-->

nupukkikengän pinnan puhdistaminen - taikasieni on nimensä veroinen!

Aug 23, 2013

Hankin pari kuukautta sitten aleista kaksin kappalein DinSkon ihania peruskorkkareita; mustat nahkaisina ja nudet nupukkisina. Kengät olivat yhdet parhaista ale-löydöistäni ikinä, kaksille nahkakorkkareille jäi superaleissa hintaa enää 25 euroa parilta, kun normihinta oli 70 euroa. Kyllä muuten hymyilytti!

Nudet pääsivät jo kerran jalkaani, ollessani viimeksi ulkona tyttöjen kanssa ja vaalea nupukkinahka ei tietystikään säilyttänyt neitseellista pintaansa reissun seuraksena. Myönnän olleeni laiska ja vain suunnitelleeni kenkien pinnan siistimistä, mutta asian jääneen ajatuksen tasolle, kunnes tänään rohkaistuin ja kokeilin epäonnistumisenkin uhalla taikasienen mahtia vaaleaan nupukkinahkaan. Ja kas kummaa, ihan nimensä veroisesti tuo taikasienen palanen taikoi nupukin pinnasta pois jokaikisen tahran ja likatuhrun, mitä siihen oli kertynyt!


Kuvan tajusin napata kengistä vasta puhdistuksen jälkeen, mutta uskokaa mua kun sanon, että kenkien pinta oli aika kärsineen näköinen ennen operaatiota. Jos teitä nyt ihmetyttää että miksi en vain tarttunut mokkakumiin, jolla perinteisesti puhdistetaan nupukin pintaa, niin vastaus kuuluu että kun mulla ei sellaista tähän hätään ollut! Ja kun kerrankin olin touhutuulella asian suhteen, piti tilaisuus käyttää hyväkseen.

Suosittelen tätä konstia siis nyt teillekin mitä lämpimimmin; oliko tämä kikka jo muuten tuttu teille?

2 comments:

  1. Oon suunnitellut kokeilevani samaa. Kastelitko sienen? Itse en oo ikinä käyttänyt sientä yhtikäs mihinkään...

    ReplyDelete
    Replies
    1. En kastellut, ihan kuiviltaan vaan kihnuttelin sillä kengän pintaa. :) Sieni on muutenkin tosi kätevä kaikenlaisten pintojen putsaamiseen.

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)