-->

ex tempore-munakas

Nov 28, 2013

Lounas piti taas kyhätä hätäisesti kasaan jääkaapista löytyneistä tykötarpeista, joten munakas sekalaisilla täytteillä oli helppo ja herkullinen vaihtoehto. Ja viimein se välähti mullekin, nimittäin munakkaan paistaminen niin, että munamassa jähmettyy kunnolla, muttei kuitenkaan pala kiinni pannuun. Te kokkikirjoja ja muita ohjeita seuraavat sen jo varmaan tiesittekin: pannun pitää olla kihisevän kuuma, kun massa kaadetaan siihen, ja sitten lämpötilaa vähennetään lähes heti huomattavasti, ja muhitellaan loppuaika pienellä lämmöllä kannen alla, kun massa on jo jähmettynyt kunnolla.

Munakas (2 annosta)

5 munaa
puoli dl maitoa
rouhaisu pippuria ja suolaa
täytteeksi mitä kaapista löytyy: 1 tomaatti, 3 lihapullaa, 1 keitetty peruna ja 2 rkl raejuustoa

Riko munien pintarakenne haarukalla ja kaada kulhoon mukaan maito, mausta pippurilla ja suolalla. Pilko täytteet jo pieneksi. Kaada muna-maitoseos kuumalle pannulle ja ala heti kaapia massaa lastalla sivuilta keskelle päin. Jatka, kunnes massa on jähmettynyt joka puolelta tasaisesti. Ripottele täytteet munakkaan päälle ja peitä pannu kannella. Anna muhia pienimmällä lämmöllä viisi-kymmenen minuuttia.

Munakas on kyllä niin loistava ruoka: helppo valmistaa ja täytteeksi käy melkein mikä tahansa. Se sopii ruokaisaksi aamiaiseksi, lounaaksi tai iltapalaksi, ja on varioitavissa ihan maailman loppuun asti!

2 comments:

  1. Aaa, aivan! Eihän tää pönttis tajunnut, että munan saa olemaan palamatta. Kiitos siis ihana vinkistä ;) <3

    ReplyDelete
  2. Ollos hyvä, mä tajusin sen jotenkin vahingossa tossa paistaessa, mutta ennen tätä on kyllä poltettu pohjaan yks jos toinenkin setti! :D

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)