-->

mistä korjaaja vintage-nahkalaukulle?

Jul 23, 2014

Löysin pari kesää sitten Vermon kirpputorilta aivan upean vanhan nahkalaukun, joka hurmasi mut heti ensisilmäyksestä elegantilla mallillaan ja kauniin konjakinruskealla värillään. Maksoin laukusta muistaakseni vitosen verran, enkä huomannut hurmoksessani testata vetoketjun toimivuutta, mikä koituikin kohtalokseni lähemmin laukkua tarkastellessani.


Suureksi mielipahakseni vetskari oli siis rikki, irronnut jengoiltaan, enkä saanut sitä raiteilleen lukuisista yrityksistäni huolimatta. Mielessäni on siitä asti muhinut idea laukun viemisestä taitavan laukkutohtorin pakeille - kunhan vain tietäisin minne suunnata sen kanssa! Lueskelin aikani kuluksi vinkkejä palstoilta, mutta sieltäkään ei oikein irronnut mitään kättä pidempää, joten käännynkin nyt teidän puoleenne dilemmani kanssa: osaako teistä kukaan vinkata äärimmäisen taitavasta suutarista, joka saisi taiottua laukusta vetskareineen taas ehjän?


Laukku on selkeästi vanhaa tuotantoa; nahka on paksua ja kovaa ja vuori karmivan vihreää ruutukangasta, joka on liimattu reunoiltaan siististi nahkaan kiinni. Tikkaukset ovat siistiä työtä ja laukku muutenkin laadukkaan oloinen. Mahtaakohan edesmenneen BagMiss-blogin BagMiss (jos luet vielä blogiani?) tietää laukun ikää? Itse veikkailisin sen olevan peräisin mahdollisesti jopa 1960-luvulta, voin toki myös olla todella väärässäkin. Joka tapauksessa olisin tosi kiitollinen kaikista vinkeistänne, kerran parilla suutarilla jo käyneenä laukun kanssa olen edelleen vailla pelastavaa laukkuenkeliäni!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistalla ja Facebookissa.

6 comments:

 1. Sellon suutarisa minä olen laukkuni käyttänyt jos niissä on jotain ongelmia ollut. Aina olen ensin saanut arvion, että osaako ja pysytykö hän sitä korjaamaan, joten sinällään kannattaa ainakin kokeilla, tietää omat rajansa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti vinkistä, harmi vaan että ko. suutari oli just se paikka missä setä sanoi suoraan ettei ota projektia itselleen, liian vaikeaksi olisi kuulemma mennyt... :/ Jatketaan etsintöjä siis!

   Delete
 2. www.laukkukorjaamo.com ainakin lupaa korjata kaikki laukut. Oletko jo sieltä kysynyt?

  -TT-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti vinkistä! Muistan tätäkin paikka googletelleeni taannoin, mutta luin siitä jokusen todella huonon arvostelun, joten on jäänyt tämä kortti käyttämättä - pitää ehkä soittaa sinne ja kysäistä asiasta. :)

   Delete
 3. VOi höh, toivottavasti ihana laukku löytää vielä korjaajan itselleen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä elätän myös toivoa, nyt on yksi paikka jo kiikarissa... :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)