-->

Fit mama - alkukatsaus

Sep 13, 2014

Nyt se alkoi sitten tällä viikolla virallisesti, mun "elämäni kuntoon" -projekti nimittäin, kun treffasin ekaa kertaa mun mahtavan uuden PT:n, Annaliisan. Bongasin Annaliisan alunperin vanhalta saliltani, SATS:lta, missä hän veti ryhmäliikuntatunteja, joilla itsekin kävin alkuraskauden aikaan. Tykästyin hänen tyyliinsä vetää treenejä ja kun hänen ansioluettelostaan löytyi vielä merkinnät kätilön pätevyydestä, sekä erityisosaamisesta raskaus-ja synnytyksen jälkeisen ajan treenaamiseen, olin aika myyty. Pistin nimen muistiin ja päätin palailla asiaan synnytyksen jälkeen, minkä teinkin.

Tapaamisia meillä on Annaliisan kanssa sovittuna nyt ensin kymmenen kappaletta tämän vuoden puolelle, minkä jälkeen katson jatkanko matkaani yksin, vai tahdonko vielä tehostaa treeniäni hänen kanssaan satunnaisemmin. Nyt pyrkimyksenä on tehdä yhteinen treeni kerran viikkoon-kahteen, minkä lisäksi Annaliisa on tehnyt mulle runkoa syomisen suhteen ja oman treeniohjelman.

Tiistain tapaaminen koostui pääasiallisesti kuntotestistä, minkä lisäksi ehdimme kyllä puoleksi tunniksi salinkin puolelle, mistä mulla on muistona edelleen suhteellisen tiukat peelihakset... Kyykkyjä tuli tehtyä sellaisella teholla, etten muista millon viimeksi, huh huh! Kokosin alle perinteisten ennen-kuvien lisäksi kuntotestin liikkeet tuloksineen, sekä mitat ja alkupainoni. Lisäsin  mukaan myös originellin "alkupainon", minkä ehdin näppäränä tyttönä ottaa synnärillä, supistusten välissä käytävällä kuljeksiessani, haha...mitat 9.9.2014

vyötärö (navan kohdalta) 105,5 cm
lantio 118 cm
olkavarsi 35 cm
etureisi 68 cm

paino 11.9.2014

89,7 kg 
(alkupaino synnärillä 108,8 kg)
kokonaispudotus 19,1 kg

kuntotesti 9.9.2014

kyykyt 30 kpl (erinomainen)
punnerrus 22 kpl (hyvä)
pystypunnerrus 80 kpl (erinomainen)
lankku suorin jaloin 1 min (hyvä - ei ns. virallinen testi)

Kuten mitoista siis huomaa, olen karistanut viimeisen noin kolmen kuukauden aikana painosta pois jo melkein kaksikymmentä kiloa, mitä pidän itse hurjan hienona juttuna. Koen tietysti tehneeni asian eteen töitä syömällä fiksusti, mutta aika kivuttomasti tuo vajaa parikymppiä on kyllä irronnut. Tavoitteita painon suhteen en ole sen ihmeemmin vielä tehnyt, katsellaan mitä mietteitä mun päähän tulee matkan varrella - va'an lukemaa enemmän mua kiinnostaa se, miltä mun kroppa näyttää ja millainen olo mulla itselläni on projektin lopussa. Ja jos ihmettelette intoani jakaa tarkat mittani näinkin julkisesti, perustelen päätökseni sillä, että mun mielestä on mukava seurata omaa matkaani blogin kautta, missä nämä fit mama -postaukset tulevat toimimaan ikäänkuin päiväkirjana projektista. Ja hei, eikö vaan tulekin lisämotivaatiota proggikseen, kun tällainen määrä vieraita ihmisiä voi seurata mun edistymistä, ei paljon tee mieli lipsua väärille teille...

Kuntotestin tulokseen olen tietty aika tyytyväinen, mutta tiesin jo ennen sitä olevani jo ihan kohtuullisessa kunnossa, aloitettuani treenaamaan vanhaa ohjelmaani salilla seitsemän viikkoa synnytyksen jälkeen. Vatsalihaksien kohdalla päädyimme tekemmän virallisen testin eli istumaannousujen sijaan lankkua, koska vaikka vatsalihakseni ovat jo suht palautuneet raskauden jäljiltä, ei silti ole fiksua lähteä repimään suoria vatsalihasliikkeitä kovaa tahtia kylmiltään vain testin vuoksi. Minsa oli kuulemma lankussa ihan bueno tulos jalat suorina, kun synnytyksestä ei ole kulunut kuin se kolmisen kuukautta - hyvä minä. Muutkin tulokset olivat punnerruksia lukuunottamatta erinomaiset, mutta aina voi parantaa, joten tästä otan suunnan kohti vieläkin parempia tuloksia!

Kuten tässä aihetta pohjustavassa postauksessa jo sanoinkin, musta olisi hurjan kiva kuulla teidän ajatuksia aiheeseen liittyen, mikäli siellä ruudun takana on muitakin, jotka ovat samassa tilanteessa - tai vaikka miettivät kroppa-ja kuntoremontin aloittamista. Teidän ajatuksia ja kommentteja on nimittäin aina yhtä kiva lukea, oli aihe sitten mikä tahansa.

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistalla ja Facebookissa.

18 comments:

 1. Tsemppiä projektiin! :) Hienosti pudonnut jo painoa ja kiva, että uskallat kertoa mittoja ja alkupainonkin. Näistä saa motivaatiota itsellekin raskauden jälkeiseen painon pudotukseen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, Elena! Juu, eihän ne oo kun vaan numeroita sitten lopulta. :D Tärkeintä lienee sitten se, että miltä näyttää ja tuntuu. ;) Kivaa, jos tämä tsemppaa muitakin!

   Delete
 2. Dodii, ei muuta ku tsempit! Kiva päästä seuraamaan prokkista :-)

  ReplyDelete
 3. Tsemppiä! Mullakin ne parin viimeisen kilon karistus vielä tässä menoillaan...

  ReplyDelete
 4. Hienoa Taru! Muistan kun näin sut ekaa kertaa ekan synnytyksen jälkeen kesällä 2013 ja näytit niin upealta 😊 Eiköhän tääkin projekti hyvin mene! Terveisin, nimimerkki "vielä 8kg raskauskiloja jäljellä".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kiitos vaan - kuka sä muuten mahdat oikein olla? :D Kyllä mä uskon siihen täysillä, että homma taas hoituu. :)

   Delete
 5. Hyvä muruuuuuuu!!!!!! Go girl!!! <3

  ReplyDelete
 6. Tsempit projektiin! Täällä mennään melko samoissa lukemissa. :) Ja samankaltaista projektia aloiteltu, vaikka on tässä viiden kuukauden aikana vähän rennommallakin otteella jo 20 kg kevyempi kuin synnärille lähtiessä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tsemppauksesta! Näin ne raskauskilot sulaa, mahtavaa. :) Sulle siis myös tsemppiä tulevaan. :)

   Delete
 7. Tsemppiä projektiin!! Ihana into sulla päällä. :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, ihana Essi! <3 Juu, intoa piisaa ku pienessä kylässä. :D

   Delete
 8. Vaude, hyvin on jo lähtenyt muru!♥ Ehkä sun kannustuksesta uskallan laittaa sit omatkin numerot esille tässä jossain vaiheessa :)
  Tsemppiä ihan hurjasti, mutta hyvinhän se menee ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tuossahan ne sulaa. Mitäpä noista sen suurempaa NUMEROA tekemään, ne on vaan NUMEROITA - eiks? :D Kiitti. <3

   Delete
 9. Sähän oot tehnyt jo huikean työn! 19 kiloa on aivan mahtava saavutus. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kiitti. Tietty tosta jäi 6 kg synnärille, et "oikeesti" oon pudottanut vasta 13 kg. ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)