-->

hiusten päivitys

Dec 1, 2014

Tässäpä se edellisessä postauksessa lupaamani hiusprojekti-päivitys nyt tulee! Kävin luottohiusihmiseni, Kamidan Emilian luona viime keskiviikkona päivittämässä hiusten tyven taas vaaleilla raidoilla, minkä lisäksi Emilia saksi hiusten kuivintaa latvaa kampaamon lattialle taas nelisen senttiä.

Kuuluin ennen siihen porukkaan, joka antaa saksia latvasta maksimissaan sentin kerrallaan, mutta nykyisellään leikkuutan latvaa ihan mielellään sen vajaa kymmenen senttiä vuodessa. Etenkin pitkässä tukassa rispaantunut latva näyttää aivan karsealta, eikä pituudesta ole mitään hyötyä, jos hius ei ole hyväkuntoista. Juttelin Emilian kanssa siitä, miten mäkin vielä pari vuotta sitten nihkeilin aina latvan leikkuun kanssa, mutta nykyään oikein odotan, että pääsen hänen tuoliinsa istumaan ja saan katsella hamppulatvan pöllyävän lattialle saksien terän välkkyessä loisteputkien kylmässä valossa. Vaikein oli se vaihe, kun tuntui ettei tukka kasva koskaan yläselkää pidemmälle, vaikka todellisuudessa mun hiukset kasvavat onneksi nopsaa tahtia. Pidin muutama vuosi takaperin ennen Emilian löytämistä puolentoista vuoden breikin tukanleikkuusta, vanhan kampaajani muutettua muualle, joten siinä tuo letti ehtikin kasvaa reilusti pituutta, enkä sen jälkeen ole enää kärsinyt saksipelosta.

Reuhka alkaa nyt olla pituudeltaan vyötärömittaa, ja ulottuu edestä katsoen rintojen alle. Jännä huomata, miten nälkä kasvaa syödessä, sillä jokunen vuosi sitten olin sitä mieltä että juuri tämän pituisena tukkani olisi täydellinen. Nyt suunnitelmissa on kuitenkin antaa tukan kasvaa vieläkin pidemmäksi, että saisin koko pituuden kauttaaltaan yhtä paksuksi kuin hiusten yläosan. Se vaatisi vielä ehkä vuoden verran kasvattelua, kun huonointa latvaa on välttämätöntä saksia pois pari kertaa vuodessa. Katsotaan, mihin projektini kanssa päädyn, ja jos kyllästyn jossain vaiheessa tähän pitkään malliin, on sitä tosi helppo pätkäistä lyhyemmäksi tarvittaessa. Olen myös nyt ihastunut tuohon piikkusuoraan leikkaukseen, pidettyäni tukan latvaa U:n malliin leikattuna vuosikaudet.
Ennen-kuvassa näkyy aika pitkälti mun tukan "luonnontila"; hiukset ovat kotona kiinni päälaella rullattuna hainhampaan sisään, ja kun tuon komeuden avaa, on tukassa laineita kauttaaltaan. Mä nukun myös aina tukka edellä mainitun kaltaisella virityksellä, joten aamuisin saisin teoriassa aika helpon surffitukan aikaiseksi, suihkimalla reuhkan suolasuihkeella ja puristelemalla sen pituuksiin. Kiva ajatus, mutta kun vauva. Hänen mielestään tukka on kiva lelu, jota repiä ja riuhtoa, ja mä taas yritän edelleen epätoivoisesti kasvatella esikoisen vauva-aikana lyhyiksi repimiä niskavilloja muun tukan mittaan!

Latva oli huonossa kunnossa ihan viimeisten senttien osalta, jotka napsittiin siis pois. Jälkeen-kuvassa tukan kunto näyttää nopsan kuivauksen vuoksi (oli kiire kotiin!) todellisuutta huonommalta, eikä kuva oikein muutenkaan tee tukalle oikeutta, koska se näyttää mun mielestä todellista ohuemmalta... Mutta siis summa summarum: olen jälleen kerran supertyytyväinen tähän freesattuun lookkiin, tyven raidoitus ja kestoväri kulmissa tekevät todella ihmeitä väsyneelle kotiäidille!

P.S. Tukan kasvatusprojektista olen kirjoitellut aiemmin täällä, täällä ja täällä!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

14 comments:

 1. Aivan mielettömän kauniit hiukset <3 <3

  ReplyDelete
 2. Latvojen leikkaaminen tekee kyllä ihmeitä, vaikka leikattavaa olisikin vaan ihan pari senttiä. Näyttää tosi fressiltä ja hyväkuntoisilta sun hiukset :) Ja pitkiltä! Ahkerasti oot kyllä jaksanut kasvatella tukkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä, pakko tosta on antaa napata pari kertaa vuodessa vähän reilummin, muuten pituus näyttäisi karsealta luirulta! :D Juu, no eipä siinä tuntiliksoille pääse, mutta kyllä puolessa vuodessa jo huomaa aina kasvun... ;)

   Delete
 3. Aivan ihanat hiukset. <3 Itsellä taitaa hipoa samoja pituuksia ja malli on suora, kun ei tässä oikein toimisi mikään muukaan. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Jonna! On se hyvä, että löytyy muitakin yli kolmekymppisiä, pitkän "prinsessatukan" kasvattelijoita. :D

   Delete
 4. Voi tuo on niin upea ja pitkä! Kasvaisipa omakin noin oitkäksi, vaan tämä on niin ohut, että nykyinen on aika maksimi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Satu! Just juteltiin kampaajalla siitä, että monilla on tosiaan se "maksimitta", jonka yli hius ei vaan enää millään kasva. Harmihan se on, etenkin jos mielii pitkää, mutta minkä sitä geeneilleen voi. :/

   Delete
 5. Tuo sun tukka on niin ihana..<3 Mistäköhän saisi jotain kapseleita joilla saisi noin upean kuontalon? :D Mulla yksi risti kaksi ja loput peruutettu.. Onneksi pahojen päivien varalle on clip onit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitsa, pupu. <3 Geeneistä se varmaan suurimmaks osaks on ikävä kyllä kiinni, ja sit siitä, miten pehkoa kohtelee. kuollutta kudosta se kuitenkin vaan on. :) Mä en tolle tee juuri mitään käsittelyitä, pesen kerran-kaks viikkoon, ja raidatkin tulee vaan tyveen neljä kertaa vuodessa. Sit kaikki mahdolliset silkkitipat pesun jälkeen, harjaus TT:llä ja nukkuminen tukka kiinni. Sulla on sitäpaitti oikein nätti oma tukka, ja jos välillä kaipaa sitä megafledaa, niin klipsut on kyllä tosi kätsät. :)

   Delete
 6. Äääk, niin kadehdittavat hiukset!<3 Luovuin viime talvena pidennyksistä ja lähiaikoina oon kaivannut pitkää tukkaa. Mun omista hiuksista ei ikinä olisi tohon, ne suostuvat kasvamaan vain vähän solisluiden alapuolelle asti. Surku.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, voi kiitos! :D Se on tosiaan harmi, jos tukalla on joku tietty maksimitta, minkä yli se ei millään kasva. Olisko niistä geeneistä kiinni sitten, vai mistä... :/ Onneks on tosiaan jatkot, tai vaikka ne klipsut, jotka näpäyttää päähän kiinni tarvittaessa. :)

   Delete
 7. No kyllä tyypillä taitaa olla hitusen upeammat kutrit entä meikäläisellä. Mitä sää nainen aina oikein höpöttelet? Upeat hiukset sulla ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt ruvetaankin väittelemään, eipäsjuupaseipäsjuupas... :D Sulla on oikeesti paksumpi, mutta ehkä kohta oltais jo samassa pituudessa, luulen? :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)