-->

Avon eyeshadow primer

Nov 28, 2014

Huhu kertoo, että Avonin uusi silmämeikin pohjustaja *Eyeshadow Primer olisi laadultaan jopa kulttimainetta nauttivan UDEPP:n, eli Urban Decay Eyeshadow Primer Potionin veroinen. Saatuani Avonin version testiin, päätinkin heti kilpailuttaa sen tuon klassikkotuotteen kanssa, jotta totuus paljastuisi!

Vertailtuani tuotteiden koostumuksia keskenään, totesin UDEPP:n olevan paitsi väriltään vaaleampaa, sen olevan myös Avonin primeria jähmeämpää koostumukseltaan. Avonin primerin väri on aavistuksen punertava, kun taas UDEPP on sävyltään kylmän beige. Molemmat primerit kuivuvat suht samassa ajassa, eikä levittyvyydessäkään suurta eroa ole, Avon levittyy juoksevampana iholle ehkä snadisti nopeammin.
Ja sitten itse asiaan, eli tuotteiden tehoihin luomivärin alla! Primereita testatessa olennainen osa hommaa on tietysti luomivärit, joten nappasin hyllystä sinne juuri lennähtäneen Avonin *True Colour Eyeshadow Quad:n, eli tuttavallisemmin luomivärinelikon, sävyssä Satin for Browns. Supertyylikäs musta pakkaus pitää sisällään neljä kaunista sävyä täydellisen silmämeikin tekoon, joista tummin ja vaalein sävy ovat koostumukseltaan mattaisia, ja kultapohjainen vaaleanoranssi ja vaalea savunsininen sävy shimmerisiä. Vaikka paletin napeissa oli pigmenttiä suhteellisen hyvin, en itse silti lähtisi tekemään näillä meikkiä ilman kunnollista pohjustusta, sen verran antaumuksella väriä sai hangata iholle syvän lopputuloksen toivossa.

Swatchasin käden iholle ensin luomivärit ilman pohjustusta, seuraavaan riviin levitin luomivärin alle Avonin oman primerin, ja alimmassa rivissä luomiväri on levitetty UDEPP:n klassikkoprimerin päälle. Ja kuten kuvastakin näkee, on tulos suoraan luettavissa ruudulta: mitä alemmas kädessä päästään, sitä inteesiivisemmiltä luomivärit näyttävät. Ilman primeria väriä sai hangata iholle reippaalla kädellä, joten jos toiveissasi on näyttävä silmämeikki näillä luomiväreillä, suosittelen ehdottomasti laittamaan alle kunnon pohjustuksen! Ylipäänsä olen sitä mieltä, että silmämeikkiä ei yleensäkään edes kannata tehdä ilman kunnollista pohjustusta. Jos kerran näkee sen vaivan, että tekee alusta loppuun kunnon meikin, miksi aloittaa A:n sijaan B:stä?
Avonin primer oli tehoiltaan yllättävän hyvä, ja asia joka pisti erityisesti silmääni oli näiden kahden primerin sävyero, eli Avonin sävyltään tummempi primeri toistaa luomivärienkin sävyt aavistuksen UDEPP:tä tummempana. Tämä seikka voi välillä toimia ihan tyylikikkanakin, jos haluaa pimpata jonkun luomivärin sävyä inauksen tummemmaksi. Luomiväri levittyi odotusteni mukaan UDEPP:n päälle Avonia silkkisemmin ja vaivattomammin, mutta ei Avon paljoa kulttituotteelle jäänyt, etenkin kun tarkastellaan värintoistoa kuvassa. EDIT: Janet kyseli fiksuna Avonin primerin kestosta, ja voinkin ilokseni kertoa sen pitäneen luomarit käden iholla paikoillaan lähes yhtä pitkään kuin UDEPP, illalla hinkasin saippualla tummimat sävyt pois sekä Avonin, että UDEPP:n riviltä. Huh, aika pigmenttinen siis tuo tummin sininen sävy!

Voisin loppukaneettina antaa primereille ihan vanhat kunnon kouluarvosanat, eli jos Urban Decay ansaitsee kymppi miinuksen (aina pitää jättää varaa parantaa!), niin Avonin primerille antaisin vahvan kasi puolikkaan. Hintaa Avonin primerilla näyttäisi merkin Brittiverkkokaupassa olevan seitsemän puntaa, eli reippaat kahdeksan euroa, joten jos et halua maksaa UDEPP:stä vajaata kahtakymppiä, satsaisin itse ehdottomasti vajaan kympin tähän Avonin versioon.

Avonilla ei Suomessa ole omaa nettikauppaa, mikä ainakin itselläni vaikeuttaisi tuotteiden testaamista kuluttajana. Selailtuani heidän sivujaan nopsasti, ymmärsin merkin konsulenttien olevan kuluttajaan päin yhteydessä, tämän jätettyä nettisivuille yhteystietonsa. Tällainen systeemi tuntuu mielestäni hieman vanhentuneelta, kun suurin osa kuluttajista tahtonee tehdä ostoksensa heti ja haluamaansa aikaan, joten Avonin kannattaisi varmaankin ottaa kilpailijastaan Oriflamesta mallia ja pykätä pystyyn oma nettikauppa, jossa tuotteiden hintoihinkin pääsisi heti kiinni.

Onko Avon teille merkkinä tuttu, ja jos on, mitä kautta olette tuotteita ostaneet?

* Tuotteet saatu blogin kautta.

P.S. Olkaahan huomenna kuulolla, luvassa on ihana arvonta liittyen kiharoiden tekemiseen!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

6 comments:

 1. Replies
  1. Kiva lukea tällaista palautetta! <3 Mä tykkään itsekin lukea vertailevia postauksia muiden blogeista, joten vaikka tällaiset postaukset ovat työläämpiä tehdä, pyrin aina välillä tällaisen toteuttamaan, mikäli kohdalle osuu mielenkiintoisia rinnakkaistuotteita. :)

   Delete
 2. Ainut mitä olisin tähän testiverailuun vielä kaivannut, niin kesto. UDEPP Meinaan kestää mun silmillä ainakin kuin tauti. Miten Avonin kesto? :)
  Mä tykkään kans ihan hirmuisesti lukea näitä testivertailuja, näistä saa niin paljon ammennettua ja osaa ostaa parempia tuotteita itselleen :) Mullakin on geelilinereista tulossa vastaavaa juttua :)
  Avon on tuttu silleen ohimennen. Mitään omaa mulla ei ole, voisin kyllä testailla. Mutta mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että halpiskamaa vähän heikolla laadulla. En tiedä mistä tämän tiedon olen päähäni ammentanut.
  Mutta muru, aivan mahti postaus ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, hyvä kun kysyit, mamma-aivoilla ei vaan muista kaikesta raportoida... :D Nyt on korjattu postaukseen! :) Mulla ei ollut Avonista oikein minkäänlaista mielikuvaa, mutta nyt kokeiltuani noita luomareita nopsaan ja paria huulipunaa alkaa pikkuhiljaa jonkunlainen mielipidekin muodostua. :)

   Delete
 3. Kiva postaus! Itse toimin Avonin Tiimijohtajana ja kauttani saa tunnukset joilla pystyy tilamaan tuotteita vaikka vaan itselleen :) (avonminttu.blogspot.fi)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tykkäsit, Minttu! :) No hyvä, että ilmoittauduit, jos joku innostuu tämän perusteella tilausta laittamaan. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)