-->

Mulperimarjat ja kesäinen välipalaherkku

Apr 1, 2015

Eilisellä ruokakauppareissulla saatoin tutkistella hyllyjä tavallistakin tarkemmin ihan vaan siksi, että joskus lapsiarki on ihan oikeasti juuri niin väsyttävää, että jopa ruokakauppaostosten tekeminen ihan yksin on luksukseen verrattavissa oleva asia. Jäin haahuilemaan pitkäksi aikaa pähkinöiden ja siementen tienoille, ja bongasinkin hyllystä aika pian mulperimarjapussin, ja paketin takapuolta hetken plärättyäni päätin marjojen olevan kokeilun arvoisia. Mulperimarjat ovat peräisin silkkiäispuista, ja niitä on jo pitkään käytetty perinteisenä kansanrohtona muun muassa Kreikassa ja Kiinassa. Sen lisäksi että niiden pähkinän ja rusinan välimaastoon asettuva maku on varsin herkullinen, ne sisältävät hurjan määrän kaikkea hyvää ja terveellistä, kuten antioksidantteja, C -ja K-vitamiinia, kalsiumia, kuitua ja rautaa. Marjojen energiapitoisuus on verrattain korkea, mutta kun muistaa käyttää niitä maltilla vaikka noin 10-20 gramma per kerta, niin ei niistä masu pääse liiemmin turpoamaan. 
Mä halusin laittaa itselleni tänään välkkäriksi jotain nättiä ja herkullista, ja kun jääkaapista löytyi vielä tuoreita mansikoitakin, oli niiden kanssa helppo sekoittaa maitorahkaa, mulpereita, ripaus kookoshiutaleita ja inaus hunajaa. Ja vaikka rahkakin oli rasvatonta, ja siksi hieman kirpakkaa maultaan, oli makuelämys ihan kertakaikkisen ihana, ja annos mitä kaunein. 

Oletteko te maistaneet mulpereita? 

P.S. Nyt äkkiä osallistumaan Syster P -koruarvontaan, joka päättyy jo ylihuomenna!

Seuraa blogiani Bloglovin'ssaBlogilistallaFacebookissa ja Instagramissa. 

3 comments:

  1. Replies
    1. Jep, ja sitä se olikin! :) Kiitos vielä rakas NIIN PALJON aamuisesta, se merkkasi ihan hurjasti - pelastit mun koko päivän. :) <3 <3

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)