-->

Vintage Moschino

Dec 13, 2014

Jos johonkin, niin laihduttajan kannattaa ehdottomasti sijoittaa asusteisiin, ne kun mahtuvat - tietty asusteesta riippuen - päälle missä koossa hyvänsä. Noudatin omaa neuvoani ja huusin eBaysta jo monia vuosia himoitsemani Moschinon vintage vyön, joka on jo ihan klassikko muotimaailmassa.

Vyön malli on supersimppeli; muutaman sentin levyinen hieman kiiltävä nahkapinta on koristeltu ainoastaan merkin ikonisin kirjaimin, jotka ovat tässä mun vyössä hopeiset, miten muutenkaan! Vyössä on säätövaraa kolmen reikäparin verran, ja käytän sitä nyt suurimmassa koossaan, joten vyö sopii päälleni sitten myöhemminkin, kun kiloprojekti on päättynyt. Ja jos sattuisi käymään niin hassusti että vyö tuntuisi jossain vaiheessa liian suurelta, nappaan nahkapaskan käteen ja napsauttelen siihen surutta parit reiät lisää. Ebaysta huutaminen on mulle verrattain uusi asia, ja olenkin vasta viimeisen puolen vuoden aikana alkanut huutamaan kohteita, kun ennen ostin ainoastaan kohteita, joissa oli valmiina osta heti -hinta. Huutamisessa on tietty aina oma jännityksensä, mutta esimerkiksi tähän kohteeseen ei tullut muita huutoja kuin omani. Jos tietää mitä etsii, ja osaa erottaa feikin aidosta, on eBay ihan uskomaton aarreaitta etenkin vintagesta pitävälle. 

Ennen huutamista olin etsinyt huolellisesti aidon Moschinon vintage-vyön tuntomerkit, ja kun tämä kohde ne täytti, uskalsin huutaa sitä huoletta. Ja etenkin nyt saatuani vyön käteeni hypisteltäväksi, ei mulla ole minkäänlaista epäilystä sen aitoudesta. Ebay on ikävä kyllä pullollaan jos jonkinlaista feikkiä, ja tätäkin klassikkovyötä näytti olevan tarjolla ihan pilkkahintaan ja mitä luultavimmin muovisena, mutta kuten sanottu, huolellinen esityö kantaa kyllä aika pitkälle ja olenkin ihan mieltsin tyytyväinen tähän ostokseeni. Tätä samaista hopeisilla kirjaimilla koristeltua vyötä taisi myydä yksi brittinettikauppa noin kuusikymmentä euroa kalliimmalla, eli vaikka hintaero uuden ja vintagen välillä ei jäänyt suureksi, olen paljon enempi fiiliksissä juuri siitä, että oma vyöni on vanhaa tuotantoa. Vanhaa kirppishaita kiehtoo aina käytetyn esineen tarina ja tausta enempi kuin uuden olematon, vaikka tässä tapauksessa tuo tausta jääkin mulle tuntemattomaksi. 

Moschino on muuten saanut vuosi sitten uuden taiteellisen johtajan Jeremy Scottista, ja merkin tuorein kokoelma on nähtävillä kokonaisuudessaan Style.comissa täällä. Moschinon tunnusmerkkejä ovat aina olleet kirkkaat värit ja erilaisilla teemoilla leikittely. Myös ylisuuret linjat ja yliampuvat asusteet kuuluvat vahvasti merkin linjaan. Uusin kokoelma nojaakin vahvasti kahdeksankymmentäluvulle päin vaaleine farkkuasuineen ja liioitellun suurine power-jakkupukuineen. Hauskan jipon kokoelmaan on tuonut selkeä inspiroituminen Mäkkärin tunnusomaisesta värimaailmasta ja kokoelman lopun huikeat iltapuvut, joiden kankaisiin on painettu kuoseja muro- ja namipurkkien kyljestä!

Mielipiteitä uudesta vyöstäni tai Moschinon uusimmasta kokoelmasta? Do you speak Moschino?

4 comments:

 1. Upea vyö, samaisesta olen itsekin haaveillut eli ottaisin erittäin mielelläni myös omaan asustekaappiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan eBayn tarjonnan, siellä oli näitä vintage versioita aika reilustikin tarjolla. Löytyi sekä kultaisin että hopeisin kirjaimin! ;)

   Delete
 2. Replies
  1. Mii tuu, tää on niin upea, nyt kun vaan saisi käyttöönkin asti. Ei oo kipeenä paljoa muissa kun verskoissa täällä pyöritty! :D

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)