-->

kaurainen omena-jugurttipiirakka

Sep 4, 2013

Keskiviikkoa itse kullekin! Lupaan, etten tämän ohjeen jälkeen tuputa teille piirakkajuttujani (ehhehe) hetkeen, mutta tämä yksi on vielä ihan pakko saada itsellenkin ylös tänne. Teen reseptin viereen itselleni virtuaalinootin, jossa lukee "aivan hitsin herkullista".

Piirakka syntyi taas ihan ex tempore, kun mammani tuli kylään maanantaina. Ajattelin, että olisi mukavaa tarjota jotain tuoretta kahvin kanssa. Ohje on identtinen marjapiirakan reseptin kanssa, paitsi että marjojen tilalle tulee luonnollisesti omppuja. Itse käytin kaupan vihreitä, niitä meni piirakkaan neljä kappaletta. Lisäksi maustoin jugurttitäytteen luonnollisesti kanelilla, joka kuuluu erottamattomasti yhteen omppujen kanssa. Omput jaoin siten, että kolme niistä sekoitin jugurttitäytteeseen ja yhden lohkotun sirottelin täytteen päälle, jonka jälkeen ripottelin koko komeuden päälle vielä hieman kanelia, vaniljasokrua ja tavallista.


Alan viimeistään nyt vannomaan tuon kaurahiutalepohjan nimeen, kuka tarvitsee vehnäjauhoja yhtään mihinkään?! Ja mikä parhainta, jos unohtaa reseptin täytteen kokonaan, voi pohjasta valmistaa mitä kätevimmin rapsakat kaurakeksit halutessaan. Niitä paistaisin kahdessasadassa sellaiset parikymmentä minuuttia, ja olisin tosi tarkkana reunojen kärähtämisen kanssa. Just saying.

4 comments:

 1. namsk.
  Pitäisköhän leipoa viikonloppuna omppupiirakka. Kaura ja omputhan tekee tästä terveellistä. Tekeehän. :D

  ReplyDelete
 2. Juu, kyllä tekee, ehtottomasti! :D Suosittelen, saat pisteitä mieheltä... ;)

  ReplyDelete
 3. Mä oon ihan hulluna niihin kaurakekseihin varsinkin siinä vaiheessa, kun ne on sellasia taipusia ja tuoreita. Että voi olla jos päivällä tekee niin illalla syöty ;) Mutta siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen niitä leiponut. Kiitos muistutuksesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sama juttu! Ne on ihanan nitkeitä, ennen kuin kuivahtavat rapeiksi. :) Tuppaavat tosiaan jonnekin aina häviämään... ;) Eipä kestä, eikun leivontahommiin siis! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)