-->

Louis Vuittonin huivien laadusta

Jul 28, 2014

Ajattelin ottaa hieman kantaa asiaan, josta on ollut silloin tällöin keskustelua blogeissa, nimittäin Vuittonin Monogram-huivien laatuun ja kestävyyteen. Aihe on mulle ajankohtainen, sillä ostaa täräytin hiljattain kolmannen huivini sen kunniaksi, etten viitsi törsätä säästöjäni vaatteisiin nyt raskauden jälkeen, kun pienempi minä on vielä työn alla. Hemmottelin sitten itseäni tuolla oranssilla, sävyltään Chili red -nimisellä yksilöllä.

Oranssi huivi on toinen denim-linjan huiveistani, ennestään multa löytyi tuo farkunsininen, viralliselta sävyltään tylsästi Blue. Ihan ensimmäisen huivini sain mieheltä joululahjaksi jokunen vuosi takaperin ja sen sävy on nimeltään Midnight blue. Kyseisiä huiveja on moitittu laadultaan puutteellisiksi etenkin sen suhteen, että herkkä materiaaliyhdistelmä (50 % silkkiä, 50 % villaa) mahdollistaa huivin pinnan nopeahkon nyppyyntymisen. Ymmärrän täysin ärsyyntymisen, koska kun on sijoittanut rahansa johonkin hieman hintavampaan tuotteeseen, ovat odotukset luonnollisesti korkealla sen kestävyyden suhteen.


Omista huiveistani etenkin tuossa vanhimmassa näkyy jo ajan patina nyppyinä, mutten silti ole kokenut niitä häiritseviksi. Ja koska nämäkin huivit ovat mulle ihan käyttöasusteita siinä missä eurolla parilla ostetut sisarensa, olen yksinkertaisesti vain tarttunut nukkaimuriin, kun nyppyjen määrä on käynyt häiritseväksi. Huiveissani on myös langanvetoja niissä kohdin, missä olen onnistunut riipimään sormukseni niihin, tai jättämään ne talvella takin vetskarin väliin. Tämäkin on mielestäni kuitenkin vain normaalia käytönjälkeä, ja jos sellaista ei kestä ollenkaan katsella, voi huivejaan sitten säilyttää nätisti henkarille taiteltuna kaapissaan ja vain ihailla niitä, käyttämättä koskaan...

Kyselin kerran Helsingin Vuittonilla asioidessani myyjältä asiasta ja hän vetosi tuohon materiaalien herkkyyteen, eli villa ja silkki yhdessä kuulemma sattuvat vain olemaan sellainen yhdistelmä, johon noita nypyjä vaan ilmestyy. Hieman kalliimmat lurex-lankaa sisältävät huivit ovat kuulemma käytössä kestävämpiä - itselläni ei niistä kuitenkaan ole kokemusta. Kysyin myös neuvoa nyppyjen poistoon, mutta liikkeestä tietenkin suositeltiin viemään huivi ammattilaisen käsittelyyn esimerkiksi pesulaan. Mulle ei tosin tulisi mieleenikään maksaa siitä, että joku "ammattilainen" poistaa nuo nypyt ties millä keinoin, kun voin tehdä sen aivan yhtä hyvin kotona, ja valvoa samalla lopputulosta.

Vuittonin myyjä mainitsi myös kuulleensa joidenkin poistaneen huivien nukkapintaa partakoneen terällä veistellen, mutta mä olen sitä mieltä että vanha kunnon nukkaimuri on hommaan paras työkalu. Tärkeää on  muistaa asettaa huivi pehmeälle pinnalle, kuten sohvalle, silittää sen pinta kädellä rypyttömäksi ja käsitellä se imurilla varovaisesti kohta kerrallaan. Homman kanssa ei kannata kiirehtiä, jos nukkaimuria hurruuttaa menemään kankaalla liian lujaa vauhtia, saattaa se imaista kangasta sisäänsä ja tehdä siihen reiän.

Kaiken kaikkiaan mä olen ollut ihan tyytyväinen huivien kestävyyteen, etenkin kun niiden monikäyttöisyys ja kauneus korvaa pienet puutteet. Huivit ovat sen verran reilun kokoisia, että olen käyttänyt niitä muun muassa peittoakin korvaamassa esimerkiksi lentokoneessa. Niiden materiaali on myös ihanan pehmeää ihoa vasten, ja denim-linjan huivien kääntömahdollisuus antaa käyttäjälleen ikäänkuin yhden ylimääräisen huivin.

Millaisia kokemuksia teillä on Vuittonin huiveista tai vastaavista materiaaleista valmistetuista huiveista?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

12 comments:

 1. Mulla ei ole näitä huiveja, mutta olen sun kanssa samaa mieltä. Tuo materiaali nyt on vaan sellaista, että se ei kestä ikuisuutta, kulumaa tulee, that`s it. Jos tuo on ongelma, niin sitten kannattaa ostaa jostain muusta materiaalista ostettu huivi. :) Onhan se harmittavaa, että kallis ei välttämättä ole "ikuinen". ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No todellakin, en näe hirveästi järkeä siinä, että ostaa jotain vähän hintavampaa ja omasta mielestä ihan upeaa, eikä sitten käytä sitä kun kerran vuodessa... :D Ei oikein saa siten rahalleen vastinetta. :) Ja kyllä mä uskon että huivit kestävät varmasti aikaa, eivät vaan sitten ihan uuden näköisinä. :)

   Delete
 2. Hyvä kirjoitus!:) Itse haaveilen juurikin tuosta sinisestä huivista ja saapa nähdä toteutuuko haave vielä tänä kesänä<3 Missähän hinnoissa tuommoinen huivi nykyään pyörii? Meneekö jo yli 500€?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti. :) Hinta on Helsingin liikkeessä tätä nykyä 405 €. Toivotaan siis, että unelmasi toteutuu pian! ;)

   Delete
  2. Okei, kannattipa kysyä.. Mieheltä irtosi lupa heti;) Olen siis menossa Helsinkiin viikon päästä tyttöjen reissulle ja saan mennä nyt sit ostamaan kauan haaveilemani huivin<3 Olin mielessä ajatellut et hinta olisi noussut enemmän, mut kiva näin päin:)

   Delete
  3. Haha, oikein! Mukava mies sulla tuntuu olevan... ;D Mukavaa tyttöjen reissua sinulle! :)

   Delete
 3. Minulla on neljä LV:n huivia ja ainoastaan ensimmäiseksi ostamani on mennyt aika nukkaiseksi. Pitääkin tarkistaa mitä materiaalia on, kun ostettu jo 4 vuotta sitten. Pitää ostaa itsellenikin tuollainen nukkaleikkuri, ja syksyisin,talvella ja keväällä pidän aina jotain huivia kaulassa eli todellakin kaikki ovat käytössä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla tuo vanhin on ehkä kolmisen vuotta vanha kanssa ja kyllä sekin on sitä villa-silkkisekoitetta. Mutta tarkoitit siis ilmeisesti että muut huivisi voivat olla sitä lurexia? :) Nukkaleikkuri on kyllä tosi kätevä myös vaatteidenkin siistimiseen, suosittelen ehdottomasti hankkimaan.

   Delete
 4. Oi, uusi lukija täällä ilmoittautuu! Löysin blogisi hmm..jonkun toisen blogin kautta.
  Ostin itselleni tuossa kolmisen viikkoa sitten juurikin tuon denim-huivin Hesasta. Myyjä kertoi, että kestävyys ja laatu olisi siinä lurex-huivissa parempi, mutta ostin kuitenkin tuon denimin, koska haluan käyttää sitä arkena ja tuo lurex oli enemmän sellainen juhlatilaisuuksiin sopiva. Ensimmäinen LV ostokseni, joten toivottavasti ei "petä". Tulisi nyt vaan kelit, jotta voisi käyttää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa, Mapsi! :) Kyllä mä luulen, että pysyy huivisi ihan hyvänä, kun jaksat pitää siitä vähän huolta ja poistaa sitä nukkaa sitten tarvittessa. Ne lurexit ovat kyllä munkin silmään pinnaltaan sellaisia juhlavampia ehdottomasti. :)

   Delete
 5. Mä vaan haaveilen noista kalleista ihanista huiveista. Mä en raahi, vaikka ihania ovatkin. Ja sit jos mulla olis, en raahis käyttää :D Pönttö mikä pönttö :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mikäs siinä ny pönttöä on, ehkä enempi niin, että mä oon pönttö kun tollasesta noin paljon maksan... :D Jokainen pistää riihikuivansa siihen, minkä parhaaksi näkee! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)