-->

(pre-loved) Luis Vuitton Delightful MM

Sep 5, 2013

Olin miettinyt jo pitkään seuraavaa laukkuhankintaani ja muuttanut mieleni vähintään yhtä monta kertaa, kuin olin jo jonkun laukun päättänyt hankkia, kunnes törmäsin sattumalta tähän käytettyyn LV Delightfuliin Huutiksessa. Malli oli yksi niistä muutamasta Monogram-kuosin laukusta, joita olin käynyt liikkeessä mallaamassa, ja kun laukku nyt näin yhtäkkiä hyppäsi silmieni eteen käytettynä, loistokunnossa ja alkuperäisen ostokuitin kanssa, pidin asiaa sitä myöten selvänä.

Ainoa ehdoton kriteeri suurille arkilaukuilleni on nykyään se, että ne saa tarvittaessa viritettyä käytettäviksi crossbodyna, koska pienen lapsen äitinä on hyvä saada aina kädet vapaiksi milloin missäkin viilettäessämme. Olen aikanaan hankkinut liikkeestä irtonaisen pidemmän hihnan, jonka avulla sain eräästä toisesta laukusta hetkessä monikäyttöisemmän, ja kas, tuo hihnahan sopii myös Delightfuliin mitä mainioimmin!

Vasemmalla laukussa on kiinni pidemmän hihnan lisäksi myös alkuperäinen, oikealla pelkkä pidempi hihna. 

Käpälöin sitten muuten originellia designia sen verran, että ruuvasin näppäränä tyttönä tuon laukun "kiinteän" olkahihnan irti, koska se ei paksuna taipunut kauniisti laukun vierelle tai sisälle, vaan jäi töröttämään hölmön näköisesti laukun sivulle, kun käytän laukkua tuon pidemmän hihnan kanssa. Toimenpide ei ole mitenkään peruuttamaton; hihna oli kiinni sivulenkeissä ainoastaan kahdella ruuvattavalla niitillä, jotka avasin siististi latuskapäisellä ruuvimeisselillä. Lyhyt hihna on pistetty visusti talteen odottamaan niitä päiviä, kun tunnen tarvetta kantaa laukkua ainoastaan olalla - lue: "niitä päiviä, kun olen liikenteessä ilman vauvaa".

Kuvassa laukun alkuperäinen olkahihna irrotettuna. 


Laukku oli mielestäni aivan huippuhankinta, suosin nimittäin muutenkin second handia ostoksissani. Etenkin Vuiskan laukuista pidän käytettyinä enemmän siksi, koska silloin laukun nahkaosat ovat jo päässeet patinoitumaan kauniisti - en itse nimittäin pidä ollenkaan neitseellisen vaaleasta vachetta-nahasta, vaan olen päinvastoin yrittänyt jopa nopeuttaa joidenkin uusien laukkujeni patinoitumista säilyttämällä niitä suorassa auringonvalossa kotona.Olen jo lyhyen käytön perusteella aivan rakastunut tähän laukkukaappini uusimpaan tulokkaaseen! Se on kaikkea mitä toivoinkin; rento mutta silti ajattoman tyylikäs, tarpeeksi suuri jopa käsimatkatavaraksi reissuille, ja lisäksi vielä todella monikäyttöinenkin tuon ruuvattavan olkahihnan ansiosta.   Mitä mieltä te olette laukkuhankinnastani? Ja ennen kaikkea siitä, että syyllistyin sörkkimään laukkua, hihi?

10 comments:

 1. Voi iih! Itse kyttäilin tuota aivan samaista veskaa äskettäin Huutiksessa, mutta odottelin ovelasti sen sulkeutumisaikaa. Ja mitä tästä opimme: nopeat syövät hitaat ;) Itselläni on tuo sama Pm:nä, mutta pienen vauvan tuoreena äitinä olen todennut, että eihän siihen mitään mahdu :D Onnea siis loistohankinnasta :)! Ps. tällä hetkellä uunissa paistuu tuo omenainen versio postaamastasi piirakkaohjeesta, tuoksu ainakin lupaa hyvää...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kiitos! ;) Tämä koko tuntuis musta myös tosi passelilta, se suurin olisi sitten niin iso, että sinne tulisi haalittua liikaa tavaraa ja hartiat kiittäisivät. :/

   Oi, piirakka kuulostaa herkulliselle, mullakin on ihan pikku palanen vielä jääkaapissa... :D

   Delete
 2. Apua! Ihana! Musta taitaa pikku hiljaa kuoriutua LV-nainen. Ainakin ajatuksen tasolla. Saako udella, mitä lv:n laukut maksavat käytettynä? Olen vähän katsellut neverfullia "sillä silmällä".

  Kyllä crossbofy laukku vaan on äiti-ihmisen valinta. Niin mullakin oli pitkään käytössä noita olan yli meneviä. Nyt viis + vee pojan kanssa voi käyttää jo muunkin mallisia laukkuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luikan laukut maksavat käytettynä mitä tahansa ehkä -10 ja -60 prosentin väliltä alkup. hinnoista, mitkä löydät Luikan sivuilta. Ranskan hintoihin kun lisää pari kymppiä, saat suurinpiirtein Suomen liikkeen hinnat. Tietysti jos lähdet kurkkimaan käytettyä ulkomailta, voit tehdö löytöjä tooosi edullisestikin, toki hinta riippuu aina ostopaikasta ja laukun kunnosta. Itse en ole uskaltanut ostamaan käytettyinä kuin sellaisia laukkuja, joissa ostokuitti kuuluu hintaa. Niin paljon on feikkejä ikävä kyllä liikkeellä.

   Ja sitten sekin kiva juttu vielä mutkistaa hintakeskustelua, että Luikka on koko ajan nostanut hintojaan, eli laukku joka vaikka kolme vuotta sitten maksoi 530 euroa, maksaa nyt melkein pari sataa enemmän liikkeessä! Käytettyjä siistejä laukkuja myyvät tietävät tämän, ja voivat siksi halutessaan pyytää laukuistaan korkeampaa hintaa. Ihan ymmärrettävää sinänsä, mutta tylsää ostajan kannalta. :/

   Nevefull on ihana malli, mulla on se suurin ja voin todella suositella sitä! :) Niitä on hirveästi liikkeellä Huutiksessa, joten pidä silmällä, jos sieltä löytyisi sulle uusi kulta. ;)

   Delete
 3. Heii, ihana laukkua ♥
  Mulla on menossa arvonta blogissa, josta voi voittaa Guccin hajuveden tai ruskeita piilolinssejä, käy ihmeessä kurkkaamassa ;)

  http://tanjuska-mau.blogspot.fi

  ReplyDelete
 4. Hyvä, hyvä Taru.

  Tämä oli loisto, mielestäni paras blogi-juttu Vuiskista mitä silmiini on osunut. Sun laukkujutuissa on todellisen hyvän laukunkäyttäjän ei merkin hankkijan leima. Arvostan sitä. Ohitan nykyään monia seuraamiani (tosi hyviä), koska olen loputtoman kyllästynyt kuviin, joissa keikkuu ilmiselvästi kirjoittajan elämäntyyliin, -tilanteeseen kompelö LV. Espan LV voi olla ylpeä sinusta, ensimmäinen eteeni tullut juttu jossa käytettiin lisäosia (ja poistettiin jotakin) ja tehtiin laukusta toimiva omaan tilanteeseen. Se on mielestäni nimen omaan näiden laukkujen toimivuuden ydin. Espan myyjät voisivat tulla oppiisi ;) Tällaista lisää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, olinpa ihan ällikällä lyöty, kun tämän kommentin luin - postiivisella tavalla, siis. :)

   Jep, paljonhan sitä puhutaan siitä, että monet ostavat jotain tiettyä asiaa (olkoon se sitten laukku, vaate tms.) vain siksi, että se on "pinnalla", tai jotenkin muuten "siisti". Mä olen jo tosi pitkään vaan tykännyt eri merkkien logokuoseista, vaikka moni niitä mauttomina pitääkin, mutta sehän ei mua haittaa, koska itselleni ostan ja niitä itse käytän. :) Oon myös vannoutuneena diy-ihmisenä vähän sitä mieltä, että jos jostain saa paremman pienellä fiksillä, niin go for it - etenkin jos alkuperäiseen tavaraan ei kuitenkaan tule peruuttamatonta vahinkoa, etenkin jos tuote on hieman kalliimmasta päästä. Kirppislöydöt ovatkin sitten asia erikseen, niitä voi muokata mielensä mukaan loputtomiin, jos vain mielikuvitus riittää!

   Kiitos siis tosi kivasta kommentistasi ja mun päivän piristyksestä, ihanaa loppuviikkoa sulle, kuka sitten oletkin! ;)

   P.S. Mä taas veikkaan että olisivat Espan liikkeessä vaan ihan pöyristyneitä siitä, että olen uskaltanut mennä sorkkimaan originellia disainia... haha. :D

   Delete
 5. hahaa...pöyristyminenkin tekee joskus ihan hyvää. Jos on avoin mieli, niin saattaa vaikka ajatusmaailmakin pöyristymisen jälkeen avartua. Iina olen. Kommentoin harvoin (kertoja saattaa olla jopa neljä) ja oikeesti niin raukka-tyyppi, että en edes ajattele laittaa tietojani esille....ehkä joskus tulevaisuudessa rohkaistun vielä :D.

  Olen joskus kauan sitten lukenut muutaman kerran blogiasi ja nyt selaillessani indiedaysiä, huomasin sinut täällä. Silloin joskus kiinnitin huomiota juuri erilaiseen tapaasi kirjoittaa laukuista, tämä juttu kruunasi edelliset ajatukseni. Me ei siis tunneta eikä meillä ole yhteisiä ystäviä tai tuttavia. Kommenttini oli siis puhtaasti spontaani ilahtuminen lukemisen jälkeen.

  Hyvää viikonloppua ja iloa kirjoittamiseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että kuitenkin jaksoit kommentoida nyt! :) Ja mitäpä siinä jos omaa naamaansa ei halua täällä esitellä, ei sillä musta väliä oo, paitsi jo käy rumia huutelemassa.. :D :D

   Edelleen, ilahduin tosi paljon kommenteistasi. Loistavaa viikkaria sulle myös! <3

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)