-->

Nahkavyö laukun olkahihnasta

Feb 20, 2014

Parin viikon takaista diy-projektia kehiin tännekin! Tein pari vyötä itselleni vanhojen, kirppikseltä joskus löytyneiden nahkaisten clutchien olkahihnoista, joita en ollut koskaan käyttänyt laukkujen kanssa, koska ne ovat kokoa A4.Mustasta ei ole ennen-kuvaa, mutta se oli hassua kyllä, melkein identtinen tuon ruskean kanssa, vaikka laukut ovat peräisin vuodelta nakki, eivätkä ole samaa merkkiä laisinkaan. Napsin hihnoista ensin nepparit irti ja mittasin pituuden sopivaksi itselleni. Sitten leikkasin pituudesta vielä reilun viiden sentin mittaiset pätkät vyölenkkiä varten, siistin toisen pään saksilla viistoksi ja viimeistelin viiston pään värittömällä kynsilakalla.Sen jälkeen sovitin vyölenkin hihnan toiseen päähän, tein siihen neljä reikää nahkapaskalla ja ompelin sen mitaltaltaan sellaiseksi, että sen sisältä mahtuu kulkemaan lenkkiin tuleva vyön pää. Kun ompeluhomma oli valmis, liimasin lenkin vielä vyön alkupäähän kiinni superliimalla ja tadaa, kaksi kappaletta yksinkertaista nahkavyötä mätsäävällä soljella olivat valmiita.
Helppoa ja tällä kertaa myös ilmaista, kun kaikki tykötarpeet löytyivät omasta kaapistani. Pidän vöissä myös siitä, ettei niissä ole metalliosia lainkaan, joskus mun on nimittäin tosi vaikea päättää hopeisten ja kultaisten metalliosien välillä mitä asusteisiin tulee, näiden vöiden kanssa sekin ongelma on ratkaistu jo etukäteen. Nahka ja nuo lenkit ovat myös niin napakoita, että vyöt pysyvät halutulla kohdalla vyötäröllä, eivätkä valu käytössä minne sattuu. Onnistunut projekti siis!

6 comments:

 1. Kiva DIY, helppokin vielä, sopisi siis meikäläiselle. Ei vaan ole hihnoja olemassa, mutta kivan oloinen tämä silti oli :)

  ReplyDelete
 2. Niin totta, että usein (=yleensä aina) on vaikea päättää kultaisten ja hopeisten metalliosien välillä! Siksi itse suosin hyvin huomaamattomia metalliosia, mutta tämäpä vielä näppärämpää, ei metalliosia lainkaan! Täytyykin pistää idea muistiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joku muukin on näköjään yhtä neuroottinen kuin mä, haha... :D Mulla on nykyään sekä kultasia että hopeisia metalliosia asuissa, ennen olin tosi ehdoton, että sai olla vaan jompaa kumpaa yhdessä asussa. Elämä on helpompaa näin! ;)

   Delete
 3. Ei voi muuta ku ihmetellä, kuin taitava ja idearikas sä oot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. <3 Eipä tuo paljoa taitoa vaatinut, helppo diy tämä. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)