-->

koppuraisille käsille - käsivoidevertailua

Feb 11, 2014

Pakkaset ja niiden myötä kuivempi huoneilma kovettavat nopeasti käsieni ihon korpuksi, jolloin peliin on otettava mukaan käsivoiteet, jotta tilanne pysyisi edes siedettävällä tasolla. Mun erityisongelmaksi on tänä talvena muodostunut pienen kanssa touhutessa jatkuva käsienpesu, vaipanvaihdon ja muun arkihomman yhteydessä, joka on puolestaan saanut joka talvena sormieni iholle enemmän tai vähemmän ilmestyneen ihottuman riehaantumaan.

Ratkaisu ongelmaan on ollut käsien jatkuva rasvaaminen, mikä tarkoittaa sitä, että rasvatuubi olisi hyvä löytyä melkein joka nurkalta, sekä tietysti yöpöydän laatikosta ja käsveskasta myös. Tämän hetkinen käsirasva-arsenaalini käsittää neljän eri merkin voiteita, joista pulisen tässä nyt muutaman sanasen, josko jonkun muunkin käpälälät olisivat vailla ekstrakosteutusta.Markettivoiteista suosikkini taitaa olla tuo hajusteeton Emännän käsivoide, joka on ihanan kevyen koostumuksensa lisäksi riittävän kosteuttavaa, mutta imeytyy silmänräpäyksessä. Tämä ominaisuus on eri kätsää etenkin kiireen keskellä, kun voidetta ei ole aikaa muhitella kämmeniin minuuttitolkulla. Tämä tuntuu ainakin toistaiseksi olevan ainoa näistä mun voiteista, mikä ei saa sormien ihottumia kirvelemään, johtuneeko se sitten voiteen hajusteettomuudesta vai mistä. Hintakaan ei päätä huimaa, se taisi muistaakseni pyöriä muutamassa eurossa per 150 ml:n tuubi.

Perinteinen Lemon juice & Glycerinen käsivoide kuuluu myös lemppareihini, voide on edellistä huomattavasti paksumpaa jankkia, joten imeytyminenkin vie hetken. Tätä olenkin useasti levittänyt käsiini ennen nukkumaanmenoa, jolloin voide saa imeytyä rauhassa yön yli. Sitruunainen tuoksu on ihanan raikas, mutta tämä voide ärsyttää ihottumiani, joten niiden ollessa ärtyneimmillään, tartun mieluummin johonkin muuhun tuubiin.

Kolmas voiteistani on Doven Essential nourishment hand cream, joka on ihan peruskamaa; imeytyy nopeasti ja tuoksuu hyvin dovemaiselle. Tuoksu ei ole suurin suosikkini, se on jotenkin liian naisellinen - itse kun pidän paljon raikkaammista tuoksuista. Ehkä raskausajan herkkä nenä vaikuttaa myös asiaan, moni ei varmasti kiinnittäisi voiteen tuoksuun sen enempää huomiota.

Uusin tulokas on mammani ostama L'Occitanen Creme mains hand cream, jonka kosteutustehot ovat todella kohdillaan, voiteessa on karitevoita, joka pehmentää ihoa mukavasti sitä samalla hoitaen. Paksuhko koostumus levittyy yllätyksekseni hurjan nopeasti ja kädet pysyvät pehmoisina ja miellyttävän tuntuisina todella pitkään levityksen jälkeen. Tuoksu on onneksi mieto, mutta omaan makuuni ehkä inan liian mummomainen, en keksinyt parempaakaan sanaa sitä kuvaamaan. Siitä tulee mieleeni elegantin vanhan leidin vaatekaappi, jossa hän säilyttää kuivattuja kukkia harsopusseissa tuomaan tuoksua vaatteisiin... Jep, jos kiinnostuitte tästä, käykää nuuskimassa tuoksu itse, heh.

Onko teillä jotain luottokäsirasvoja, mitkä pelastava koppurakätenne näin talvisin?

2 comments:

  1. Mä vannon nykyisin Favoran nimeen! Huippua kamaa. Imeytyy nopeasti, kosteuttaa älytehokkaasti ja pitää kosteuden pitkään. Kokeile! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, pitää laittaa vinkki korvan taa, jahka saan tämän tuubikasan hölvättyä loppuun! :D

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)