-->

sviittiyö ihan muuten vaan?

Dec 4, 2014

Eilen oli kiva ilta monestakin syystä, yksi niistä oli se, että pääsin "ensitreffeille" kliseisesti sanottuna ihanan S:n kanssa, jonka tapasin viimeksi Indiedaysin lokakuisissa blogihulinoissa. S on ihan mahtis tyyppi, jonka kanssa meillä kohtaa kyllä kemiat ihan just eikä melkein! S:n kanssa suuntasimme siis eilen kurkkimaan Original Sokos Hotel Helsingin, eli tutummin vanhan kunnon Hesarin sviittejä, joista yhdessä vietimme pari illan pimeää tuntia tutustuen herkullisiin tarjottaviin, ja suussa ihanasti pyöriviin viineihin ja shampanjaan.
Itsehän en ole koskaan ollut niin leidi, että vingahtaisin ihastuksesta shampanjapullon korkin poksahtaessa auki, mutta myönnän kyllä maistelemamme Nicolas Feuillatte -shampanjan maistuneen minullekin mainiosti. Arominystyräni eivät millään riitä tuon jalon juoman maun kuvailemiseen muuten, kuin että totean kyseisen kuplivan olleen oikein hyvää. Hauskana faktana mainittiin juoman nimen aiheuttavan jos jonkinlaista solmua kielen päällä, joten jos eksyt Alkoon kyselemään tätä shampanjaa, tuntevat myyjät kuulemma sen lähes aina Nicolaksena, tai jopa Nikkenä!

Siemailtuani juhlajuomaa jokusen kulauksen vaihdoin lennossa illan suosikkiini, suloiseen Rieslingiin nimeltä Wolfberger, jonka kanssa olisimme varmasti tulleet toimeen läheisemminkin, jollei minulla olisi ollut tiedossa automatkaa kotiin kippuisten ja miekkosen luo. Vaikka saavuinkin paikalle autolla, ja illan juomakiintiö täyttyi hyvinkin nopsaan, pääsin silti maistelemaan keittiömestarin loihtimia suussa sulavia herkkupaloja, jotka katosivat suhteellisen nopeasti kuvien ottamisen jälkeen parempiin suihin. Erityispisteet ihanalle marjajälkkärille, jossa lakkojen höysteenä oli gin tonic -hyytelöä, ai namskis!
Illan ohjelmassa oli juoman ja ruoan lisäksi hotellin sviitteihin tutustumista, ja pohdintaa asian tiimoilta. Hyvin moni tuntuu edelleenkin mieltävän sviitit niin kalliiksi, että sellaisissa tulee yövyttyä vain kerran, pari elämässä. Itsekin tunnustan yhtyneeni tähän mielikuvaan vain hääyönäni sviitissä yöpyneenä - eiliseen asti. Sokos Hotel Helsingin sviiteillä on hintaa pyöreästi ja ajankohdasta riippuen noin parisensataa euroa yöltä, mikä ei esimerkiksi neljän hengen tyttö -tai miesporukalle jaettuna ole paha hinta ollenkaan. Sviitit vetävät sisäänsä huoneesta riippuen jopa viitisenkintoista juhlijaa, ja niissä onkin kuulemma järkätty muun muassa kolmikymppisiä ja peli-iltoja miesporukoille.

Alan vakavasti olla sitä mieltä, että mun on buukattava keväälle pieni mammaloma Helsingin keskustaan tyttöpoppoolla, koska taksi keskustasta maksaa meille jo sen 43 euroa, joten viisikymppiä sviitistä saunoineen ja maittavine hotelliaamiaisineen kuulostaa siltä, että tämä suunnitelma on toteutettava! Sviitissä riittää myös tilaa laittautua, eikä peilin edessä tule ruuhkaa reilun kokoisessa kylppärissä. Sohvat ja suuri sänky majoittavat tarvittaessa montakin väsynyttä juhlijaa, ja jos ilta ei jostain syystä olisikaan venynyt pitkäksi, on hotellin alakerrassa aikanaan sijainnut legendaarinen Hesari-yökerho muuttunut kuntosaliksi!

Miellättekö tekin sviitit kalliiksi ja millaisia kokemuksia teillä on sviiteissä yöpymisestä?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Ihanat kuvat räpsäsit <3 <3 Kiitos mahtavasta seurasta ja yhdet parhaimmista reffeistä ;)). To be continued....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, on kyllä niin haastavaa saada kelvollisia kuvia nyt pimeän aikaan, oikein harmittaa! :/ Kiitos itsellesi, oikein oli buenot ekat dejtit, haha... :D

   Delete
 2. Mukava pikkulauantai, kivassa seurassa. Tykkäsin. Kotimatkalla mäkin kerkesin jalostamaan ajatusta sviittibileistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juurikin näin! Kyllä sellaiset on nyt järjestettävä ehdottomasti jossain kohtaa. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)