-->

kahvin ystävän uudet lelut: Aeropress ja maidonvaahdotin

Sep 1, 2013

Mies osaa olla aika ihana halutessaan; eräänä päivänä viime viikolla hän saapui kotiin muikea virne kasvoillaan ja ilmoitti tulleensa tuliaisen kera. Kassin kätköistä paljastui kahvin ystävälle mieluinen tuttavuus, nimittäin Aerobie Aeropress-kahvinvalmistusvekotin.

Häkkyrä ei ollut minulle tuttu entuudestaan, mutta me tutustuimme toisiimme suht nopsaan. Vekotinta on tosi helppo ja nopea käyttää, oikean sekoitussuhteen kahvin ja veden välille löytäminen oli puolestaan asteen vaikeampaa. Löysin itselleni mieluisan vahvuuden ehkä viidennellä kupillisella ja nyt kahvin kuppiin saaminen käykin jo sukkelaan, kun purujen ja veden määrät omaan makuuni ovat tiedossa.En käy selostamaan tuota sumpin valmistusprosessia tässä sen ihmeemmin, koska joku ingenjöör on jo sen tehnyt paremmin ja kattavammin tuolla linkkaamallani sivulla, joten jos kiinnostuit, kurkkaa tarkemmat tiedot sieltä. Ja ei, tämä ei ikävä kyllä ole maksettu mainos, vaan puhdas suositus!

Toinen aivan loistava tuttavuus on maidonvaahdotin, johon sijoitin Ikeassa kokonaista puolitoista euroa. Kun tätä pikku suristinta näyttää kylmälle tai kuumalle maidolle, on tuloksena hetkessä sitä ihanaa pilvenpehmeää "kahvilamaitoa", joka kruunaa ainakin minun aamu- ja päiväkahvihetkeni. Kyytipojaksi vielä pikku suklaa, niin nautinto on kerrassaan täydellinen!Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen kahvikissoja ja oliko Aeropress teille jo tuttu? Entä oletko jo tutustunut laillani maidonvaahdottimeen?

Ja hei, muistakaahan vielä osallistua tuohon vuorokauden vaihtuessa päättyvään arvontaan. Hauska huomata, että teitä on kerennut mukaan niin monta!

2 comments:

 1. yksi kahvikissa nostaa käpälänsä ylös! Mulla oli joskus aikaisemmin maidonvaahdotin. nykyisin hurautan latteni mielen kahvikeskuksesta. Ai nam. Se on sitä arjen luksusta :D

  Aeropress vehkeestä en ole kuullutkaan,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kahvikoneet on aika kätsiä kyllä, mutta vaativat niin hitsisti huoltoa/patruunoita ym. hässäkkää, että meille ei sellaista tule. Salaa haaveilen vielä entisen työpaikan koneen kahveista, aijai... :D Ja totta puhut, hyvä kahvi on ehdottomasti arjen luksusta! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)