-->

turkooseja ja hopeaa

Sep 16, 2014

Mun himo turkooseilla kuorrutettuihin koruihin herää yleensä siinä kevään korvilla, mutta tänä vuonna tuo vaihe lienee jotenkin jäänyt synnytyksen odottelun ja muun tohinan jalkoihin. Siivosin tässä yksi päivä lastenhuoneen täyteen tungettuja kaappeja ja tielleni osui pitkästä aikaa eräs laatikko, mihin olen säilönyt tyttöjä varten aimo kasan erilaisia koruja ja asusteita, mitä he pääsevät sitten erikoistilaisuuden tullen (sadepäivä, tosi huono mieli tai joku muu "hätätilanne") hipelöimään, kasvettuaan ensin jokusen vuoden. En voinut ohittaa laatikkoa avaamatta sitä, joten päädyin siinä samalla sitten järjestämään myös tuon "prinsessalaatikon" sisällön ja löysin sieltä nämä kaksi kaunista turkooseilla koristeltua rannekorua.

Paksumpi koruista on kirppislöytö vuosien takaa, ja se on ollut mulla niin pitkään, etten enää edes muista mistä olen sen ostanut alunperin. Tuo kapoisempi rannekoru on taas peräisin isotädiltäni, joka oli ostanut sen kuulemani mukaan eräältä matkaltaan, olisikohan kyse ollut Väli-Amerikan reissusta - en voi olla asiasta täysin varma, isotätini matkusti nimittäin vielä eläessään maailman ympäri varmasti useaan kertaan! - ja koru on paikallisen intiaanien tekemä. Sain valita korun itselleni kahdesta vaihtoehdosta omissa ylppäreissäni, mihin isotätini oli ottanut nuo aarteet mukaansa.

Tuon kapoisen, hopeisen ja turkooseilla koristellun rannekorun tarina kiehtoo mua kovasti edelleen ja törmättyäni koruun taas laatikossa, nappasin sen jälleen omaan kaappiini käyttöön! Korujen ajan tummentama pinta viehättää mua mielettömästi; se on vielä kauniimpi pari turkooseille, kun mitä aivan kirkas hopea olisi. Pähkin mielessäni että kyllä nämä turkoosit kaunottaret sopivat ranteeseen vielä syksynkin tullessa, kun ne yhdistää puhtaan valkoisen sijaan vaikka mustaan, hiekan sävyihin ja ruskeaan.

Mitä mieltä te olette, onko turkoosi kesäväri vai sopiiko siihen verhoutua myös pimeämpinä vuodenaikoina?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistalla ja Facebookissa.

6 comments:

 1. Turkoosi on mulle varma kevään merkki. Kun kaivan esille Pentikin turkoosin vaasin kotiin ja ylleni turkoosin jakun on kevät. Yleensä se tapahtuu tammikuussa ja turkoosit ovat kaapissa vain syksyn :D Että kyllä sitä voi pitää ihan aina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Keväisin kyllä iskee aina himo kirkkaisiin väreihin, se on se ikkunoista pilkistelevä aurinko varmaan... :)

   Delete
 2. Replies
  1. Mä olen myös aika ihastunut tähän kaksikkoon! :)

   Delete
 3. Mulle kävi vähän niin että bohokorut jäivät syksyn tullessa mutta uskon, että vain hetkiseksi. Ne on on niin kauniita että kyllä ne taas palaa pian. Nämä sun on tosi kauniit, ja plussaa tarinasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noin se just yleensä meneekin, että nuo bohoreleet on enempi kesäjuttuja! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)