-->

Fit mama vuosikatsaus 2014

Jan 1, 2015

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Mä olen taas hieman myöhässä näiden viime vuoden katsauksieni kanssa, mutta mielestäni ne voi aivan hyvin sijoittaa uuden vuoden alkuunkin. Pureskellaan siis pakettiin vuosi 2014 Projekti Fit Maman puolesta mittoineen päivineen, ja pohdiskellaan samalla hieman fiiliksiäni ja suunnitelmiani tälle vuodelle asian osalta. Kuvituksena uudet, Stadiumin alelaarista bongatut treenitossuni, joihin olen ihan pähkinöinä!Vuosi 2014 oli suhteellisen rankka setti raskauksineen, synnytyksineen ja uuden elämän opetteluineen taaperon ja beibin kanssa, mutta siitäkin selvittiin elossa ja lopulta aika vähin naarmuin. Suurta osaa asiassa on varmasti näytellyt ruokavalioni ja se, että jaksoin hektisestä elämäntilanteesta huolimatta pitää huolta treenaamisesta ja kropan huollosta noin muutenkin. Synnytyksen jälkeen sallin itselleni pari viikkoa hormoniherkkuja, minkä jälkeen laitoin päättäväisesti pillit pussiin niiden osalta ja starttasin säännöllisemmän ruokarytmin, johon kuuluu herkkupäivä kerran viikossa.

Salitreenit aloitin noin seitsemisen viikkoa synnytyksen jälkeen, ja tehtyäni jonkun aikaa vanhan PT:n peruilta olevaa ohjelmaa itsenäisesti, aloitin treenit uuden, ihanan PT:ni, Annaliisan kanssa syyskuun alussa. Annaliisan kanssa on ollut ilo jumppailla pitkin syksyä; kyllä se vaan tuo kummasti sähköä treeniin, toisen piiskatessa verbaalisesti vieressä, kun itse hikoilee ja ähkii viimeisillä voimillaan vielä sen yhden toiston.

Sinnikäs työni on tuottanut aika mahtavia tuloksia, joita on alkuperäisen suunnitelman vastaisesti nähnyt lähinnä asukuvistani, kun salipäivinä olen joko unohtanut kameran kotiin tai otetut päivityskuvat kropan kulloisestakin tilanteesta ovat olleet surkeaa sössöä talven valottomuuden vuoksi. Lisään kuitenkin nyt tähän alle nuo syyskuun ensimmäiset mitat, ja myös ne tuoreimmat, joihin oli hyvä päättää viime vuosi.

mitat 9.9.2014

vyötärö (navan kohdalta) 105,5 cm
lantio 118 cm
olkavarsi 35 cm
etureisi 68 cm

paino 11.9.2014

89,7 kg 
(alkupaino synnärillä 108,8 kg)


mitat 23.12.2014

vyötärö (navan kohdalta) 92 cm
lantio 102 cm
olkavarsi 31,5 cm
etureisi 65 cm

paino 28.12.2014

76,2 kg 
(alkupaino synnärillä 108,8 kg)
syksyn aikana kiloja tippunut yhteensä 13,5 kg
kokonaispudotus 32,6 kg


Kuten mitoista näkee, on projekti edennyt syksyn mittaan loistavaa tahtia, ja fiiliskin on sen mukainen. Olen jaksanut arjen kiireistä huolimatta pysyä fiksun syömisen syrjässä kiinni, erästä marraskuun pimeää ja hormoneilla terästettyä viikkoa lukuunottamatta. Tuo viikko kuitenkin osoitti mulle sen, että pienistä stipluista ei kannata lannistua, vaan katsoa päättäväisesti eteenpäin, ja jatkaa työtä. Ensimmäistä kertaa elämässäni jatkoin "kuuria" myös siitä syystä, että tiedän jo viimeisen puolen vuoden perusteella kroppani yksinkertaisesti toimivan paremmin tällä rytmillä, enkä siksi halua enää koskaan palata entiseen. Avaan teille varmasti vielä keväämmällä taustaani ruokaan ja urheiluun enemmänkin, mutta siihen asti mennään suppeammin miettein.Projekti jatkuu samalla painolla tänäkin vuonna, tosin kesää kohden tahtia kiristäen, ja tavoitteeksi kuurin päättymiselle olen fiiliksestä ja peilikuvasta riippuen asettanut kesäkuun alun. Painon suhteen en osaa asettaa itselleni edelleenkään tarkkaa tavoitetta, mä kun en ole koskaan aikuisiällä kai painanut mitään väliltä 60-65, enkä muuten ole ollut myöskään näin hyvässä fyysisessä kunnossakaan. Kaikkihan tietävät lihaksen painavan läskiä enemmän, joten paino asettukoon sitten aikanaan omaan uomaansa, mulle sentit, fiilis ja peilikuva kertovat kaiken tarvittavan.

Jatkan hommaa vielä entistäkin paremmalla tsempillä, mikään ei saa ihmiseen sellaista puhtia kuin positiivisen muutoksen huomaaminen omassa kropassaan niin olon, jaksamisen kuin ulkonäönkin puolesta! Annaliisan kanssa on yhteisiä treenejä jäljellä vielä neljä kertaa, minkä jälkeen jatkan matkaani itsenäisesti, hänen tekemiä ohjelmiaan hyödyntäen ja varmaan myös jo kulttimainetta nauttivan Kayla Itsinesinkin treenejä kokeillen.

Näissä tunnelmissa on hyvä aloittaa vuosi 2015 - mä todella tiedän siitä tulevan mun vuoden!

Ajatuksia asiaan liittyen?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa. 

14 comments:

 1. Yes!!!!!! Täällä kanssa alkaa hyvinvoinnin vuosi!! Nyt loppu itseni kaltoin kohtelu!! Ansaitsen parempaa <3

  Sä olet super mimmi ja onnea hienosta suorituksesta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä mietin just noin, kun vuosia sitä söi NIIN SURKEASTI, että kroppa on varmaan huutanut salaisesti apua... :P Kiitti, muru! <3

   Delete
 2. Loistava tulos :) tsemppiä jatkoon!

  ReplyDelete
 3. Heippa!

  Onpa sulla treenit ja ruokavalio tuottaneet hienoa tulosta. Mua kiinnostaisi tietää, kuinka pitkä olet? Olen nimittäin itse noissa samoissa painolukemissa, mutta minun peilikuvani ei näytä ollenkaan noin solakalta kuin sinun. Tuo lukema 60-65kg tuntuu kovin alhaiselta, kun olet jo nyt niin hyvässä kuosissa.
  Hienoa, että kirjoittelet tällaisia innostavia postauksia. Ihan pakko itsekin lukijana täällä yrittää!

  - Elma -

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Elma, tosi kivasta kommentistasi! Mä oon käsittääkseni 172 cm pitkä, eli jos pelkkiä BMI-taulukoita tuijottaisi, niin olisin vieläkin parisen kiloa ylipainon puolella (normaali BMI pituiselleni on 55-74 kg. Mulla tuo BMI ei koskaan kerro koko totuutta, kun mun kropassa on lihasmassaa sen verran normaalia enemmän, että se painaa sitten ns. ekstraa. :)

   Sehän se just onkin hassua, kun en ole päälle kuudenkympin lukemissa aikuisiällä juuri ollut, etten itsekään tiedä miltä nykyisellä lihasmassallani varustettu kroppani näyttäisi noissa kilomäärissä! :D Sen takia mulla ei olekaan mitään toivelukemaa mielessä, vaan menen ihan fiiliksen mukaan. Kuten sanoin, hyvä kunto ja tyytyväisyys omaan peilikuvaan ovat puntarin lukemaa paljon tärkeämpiä! :)

   Olipa kiva kuulla, että tämä mun tiukkailu tsemppaa muitakin! :)

   Delete
 4. Paljon tsemppiä projektiin! Eron huomaa jo nyt selvästi :) mä aion myös yrittää vieroittaa itseäni sokerista, päivä 1 takana ja melkein repsahdin jo, hah! Toivotaan että mitä kauemmin kestää, sen helpompaa se on... Toiva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, Toivaseni! :) Se kyllä kannustaa ihan hurjasti jatkamaan, kun eron huomaa lähes viikottain. Haha, ihana, sokeri voi olla aika kinkkinen, mulle sopii paremmin toi kerran viikkoon herkuttelu, kuin täydellinen lakko. Sit kuitenkin jossain vaiheessa tulisi niin kova hinku, että saattais revetä homma käsistä.. ;) Tsemppiä sullekin sokerittomalle!

   Delete
 5. Replies
  1. Jeejee, kiva nähdä ens viikolla! Mä palaan heti treffeihin, kun tiedän noista vahdeista. :)

   Delete
 6. Aivan mahtavia tuloksia, onnittelut siitä! Sä näytät huikean hyvälle!! :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)