-->

32 ja onnellinen

Oct 9, 2014

"Sinä synnyit 5.42 aamulla, maailmaan tullessasi olit rauhallinen. Parkaisit tietysti asiaankuuluvasti, sitten vain ihmettelit mihin tässä on jouduttu. Nälkäinenkin olit, jouduithan olemaan aika kauan ilman ruokaa. Olit ihana pieni mytty, kun ensi kertaa pääsit äidin viereen. (...) Kun isä lähti sairaalasta pois oli ilmassa kirpeä syysaamu, aurinko vähän paistoi ja tuuli kovasti, kaikki oli niin kaunista. Olet syksyn tyttö ja siksi äidille ja isälle niin rakas."

Yllä on ote vauvakirjani viimeiseltä sivulta, jonne rakas isini on kirjoittanut hetkistä ennen syntymääni ja sen jälkeen. Luin tekstin taas tänä aamuna, kun se muistui jostain mieleeni. Isäni on äärettömän taitava kynänsä kanssa, ja liikutun joka kerran lukiessani tuon tekstin.

Mä täytin tänään 32 vuotta, ja kuten varmaan jokaisten synttäreiden yhteydessä, tein tietysti mielessäni pientä inventaariota asioista ja elämästäni. Lopputulema: olen onnellisempi kuin koskaan ennen.En ole ennenkään juuri kriiseillyt lisävuosien kolkuttaessa ovella, ja etenkin nyt päälle kolmenkympin, musta todella tuntuu että mä olen monen vuoden työn jälkeen löytänyt oman itseni, mä tiedän kuka mä olen, mitä elämältä haluan, ja kenen kanssa tahdon asiani jakaa. Kiire arjessa, riidat kotitöistä ja oman ajan vähyydestä kuuluvat kaikki yhtä lähtemättömästi tähän elämänvaiheeseen kuin hampaattomat hymyt, rauhalliset iltahetket kahdestaan miehen kanssa, perhehalit, päivätreffit mammaystävien kanssa, blogitapaamiset ihanien ihmisten kanssa ja mielenkiintoisten uusien asioiden kokeilu blogin kauttakin.

Tästä päästäänkin postauksen varsinaiseen punaiseen lankaan, eli siihen, miten kiitollinen olen kaikesta siitä, mitä elämäni tätä nykyä pitää sisällään. Tärkeintä elämässäni ovat luonnollisesti ne ihanat ihmiset, jotka siihen kuuluvat. Ne joita ei voi valita, eli perheeni: mamma, isi ja pikkuveikkani. Elämäni perusta, ja se paikka, mistä alunperin maailmalle ponnistin. Sanoinkuvaamattoman rakkaita jokainen! Sitten oma perheeni, mieheni ja kaksi kaunista tytärtäni; vieläkin välillä siunailen onnekkuuttani, tällainen uskomattoman upea kööri mulla myös täällä kotosalla pyörimässä, vau! Sokerina pohjalla mielettömät ystävät ja kaverit, joista vanhimmat ovat seuranneet matkassa jo parisenkymmentä vuotta - ihan mieletön juttu.

Tästä lähipiiristäni saan voimaa huonoina hetkinä, tukea väsymyksen keskellä ja ennen kaikkea puhdasta iloa ja onnea, oivalluksia ja ideoita joka kerta, kun tapaamme. Kiitos siis teille kaikille, että olette olemassa. Niin kliseiseltä ja siirappiselta kuin se kuulostaakin, te teette tästä elämästä sen ihmeellisen matkan, mikä se on.

Jätän teidät näihin siirappisiin tunnelmiin synttäreiden kunniaksi - kai sallitte tällaisen tunteilun näin kerran vuoteen? - ja haastan teistä jokaisen miettimään hetken niitä asioita, jotka tekevät teidän elämästänne hienoa. Loistavaa torstaita teille ja aurinkoa edessä häämöttävään viikonloppuunne!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

14 comments:

 1. Onnellista syntymäpäivää!! <3

  ReplyDelete
 2. Ihanaa positiivista ja kiitollista pohdintaa! 30+ on kyllä hyvä ikä, minäkin viihdyn hienosti pian 31-vuotiaana. Lämpimät synttärionnittelut! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. 30+ on niin paras ikä, ei ne turhaan toitota kolmenkympin olevan uusi 20... ;) Paitsi että kaikki on kivammin kuin kakskymppisenä. :D Kiitos, ihana. <3

   Delete
 3. Ihanaa synttäripäivää nuori nainen! :)

  ReplyDelete
 4. Äärettomän hyvää syntymäpäivää upealle mahtavalle naiselle! <3
  Ihana teksti<3

  ReplyDelete
 5. Sinä. Sinä olet yksi niistä jotka tekee mun päivästä aina hyvän. Sinä positiivinen ihana ja kaunis pirulainen. ;) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi murunen, oot liikkis. Oli superkiva nähdä liian pitkästä aikaa! <3

   Delete
 6. Hieno ja liikuttava kirjoitus <3 Ja siirappista saisi olla tässä elämässä vähän useamminkin. Ollaan onnellisia ja annetaan sen näkyä. Onnellisuuden suhteen ei tarvitsisi aina olla niin vaatimaton, niin kuin me suomalaiset usein ollaan (ainakin mun mielestä). Toivottavasti oli oikein onnistunut synttäripäivä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on niin totta, suomessa ei tosiaan liiemmin saa fiilistellä silloin, kun menee kivasti. ;) Onneks on samanhenkisiä ystäviä, joille voi sit hehkuttaa elon auvoa! :D Kiitti, oli kyllä. :) <3

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)