-->

Nilkkureille uusi ilme niiteillä

Mar 20, 2014

Ostin parisen vuotta sitten Biancon aleista kauniit mustat nahkanilkkurit, joihin viehätyin heti niiden rokahtavan, mutta silti klassisen muotokielen takia. Nilkkureiden ainoana yksityiskohtana ollut metallisolki oli gunmetallin värinen, ja se kai sitten hieman aina vaivasi mua, tai ainakin sen verran, että ryhdyin viime viikolla miettimään miten buutseista saisi tuunaamalla vielä entistäkin kivemmat.


Päädyin taas Pinterestiä selailtuani siihen, että vastaus on niitit, joten eikun pajan varastoja kaivelemaan ja hommiin. Idea muokkautui matkan varrella ja tehdessä, alunperin mietin yhden niittirivin sijaan kahta, mutta kun niitit istuivat vanhoihin remmin reikiin niin nätisti, jätin alkuperäisen suunnitelmani sikseen ja tyydyin vain yhteen riviin. Tämä ratkaisu näyttää mun silmääni nyt paljon sitä miettimääni kahta riviä freesimmältä. Homma oli yksinkertainen tälläkin kertaa: leikkasin nahan poikkinaps soljen kohdalta, siistin reunan ja poistin soljen. Tein vanhojen reikien lisäksi vielä pari reikää lisää, joihin sovitin sitten niitit. Niittien asettelun jälkeen tartuin superliimaputeliin ja liimasin nahkalerpakkeet kiinni toisiinsa.Kengistä tuli aivan hurmaavat, ja nyt mulla onkin enää yksi ongelma niiden kanssa, nimittäin käyttömukavuus. Ostin kengät alunperin arkikäyttöön, koska laskeskelin köpötteleväni tuollaisella reilun viiden sentin kloppakorolla vaikka kuinka pitkät pätkät jalkojen kipeytymättä, mutta kissanpaskat; jalkaparkani eivät sentään hierry tuusaksi muutamien tuntien tepastelusta, mutta jotenkin koron malli on jalkaani sellainen, että eivät nuo hyvältäkään tunnu jalassa enää joidenkin tuntien käytön jälkeen. Nyyh, miten siis tehdä kengistä toimivammat, kun ongelma ei ole hiertäminen tai istuvuus sinänsä? Mikäli en keksi tähän ratkaisua, saavat nilkkurit jatkaa palvelustaan sellaisten hieman lyhyempien pyrähdysten popoina, kun muutakaan ratkaisua en tähän hätään keksi.

Kummasta versiosta te pidätte enemmän ja onko teillä ollut vastaavanlaista ongelmaa jonkun kenkäparin kanssa?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

9 comments:

 1. Siis niin upea muutos - tykkään!!! :)


  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Kaunis muutos, minä pidän. Auttaisiko joku pohjallinen? Puoli pohjallinen tai päkiän alle? Niitä minä vaihtelen saadakseni kengät kivoiksi. Aina ei auta, sitten niitä vaan ei pidetä niin usein, kurjaa kyllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja kiitti hyvästä ideasta, voisin seuraavalla kerralla koklata sellaisen silikonilärpäkkeen laittamista päkiän alle, josko se helpottaisi. :) En tullutkaan tuota itse ajatelleeksi, onneksi on teidät! :)

   Delete
 3. Wau! Sä oot kyllä taitava. Mitenköhän sut sais tuunaamaan mun popoja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, Tiina! :) Sun pitää itse tarttua toimeen, nämä mun tuunaukset on niin simppeleitä, että onnistuvat vastaavat varmasti kaikilta muiltakin. :)

   Delete
 4. Ja taas niin taitava sinä♥
  Mulla on ongelmia ihan, siis oikeasti ihan kaikkien kenkien kanssa. Syytän tästä kyllä omia jalkojani. Toiset hankaa, toiset on muuten vain huonot ja jalat kipeutuu ja vaikka vallan mitä. Välistä tekisi meili tipsutella paljain varpain :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Hitsi, toi on oikeasti tylsä homma, jos omalle jalalle istuvia kenkiä ei vaan tunnu löytyvän. Ootko testannut erilaisia lestejä, malleja ja materiaaleja huolellisesti ja googletellut vastaavan ongelman kanssa painivien ratkaisuja, jos jollain olisi joku loistovinkki antaa sulle? :)

   Delete
  2. No tää vaiva taitaa tulla suvussa. Äidilläkin kaikki kengät hankaa ja vaivaa :P Mutta oon menossa footbalanceen ainakin kunnon lenkkarit hakemaan ja tutkituttamaan jalan asennon.

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)