kuuhun asti, vaihtamalla täytteen marjat muihin tai vaikka hedelmiin. Kaurapohja toimii myös pelkilteen helppona reseptinä kaurakekseille, jos käsillä ei ole aineksia täytteeseen. Suosittelen kokeilemaan!

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)