-->

meikkisiveltimien huolto ja peseminen

Aug 8, 2014

Omistan vinon pinon meikkisiveltimiä, mutta myönnän olevani todella laiska niiden pesemisen suhteen. Olen ymmärtänyt tämän olevan laajempikin ilmiö meidän naisten keskuudessa, vai löytyykö sieltä ruudun takaa joku ahkera ja tunnollinen tyyppi, joka myöntää pesevänsä sutinsa ja siveltimensä viikottain?


Siveltimistä huolehtiminen on kuitenkin tärkeä juttu, jos toivoo niiden kestävän aikaa ja käyttöä hyvinä pitkään. Niihin kertyy nimittäin aikamoinen määrä likaa, köhnää ja bakteereita iholta, ja jos siveltimiä vielä sen lisäksi säilyttää likaisen meikkipussin sisällä pyörimässä muiden meikkien seassa, on niiden saastaisuus taattu juttu. Mitä sinun pitäisi siis tietää meikkisiveltimien pesusta ja huollosta?Hyvä saippua siveltimien pesuun on useimmista suuremmista kaupoista löytyvä Marseille-saippua, joka pesee herkemmätkin materiaalit (muun muassa silkin ja villan) todella hellävaraisesti. Itse teen seuraavasti: kastelen siveltimen karvat kauttaaltaan juoksevan veden alla, jonka jälkeen pyöräytän sudin kevyesti Marseille-saippuan kostutetulla pinnalla. Sitten työstän sivellintä hellästi kämmentäni vasten, pyöritellen siitä likaa pois. Jos suti on päässyt tosi likaiseksi voi käsittelyn joutua toistamaan, mutta pienemmille ja vähemmän köhnäisille sudeille riittää yleensä yksi käsittelykerta.

Kun olet pyöritellyt sudista kaiken lian irti, huuhtele sitä vielä kevyesti kämmeneesi painellen veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Tämän jälkeen puristele varovasti sudista liika vesi pois ja asettele se kuivumaan joko taitellun talouspaperiarkin tai vaikka pyyhkeen päälle. Älä koskaan kuivata siveltimiä pystyasennossa, jottei sutiin jäänyt vesi pääse valumaan siveltimen liimasinettikohtaan ja heikentämään sitä. Jos siveltimesi ovat erikoismuotoiltuja, kuten vaikka kulmikas sivellin silmänurkkien tai kulmien rajaukseen, muotoile se ennen kuivumaan jättämistä alkuperäiseen muotoonsa, jottei se kuivuessaan painu hassusti kasaan. Siveltimien pesu on järkevää suorittaa iltaisin ja jättää ne kuivumaan yön yli, jolloin pääset aamulla tekemään meikkisi ihanan pehmoisilla ja puhtailla siveltimillä.

Oliko postauksessa uutta asiaa, vai tiesittekö jo kaiken tämän?

Psst, pesin kuvissa näkyvät blogin kautta testiin saadut EcoToolsin siveltimet ennen käyttöönottoa. Olen ottanut siveltimiin jo pientä lähituntumaa, tarkempia testituloksia tulossa blogiin piakkoin!

P.S. Korvisarvonnassa onni suosi Essiä. Laitoin sinulle jo meiliä asiasta - onnittelut!

P.P.S. Parjattuani Instagramia jonkin kuukauden, luovutin ja liityin itsekin. Ihan kivaahan tuo tuntuu olevan! Blogin sivupalkin mustista palluroista löydät siis tiesi myös HOME AT LAST -blogin Instaan.

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistalla ja Facebookissa.

4 comments:

 1. Kiitos! Vaikka siveltimiä aika ajoin pesenkin, niin tämän vinkin pesutulos oli ihan huippu! Näin tulen tekemään jatkossakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ollos hyvä! Kiva, että vinkeistä oli hyötyä. :)

   Delete
 2. Pakko myöntää, täälläkin pestään ihan liian harvoin. Tyhmä laiska kun on. Pitäisi useamminkin, mut sit ärsyttää kun just ne lempi siveltimet on kuivumassa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, hävettää muakin. :D Sama juttu, koskaan ei oo oikeaa hetkeä muka pesulle... ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)