-->

Secondhand navy wool

Jan 18, 2015

Tässäpä eräs viimeaikainen kirppislöytöni, josta olen aivan erityisen täpinöissäni: mielettömän kauniisti leikattu tummansininen lentäjäntakki hauskalla karvakauluksella. Rotsi lähti matkaani Mankkaan Akselista femmalla, ja on kunnoltaan kuin uusi, mitä nyt vaatisi osakseen hieman vaateharjalla hellimistä, jotta pinnan nukka löytäisi tiensä muualle. Ihastuin rotsin mallin ja värin lisäksi tuohon simppelin sileään karvakaulukseen, joka viimeistelee takin maskuliinisen fiiliksen inan naisellisemmaksi. Rosoa takkiin tuovat myös nuo gunmetallin väriset vetskarit. Kun materiaalikin on vielä villasekoitetta 60/40 suhteessa, oli ostopäätös sinetöity.
Kuvista ei ehkä ihan välity takin lumovoima, koska unohdin kiireessä harjata sen pinnan vaateharjalla ennen kuvausta, joten yleisilme jäi vähän nuhruiseksi... Mutta uskokaa huviksenne, että livenä takki on ihan superupea!

Ainoa miinus hommassa on se, että rotsi on mulle kaksi-kolme kokoa liian suuri, joten se vaatii osakseen uudelleenmuotoilun taitavan ompelijan käsissä, ja jää tästä syystä harjauksen jälkeen odottamaan kaappiini ensi syksyn koleita kelejä. Mulla ei ole aikomustakaan pienentää takkia vielä tässä kohtaa pienentymisprojektia, sillä muuten se roikkuisi päälläni syksyn tullen. Vaikka mua himottaisikin jo päästä vetämään tämä upea uutuus päälleni, odotan mielelläni loppukesään sen pienentämistä, koska sittenhän takki on mulle syksyllä kuin uusi.

Kirppiksillä on viime aikoina muutenkin ollut metsästysonnea, ja mukaani onkin lähtenyt aikamoinen kasa kaunista uutta päällepantavaa. Tämä ilahduttaa mua etenkin siksi, että siivosin juuri kaapin tiheällä kammalla, jotta saan itse täytettä kuun vaihteeseen varattuun kirppispöytääni. Näin vuoden alussa mua on muutenkin tuntunut vaivaavan kunnon siistimisvimma, joka on käytännössä näkynyt siten, että olen pyörremyrskyn lailla käynyt läpi kaappeja ja lipastoja, ja laittanut tavaraa kirppiskasaan, kierrätykseen ja Huutikseen tai Toriin. On tämä tavaran karsiminen vaan terapeuttista hommaa!

Oletteko te hurahtaneet siivoamaan kaappeja näin alkuvuodesta?

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Oi mikä upeus! Mahtava löytö! Meillä se kaapin siivous on kyllä ehty, mutta vaatteet ovat edelleen odottamassa kirpparille tai keirrätykseen vientiä. Laiskuus, mikä tekosyy :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tämä oli tosi mainio löytö. :) No nyt vaan mars varaamaan pöytää. ;)

   Delete
 2. Sulla on kyllä aina sellainen tuuri kirppiksillä. Tää tahtois tulla sun mukaan, että mullekin löydettäis... :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuuria joo myös, mutta haukansilmät on kehittyneet vuosien varrella spottaamaan ne parhaat palat sieltä kaiken sälän seasta! Treenii treenii vaatii tämäkin laji. ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)