-->

Kuopion majoitus- ja muonapalvelut: Atlas ja Musta lammas

Oct 30, 2013

Jatketaan nyt vielä tämän yhden postauksen verran Kuopion reissusta, mutta keskitytään tällä kertaa hotelli- ja ravinteliasioihin. Meidän koko neljäntoista hengen poppoomme majoittui varsin mukavasti ihan Kuopion torin laidalla sijaitsevassa Hotelli Atlaksessa, jonka taisi valita majapaikaksemme mammani.

Atlas oli kokemuksena oikein miellyttävä, paria pientä seikkaa lukuunottamatta. Miinusta ropisi ah niin typerästä, liiketunnistimella toimivasta vessan valosta, joka on varmasti ollut idean tasolla aivan upea, mutta joka käytännössä oli jotain ihan muuta. Kun hiipii keskellä yötä asioilleen, ei välttämättä halua hätkähtää hereille kliinisen valkoiseen kirkasvalolamppumaiseen valoon, joka loimottaa myös yhtä kätevän lasioven läpi vielä kymmenen minuuttia vessakäyntisi jälkeen koko huoneen valaisten... Toinen pikku miinus oli muutaman nuoren vastaanottovirjailijan lahnamaisuus pyytäessämme apua toimimattomien huoneen avainten kanssa; asiakaspalvelun ammattilaiset Suomessa eivät aina välttämättä ole ihan titteliensä tasolla ja asiakas sai meidän tapauksessa itse hakea ratkaisua asiaan hieman liian kauan - joskin se vihdoin löytyi henkilökunnan avulla. Mua kismitti tällä kertaa myös se, että suihkusta ei löytynyt shampoon ja suihkugeelin lisäksi hoitoainetta laisinkaan, sen ainoan kerran kun olin unohtanut omani kotiin, kriisin paikka melkein! Onnekseni olin kuitenkin ottanut mukaan Arganiaöljyä kasvojani varten, joten rutistelin sitä sitten hiusteni latvoihin pesun jälkeen ja pahin takkuisuus talttui sillä. Pikkujuttujahan nämä ovat, mutta niillähän se arki yleensä rakennetaan sujuvammaksi, etenkin kun ollaan kaukana kotoota.Plussaa tuli hotellin herkullisesta aamiaisesta ja loistavasta, keskeisestä sijainnista - juna-asemaltakaan ei kävellyt matkatavaroiden kanssa kuin kymmenisen minuuttia - sekä todella siisteistä ja kivasti sisustetuista huoneista.

Hotellilta matkamme kävi kohti Ravintola Mustaa lammasta, jota tituleerataan Kuopion parhaaksi. Musta lammas lumosi koko seurueen heti tunnelmallaan; vanhat, alunperin oluttehtaan käyttöön rakennetut kellariholvit kylpivät kauniissa kynttilänvalossa ja houkuttelivat peremmälle herkuttelemaan. Ravintolan osalta plussaa tuli juuri tunnelmasta ja miljööstä, mutta jossain kohtaa töksähti, koska jo etukäteen ruokansa tilannut seurueemme sai odottaa pääruokiaan noin kaksi tuntia! Tätä edelsi myös pitkähkö neuvottelu ja tilausten uudelleentarkistus äitini kanssa, joka oli ne jo kertaalleen ravintolan henkilökunnalle viestinyt heidän toiveestaan ennen saapumistamme.

Onneksi leipä sentään oli hyvää; sitä me sitten nälkäisinä närkimme ennen alku- ja pääruokien pöytään saapumista. Ruoissa itsessään ei ollut mitään vikaa, päinvastoin, mutta annosten koko oli mielestäni lähes vitsi. Niiden koosta kertonee myös jotain se, että itseni lisäksi myös toinen enoistani, sekä pikkuveljeni tyttöystävineen kokivat tarpeelliseksi piipahtaa Mäkkärissä ennen hotelliin vetäytymistä, koska nälkä oli aika kiljuva vielä ravintolassa nautitun aterian päätteeksikin. Taisi muuten olla ensimmäinen kerta, kun itse jouduin turvautumaan pikaruokaan ravintolaillallisen päälle...
Tässäpä siis mun kokemus Kuopiosta majoituksen ja ravintolan osalta tiivistettynä, olisi ollut kivaa kierrellä kaupunkia muutenkin rauhassa, mutta visiittimme oli sen verran lyhyt, ettei sightseeingille jäänyt tällä kertaa aikaa. Ehkä ensi kerralla sitten!

4 comments:

 1. Ai kävi teille klassiset Mäkkärin kautta :D

  Mun mielestä on hyvä, että ravintolan annokset on pieniä. Vähentää ruuan hävikkiä... mutta silloin pitäisi ehdottomasti mainita, että ne on tarkoitettu nautittavaksi useita kerrallaan esim. viiden ruokalajin menuna.

  Mä en muista, että Mustan Lampaan jälkeen olisi nälkä jäänyt, mutta hidasta se palvelu valitettavasti oli meilläkin :( Sääli, kun paikka on muuten mainio ja ruoka niin herkullista.

  ReplyDelete
 2. Jep! :D Oli ihan pakko... Mä taas kannatan sellaisia normikokoisia annoksia, joista edes nainen saisi vatsansa täyteen! ;) Ja tuo ehdotuksesi olisi tosiaan hyvä, esim. alkukeitossa oli syötävää ehkä kolmen ruokalusikallisen verran... Kaunis esillepano ei korvaa ihan kaikkea sentään. :P


  Tylsää kuulla, voisivat petrata siis nopeudessa! Muuten oli kyllä oikein mainio kokemus meilläkin. :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)