-->

teetä ja sympatiaa

Aug 27, 2014

Mä en ole koskaan ollut mikään suuri teen ystävä, mutta arviolta viimeisen viiden vuoden aikana olen pikkuhiljaa oppinut pitämään siitä koko ajan enemmän. Tee on mulle ehdottomasti kausijuoma, juon sitä ainoastaan iltojen alkaessa pimenemään, eli mun teekausi alkaa yleensä samoihin aikoihin, kun sytyttelen kotiin ensimmäisiä kynttilöitä iltaisin.Eräs ystävä piipahti luonani kahvittelemassa viime viikolla ja toi mukanaan upean ruusukimpun ja tumman suklaan lisäksi teetä, mikä toimi mulle loistavana sysäyksenä teekauden avaukseen, tämän mua vaivaavan flunssan lisäksi. En keksi montaa ihanampaa juttua, kuin sohvalle käpertyminen viltin alle kun käden ulottuvilla on kupponen höyryävää teetä - tuossa yhdistelmässä on jotain ihan maagisen lohdullista, etenkin jos nenäsi on viimeiset päivät muistuttanut ränniä ja kaikki ajatuksesi ovat sakean flunssasumun peitossa...


Nämä Clipperin luomuteet ovat herkullisen makunsa lisäksi myös hitsin kauniita katsella pakettiensa puolesta, joten ne sopivatkin mainiosti kaltaiseni esteetikon kaappiin. Olen aika tarkka juomani teen mausta, enkä voi sietää vihreää teetä, tai sellaisia teelaatuja, joiden maku muistuttaa lähinnä pippurivettä tai puunkaarnasta uutettua kuravettä... Mua ei siis saa juomaan "terveysteetä" vaan sillä verukkeella että se on terveellistä, vaan sen pitää myös maistua hyvältä! En myöskään ole mikään teeasiantuntija, vaan juon teeni siten kun parhaaksi näen, eli hunajan ja maitotilkkasen kera - vaikka tämä saattaakin sotia joitakin teentuntijoiden sääntöjä vastaan.

Tästä onkin hyvä aloittaa syksyn tunnelmointi, kaapissa on reilusti hyvää teetä ja hunajapurkki on täynnä - tällä kombolla on flunssakin pian selätetty!

Löytyykö ruudun takaa teenjuojia?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistalla ja Facebookissa.

12 comments:

 1. Oi kyllä! Autiolle saarelle ottaisin mukaani kolmen kilon pakkauksen vihreää irtoteetä, jonkinmoisen sihvilän ja kattilan. Toimiskohan muuten suolavesi!? :-D Ehkä pakkaisin salaa myös tynnyrillisen makeaa vettä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, mua nauratti kun luin just sen sun teejutun, näin se on maku erilainen ihmisillä! :D Tee ei kyllä kuuluis mun autiosaarilistalle ollenkaan... ;)

   Delete
 2. Nämä Clipperin teet ovat suosikkejani, vaikka en mikään teen suurkuluttaja olekaan. Taustalla näkyvä valkoinen luomutee on aivan parasta, sitä löytyy kaapista tälläkin hetkellä! Ehkä sitä voisi illalla yhden kupposen keittää. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nää on kyllä molemmat herkullisia ja piristävät ihanasti näitä pimeneviä iltoja! :)

   Delete
 3. Mä juon teetä ympäri vuoden, mutta mun teehen tulee aina maitoa, ei poikkeuksia. :D Joten vihreät teet yms. on poissuljettuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama, joskus ennen tykkäsin juoda ilmankin maitoa, mutta nykyään oon tykästynyt juomaan näin. :)

   Delete
 4. Olen samanlainen kausijuoja. Kun ilma viilenee ja ei ole koko illan (ja yön) aurinkoista niin aloitan teen juonnon. Juon sitten aina kevään korville saakka joka ilta jos vaan olen kotona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sä oot sitten mua innokkaampi litkijä, mulla taitaa päättyä sinne jo lopputalveen tämä litkiminen, mutta toki flunssaisena maistuu muulloinkin. :)

   Delete
 5. Mä oon kans sellainen teenlillittäjä, ettei varmaan montaa. Kaikki uppoaa ja kuppeja meneekin monta päivässä. Taidan olla pahasti koukussa. Myös nuo terveyskuravedet ovat viimeisen vuoden aikana nousseet ihan lemppareiksi. Ja mä vedän kaiken raakana, ilman maitoa ja suhkuria siis ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui, no en mä nyt ihan tollasta määrää kurkkuuni kaada sentään! :D Mulla menee maks se kaks kuppia päivään, niinkun kahviakin. :)

   Delete
 6. Nyt seuraa avautuminen. :D En ole eläessäni juonut yhtään kuppia kahvia, mutta teetä menee noin 2 litraa päivässä. Mä luen teeksi valkoisen, mustan, oolongin ja vihreän teen (ja tietysti nämä maustettuina versioina), joista itse juon lähinnä mustaa eri muodoissa. Kaikki kaverit tietävät että olen teen suurkuluttaja ja.... tuovat mulle lahjaksi Clippereitä. En itse ymmärrä, mitä tekemistä Clipperin yrttijutuilla on teen kanssa, kun tuoteselosteessa ei ole ollenkaan teetä? Siis siellä on yrttejä, mustikkaa ja ja, meinasin sylkeä "teet" pöydälle kun maistoin mustikkaversiota. On merkillä toki Earl Grey, valkoista teetä jne., mutta suurin osa on jotain laku/mustikka/appelsiinihärpäkettä eikä teetä! Löysin onneksi jatkosijoituspaikan näille, sillä jossain vaiheessa minulla oli 7 avaamatonta pakettia Clippereitä kaapissa. Enkä vain kehtaa sanoa ystävälle että kiitos, mutta mä en pysty juomaan näitä, siksi niitä aina tulee.

  No niin, tulipas avauduttua. :D :D

  Amanda
  http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vitsit mua rupes naurattamaan tää sun avautuminen!! :D Ja kääk, huijausta siis nämä Clipperit, mutta sitähän mä sanoinkin, etten ole tuntijaa nähnytkään ja tykkään siis näemmä juoda yrttijuomaa, joka on maustettu kaiken sortin muilla jutuilla... ;)

   Löytyy munkin kaapista toki "ihan oikeaa tavaraa", yks vanha irkkutee on ihan mun suosikkeja myös, ja se on ihan taatusti OIKEAA teetä. :D Onneks sä oot saanut heitettyä nuo Clipperit jakoon, ehkä kaverit tuo niitä sulle nätin ulkoasun vuoksi? ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)