-->

Jalat kesäkuntoon

Jun 29, 2015

Lienee jo turvallista sanoa sandaalikauden saapuneen tänne Suomeenkin, vaikka säiden herraa voisi viime viikkojen säiden perusteella luulla enemmänkin rouvaksi, sen verran vaihtelevia ovat kelit olleet. Kevääseen ja alkukesään kuuluu ainakin omalla kohdallani jalkojen hoitaminen esittelykuntoon, mikä tarkoittaa käytännössä kunnon jalkahoidon tekemistä, tai vaihtoehtoisesti kuorintasukkien käyttöä.

Kokeilin itse reilu kuukausi sitten ensimmäistä kertaa kuorivia sukkia, joita onkin nähty blogeissa tiuhaan kevään mittaan. Omat sukkani olivat Ihoklinikka Derman näppärän Sannan kehittämät ja erityisellä happoseoksella varustetut, ja ne toimivatkin kuin junan vessa. Jalkojeni iho kuoriutui kokonaan pois, ja vajaassa parissa viikossa iho oli uusiutunut täysin, ja tuloksena jalat olivat hetken pehmeät kuin vauvan peppu. Tulos ei tietystikään kestä ikuisesti, koska jalkapohjien iho on jatkuvalla koetuksella, steppailemmehan niiden päällä kaiket päivät. Etenkin väärän kokoiset, puristavat ja hiostavat kengät tekevät hallaa jaloille, joten niiden huoltoon tulisikin kiinnittää erityishuomiota, jotta ne voisivat mahdollisimman hyvin.

Aiemmin jalkapohjieni iho oli huomattavasti nykyistä huonommassa kunnossa syystä jota en itsekään oikein tiedä, mutta tilanne on onnekseni parantunut hurjasti viimeisten vuosin aikana. Nykyään pärjäänkin mainiosti kantapäiden ja päkijöiden ihon satunnaisella raspaamisella, joka hoituu Kreikasta tuodun hohkakiven avulla, minkä jälkeen  hemmottelen jalkojen ihoa kausittaisesti hoitavilla sukilla, jotka virkistävät ja syvähoitavat jalkapohjien koville joutuvaa ihoa. *Skin Republicin Foot repair -sukkien jäljiltä iho on suloisen tuntuinen, ja askel kepeämpi.

Erilaisten sukkien lisäksi jalkoja kannattaa välillä liottaa perinteisessä jalkakylvyssä, joka viimeistellään tujuilla rakeilla varustetulla Schollin jaloille tarkoitetulla *kuorintavoiteella. Kuorinta tulee levittää kuivalle ja puhtaalle iholle, ja käsittelyn voi tarpeen mukaan toistaa kahdesta kolmeen kertaan per viikko. Pehmoisen ihon lisäksi kaupan päälle jalkojen iholle tarttuu voiteen ihanan karkkinen tuoksu! Kun jalat on hoidettu, on aika leikata kynnet ja siistiä kynsinauhat, ja *Schollin kynsileikkuri on mainio apu tähän hommaan. Laadukkaan oloiset ja jämäkät kynsileikkurit leikkaavat paksut varpaankynnet leikiten, ja saman merkin *kynsipihdeillä saa napsittua repsottavat kynsinauhat siisteiksi.
Varpaankynsiä leikatessa on hyvä muistaa leikata ne mahdollisimman suoraan, ja jättää reunat pyöristämättä. Jos kynnen reuna tuntuu leikkaamisen jäljiltä terävältä ja repii sukkaa, voi sen viilata kevyesti läpi koko matkalta. Kynsiä ei myöskään tule leikata liian lyhyiksi. Hyvä pituus on noin pari milliä päälle sen kohdan, missä kynsi irtoaa ihosta. Myös kynsinauhan siistimisen kanssa on maltti valttia; terävät pihdit rouskaisevat helposti liikaa ihoa mukaansa, mistä voi olla seurauksena ikävä haava, joka hautuu ja hiertyy pahimmassa tapauksessa kengän sisällä tulehtuneeksi ja kipeäksi.

Kävin pari kesää sitten parissakin jalkahoidossa laadukkaissa hoitoloissa, joista toisessa varpaankynteni leikattiin niin lyhyiksi, että niiden takaisin kasvuun meni lähes koko kesä, ja toisessa paikassa hoitaja puolestaan rouhaisi kynsinauhastani liian suuren palasen irti, ja tuloksena tästä varpaassani oli viikko hoidon jälkeen märkivä haava. Ammattilaisetkaan eivät siis aina onnistu, ja itse olenkin päätynyt hoitamaan jalkani ihan kotosalla, jolloin voin aina olla varma siististä ja onnistuneesta lopputuloksesta.

Hoidetuille jaloille on ihana levittää yöksi vaikuttamaan kosteuttava voide, ja eiväthän kesävarpaat olisi mitään ilman herkullisia *karkkisävyjä kynsillä. Itse viehätyn tällä hetkellä niin upeista punaisen sävyistä, kauniista keltaisesta, nudesta, kuin harmaasta ja aina vaan pintansa pitävästä mintunvihreästäkin.

Missä kunnossa ovat lukijoiden jalat kylmän alkukesän jälkeen?

*Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Facebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Mä fuskasin ja mun jalat on loistokunnossa, kiitos viikon mittaisen Rodoksen rantakivihieronnan. On muuten tehokasta kantapäiden raspausta, kun niillä viikon kävelee. En muista koska kantapäät olisi viimeksi olleet näin sileät. :D Vaalin tätä ihanuutta nyt sitten vielä melkein joka ilta Blissin hoitosukilla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai että, voiko ton ihanampaa jalkahoitoa ollakaan, KADE!! :D

   Delete
 2. Hyviä vinkkejä ja noilla kyllä pitäisi saada jalat hyvään kuntoon. Kivaan blogiin törmäsin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että niistä oli hyötyä! :) Ja kiitos, tervetuloa mukaan. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)