-->

low bun tutorial

Oct 13, 2014

Vihdoinkin saan tämän simppelin nutturatutorialin tänne blogiin asti! Kuten olen jo monesti sanonut, on nuttura todella simppeli tehdä, eikä sen luomiseen vaadita mitään amerikantemppuja. Tarvitset tavallisen ponnarilenkin lisäksi  - hiustesi pituudesta ja paksuudesta riippuen - kahdesta viiteen ruuvipinniä, suolasuihketta kampauksen pohjalle ja hiuskiinnettä viimeistelyyn.

Jos ruuvipinnit eivät vielä ole sinulle tuttuja, niin kehoitan lämpimästi tutustumaan niihin, niin näppäriä ne ovat näiden nutturoiden luomiseen. Omani hankin eBaysta, tämän linkin takaa löydät vastaavia. Kymmenen kappaleen setti näyttäisi irtoavan reilulla eurolla, joten tämä hankinta ei juuri lompakossa tunnu.1-3.  Suihki hiuksiin kauttaaltaan suolasuihketta, jotta ne saavat rakennetta ja muuttuvat pinnaltaan karheammiksi ja tuuheammiksi. Pöyhi koko pehko pörheäksi ja takuta sitä viisipiikkisellä hieman.4. Aloita kampauksen tekeminen päättämällä nutturan paikka, ja kun olet valmis, tee tavallinen ponnari sille korkeudelle, mihin haluat nutturan asettuvan. Kun ponnari on valmis, pöyhi tukkaa vielä hieman lisää, voit myös tupeerata sitä, jos hiuksesi ovat ohuet ja haluat nutturaan näyttävyyttä.

5. Kun ponnari on pöyhitty mahdollisimman tuuheaksi, ota siitä kiinni ja ala kierittää hiuksia spiraalille.6. Samalla kun kierität hiuksia spiraalille, ala viemään jo kieritettyä osaa ponnarin ympärille, kierittäen samalla hiusten latvoja itsensä ympärille. Pyöritä nutturaa niin kauan, kunnes kaikki hiukset ovat spiraalilla ja kädessäsi on enää hiusten latvaosa. Piilota latva nutturan sisälle sivulta ja ota toiseen käteesi ensimmäinen pinni.

7. Pidä nutturasta kiinni toisella kädellä ja kirjaimellisesti ruuvaa (kierrä myötäpäivään) pinni kampauksen sisään siten, että pinnin leukojen väliin jää sekä osa nutturaa että sileästi päätä myöten menevää hiusta. Näin nuttura kiinnittyy tiukasti. Toista niin monta kertaa, kunnes nuttura ei heilu ja huoju päätä kääntäessäsi. Tarkista lopuksi peilistä pinnien paikat, voit halutessasi vielä muutella niitä suht helposti ruuvaamalla pinnin pois kampauksesta ja siirtämällä sen parempaan paikkaan. Jos haluat, voit vielä tässä vaiheessa muhkeuttaa nutturaa, nyhtämällä varovasti spiraalilla olevaa ponnaria löysemmäksi.


Kuvat: Stella /Stella hearts life

Viimeistele kampaus hiuslakalla, mutta älä säikähdä sen boheemia ulkonäköä, tämän kampauksen on tarkoituskin olla hieman epäsiisti! Ja mikä hauskinta, jokaisesta nutturasta tulee erilainen, riippuen miten pyörittelet sen itsensä ympärille. Mun päässä nuttura on nähty muun muassa päälaella ja niskassa.

Toivottavasti tutorialista on teille hyötyä!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

8 comments:

 1. Oi muistan kun oma tukka oli vielä niin pitkä, että pystyi tekemään tuollaisia kampauksia. Nykyisellään täysi mahdottomuus valitettavasti. Vaan kaunishan tuo nuttura on :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on valitettavasti että lyhyeen tukkaan vaihtoehdot ovat rajallisemmat. Toisaalta siinä on sitten se helppous, kun kuivaamiseen ja laittamiseen ei mene puolta elämää... :D

   Delete
 2. Oli hyötyä, kiitos! :) Mä tarvitsenkin juuri helppoja ja nopeita kampausohjeita, vauvan kanssa on kiirettä mutta olisi silti kiva näyttää edes puoliksi ihmiseltä ulkona liikkuessa. Tosin, kampaus todennäköisesti näyttää mun päässä hieman erilaiselta, koska omistan hiuksia ehkä viidenneksen siitä määrästä joka sinulta löytyy. Ei anneta sen häiritä. ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! :) Tämän sitaisee päähän tosiaan ihan muutamassa minsassa, helpottaa todellakin kiireisen mamman arkea. ;) Muistat vaan sitten nyhtää nutturaa muhkeammaksi, jos tukkaa on vähemmän - sillä kikalla saa kyllä huijattua ihan kunnolla , kunhan vaan muistaa kunnon pohjatuotteen, joka tuo rakennetta pehkoon. :)

   Delete
 3. Oijoi! Moiset korkkiruuvit on ilmeisesti hommattava :)
  Mä olen luottanut viime ajat siihen donitsivalkkiin. Sillä saa helposti nutturan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, suosittelen. Sun tukkaan sais niiiiiin upeen nutturan noilla pinneillä, etenkin ku sä tarttet sun jättipehkoon tukea. Tää on nopeempi kuin valkki vielä! ;)

   Delete
 4. Miten mulla on mennyt kokonaan tällaiset ruuvipinnit ohi!? :O Outoa! Tuollaisia nutturoita tulee kuitenkin käytettyä, ja puuvipinnit on varmasti kätevämpiä kuin hengettömät, jotka rapisee päivän aikana pois nutturasta. :) Täytyypä laittaa siis tilaukseen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta hyvä, että nyt törmäsit näihin! Hankintalistalle suoraan, hinta ei tosiaan ole hirmuinen. Mä kanssa näillä osaksi korvaan ne rasittavat hengettömät, joita saa aina olla tunkemassa takaisin tukkaan... :D

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)