-->

Etiketit vanhoille tuoksukynttiläkupeille

Jan 15, 2015

Kaikilta varmasti lötyy niitä nurkista pyörimästä tässä vaiheessa talvea, tyhjiä tuoksukynttiläkippoja nimittäin. Meillä niitä on jemmassa varmaan ainakin viisi kappaletta, eri kokoisia ja skidisti eri mallisia. Mies sanoi että joutavat roskiin, mutta mä vastustin, ja keksin sitten pikku diy:n, jolla kupeista saa taas käyttökelpoiset ja vielä nätitkin.
Siispä hommiin. Ensin kiposta vanhat steariinit pois veitsellä napsutellen, ja kipolle kunnon tiskaus. Tämän jälkeen tallensin interneteistä löytäneeni kauniin, pyöreän pohjan koneelleni (hakusanalla free printable tags löydät esimerkiksi vaikka mitä kaunista!) ja muokkasin sen sisälle sitten nuo tekstit itse Picasassa. Vain mielikuvitus on tässä kohtaa rajana teksteille ja fonteille, ja onkin hauska, että jokainen kippo saa omanlaisensa ilmeen. Sitten printtaushommiin, ja kun etiketti oli leikattu sopivan kokoiseksi, otin ja liimasin sen kiinni purkkiin ihan tavallisella askarteluliimalla.
Nyt purkki on tietysti tiskauskelvoton, koska etiketti ei kestä kosteutta, mutta kun lasiin laittaa suuren tuikun, on homma ratkaistu. Helppoa, halpaa ja ekologista!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa. 

P.S. Kuvassa näkyy myös toinen uusi secondhand-marmorihankintani, eli tuo upea jalallinen tarjotin, jonka päällä kynttilät tönöttävät. Mii laiki veri mats!

10 comments:

 1. No kyllä säkin keksit vaikka ja mitä :)). Tosi kaunis!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitti! Meidän pitäis joskus pitää jotkut diy-iltamat, missä vaan värkättäisiin kaikkea epämääräistä, ilman lapsia, haha... :D

   Delete
 2. Onpas kiva idea. Meillä ei tosinole tuoksukynttilöitä ollenkaan, mutta jos olisi, niin tämä olisi mahtava :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Toiminee myös halpislaseille ja/tai vaikka Pilttipurkeille? :)

   Delete
 3. Replies
  1. Ollos hyvä! Kiva näin päin välillä, sun blogi toimii mulle aina inspiksenä. ;)

   Delete
 4. Lasisia tuikkukippoja voi tuunata myös "kasvattamalla suolaa" niissä. Tulee tosi nättejä, googlettamalla löytyy kuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaaaa, sinä ihana Anonyymi, googletin asian ja voi morjens, miten upeita nuo ovatkaan! -> lähtee suolaa kasvattamaan! :D Hyvää viikonloppua, ja kiitos mahtisideasta! :)

   Delete
 5. Mä oon oikeasti ihan kade näille sun ideoille. Miten sä voitkin olla niin idearikas?
  No ei siinä, onneksi mä saan varastettua sun ideat täältä xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihih, kiitti. Maailma on onneksi pullollaan vielä muakin biljoona kertaa kekseliäämpiä tyyppejä, joilta mä itse nyhdän inspoa. :) Tää oli kivan simppeli juttu toteuttaa, ja varmaan jokaiselta löytyy tarvittavat tarvikkeet. Nyt askartelemaan! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)