-->

FLEYE - hyvännäköiset silmät

Feb 19, 2014

Otsikon viittaus hyvännäköisiin silmiin tulee Suomessa Instrumentariumeihin juuri lanseeratun tanskalaisen kehysmerkin sloganista, josta myös itse merkin nimi, FLEYE (Fine Looking EYES) on lyhennös. Käväisin viime viikolla katsastamassa FLEYE:n lehdistötilaisuuden mitä hulppeimmissa puitteissa, tilaisuus järjestettiin nimittäin aivan Helsingin keskustassa, Tanskan suurlähettilään residenssissä.Näimme residenssistä tietysti vain edustuspuolen, mutta voi pojat että sekin vakuutti kauneudellaan! Seinät notkuivat upeasta taiteesta ja huonekalut - tekstiileistä nyt puhumattakaan - oli valittu huolella ja hyvällä maulla. Harmikseni itse paikkaa ei saanut kuvata, olisin tosi mielelläni välittänyt niitäkin tunnelmia tänne blogin puolelle kuvamuodossa.


kuva: Marsaana


Tanskan suurlähettiläs Jette Nordam avasi lehdistötilaisuuden, jonka jälkeen kuulimme enemmän tästä tuoreesta kehysbrändistä Instrumentariumin edustajalta sekä merkin tanskalaiselta pääsuunnittelijalta, Annette Estø:lta (kuvassa yllä). Annette on paitsi kehyssuunnittelija myös optikko, joten hän jos joku ymmärtää silmälasien kehysten estetiikan lisäksi myös käytännön puolesta, eli tässä tapauksessa käyttömukavuudesta. Oli hauska jutella räiskyvän tyylikkään rouvan kanssa kasvotusten, hän vaikutti yhtä pirtsakalta kuin suunnittelemansa kehyksetkin ja hänestä välittyi hyvin selvästi intohimo työhönsä - sellaista ihmistä kuuntelee aina mielellään. 

kuva: Marsaana

kuva: Marsaana


Hetken erilaisia kehyksiä oman nekkuni päälle mallailtuani totesin monet malleista varsin veikeiksi ja etenkin kevyiksi; kovin ammattimainen tämä mun mielipide ei kuitenkaan ole, koska en ole tähän mennessä ainakaan vielä tarvinnut silmälaseja omaan käyttööni. Annette painotti FLEYE:n panostavan kehyssuunnittelussaan erityisesti kehysten taipuvuuteen ja kestävyyteen, hän kehui kehysten kestävän vaikka millaista kääntelyä ja vääntelyä, menemättä rikki. Värejä mallistosta löytyi moneen makuun; perinteikkäämpien neutraalien sävyjen rinnalle oli tarjolla kauniita pinkin sävyjä, sähäkkää oranssia ja harmonisia vedensävyjä sinisestä turkoosiin. Pokamalleja oli myös laidasta laitaan: retrosta moderneihin ja yltiönaisellisista unisex-mallisiin. Uusia pokia etsivä varmasti ilahtuu tämän uuden pohjoismaisen vahvistuksen ilmestymisestä Suomenkin kamaralle!

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)