-->

tomaatti-mozzarellasalaatti jämistä

Apr 17, 2014

Huomasin toissapäivänä iltaruokaa tehdessäni jääkaapin peränurkassa yksinäisenä lymyävän mozzarellapakkauksen, jonka parasta ennen-päiväys oli juurikin sinä päivänä. Siispä paketti auki ja juusto fileiksi ja seuraksi tuoreita tomaattisiivuja. Oliiviöljyä on aina oltava tässä salaatissa, joten liraus sitä myös sekaan! Ja koska tein salaatin tällä kertaa ihan ex tempore, ei meiltä tietystikään löytynyt tuoretta basilikaa sen kaveriksi, mutta järkeilin kuivatun tavaran ajavan melkein saman asian ja ripottelin komeuden päälle vielä jauhettua pippuria myllystä rouhitun sijaan.
Mustapippurimyllymme on nimittäin ollut rikki ja pois käytöstä jo hetken, koska sekä minä että mieheni olemme tehokkaasti vältelleet sen korjausta. Mä olen vedonnut yleiseen tumpelouteeni mitä korjaushommiin tulee ja miehellä ei kai vaan ole ollut aikaa tai kiinnostusta tarttua hommaan. Säälittävää, tiedän. Ja mikä hassuinta, olen ihan hukassa tuon rikkinäisen myllyn kanssa, koska käytän mustapippuria lähestulkoon kaikissa ruoissa mitä teen, rouhin sitä myös salaatteihin ja leipien päälle. Toivottavasti asia saadaan siis kondikseen pian, muuten joudun marssimaan kauppaan ostamaan joko uuden myllyn tai sitten valmiiksi rouhittua pippuria! Arjen draamaa siis täällä päässä riittänyt kerrakseen...
Ja nyt kun kerta oli tomaateista puhe, mua rupesi naurattamaan piipahdettuani Annan ja Dahlian tonteilla, molemmat leidit olivat nimittäin ladanneet eetteriin omat tomaattiaiheiset reseptinsä, joten jos mielesi tekee tomaatti-vuohenjuustokeittoa tai tomaatti-mozzapastaa, kurkatkaapa linkkien taa!

2 comments:

  1. Mmm, tuo yhdistelmä toimii kyllä aina! Kauniita kuvia <:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oot ihan oikeassa, tuolla yhdistelmällä ei kertakaikkiaan voi mennä pieleen! :) Ja kiitos. :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)