-->

Testissä Lumenen meikkivoiteet

Jun 23, 2015

Tämä postaus on hautunut ja muhinut luonnoksissa pitkään ja hartaasti, ja kokee nyt päivänvalon äänekkään trumpettifanfaarin säestämänä. Olen siis testaillut kotimaisen Lumenen eri meikkivoiteita jo jonkin aikaa, ja muodostanut niistä kuukausien käyttökokemuksen perusteella jämäkät mielipiteet.

Käydään siis itse asiaan! Testasin postausta varten neljä eri meikkivoidetta: *Touch of Radiance Seerumi Meikkivoiteen, *Blur Pitkäkestoisen Meikkivoiteen, *Nude Perfection Kevytmeikkivoiteen ja CC Color Correcting Meikkivoiteen. Oma ihoni on yleensä akselilla normaali tai paikoittain kuivahko etenkin kylmempinä vuodenaikoina, ja näppyjä ei kasvoilleni nykyään juurikaan nouse. Tällä hetkellä ihoni on kuitenkin poikkeustilassa, kokeiltuani blogin kautta erään sarjan väärää tuotelinjaa, joka oli suunnattu normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Vajaan kolmen viikon testijakso sarjan kanssa veti ihoni järkyttävään kuntoon; se hilseili samaan aikaan kuivuttaan ja puski pintaan aivan uskomattoman määrän näppyjä. Nyt tuotteet on onneksi vaihdettu saman sarjan normaalille ja kuivalle iholle suunnattuihin, ja pääsen vielä tänään käymään kasvohoidossa, jossa toivon mukaan korjaillaan hieman tuota riehaantunutta ihoa, ja etenkin näppyjen siihen jälkeensä jättämiä punaisia arpia. Palaan tähän kokeiluun vielä erikseen omassa postauksessaan, jahka olen testaillut tuotteita ajan kanssa ja muodostanut niistä kunnon mielipiteet.Aloitetaan listaus suosikeistani, eli Blurrista ja Nudesta, joita käytän myös todella useasti yhdessä. Blur on koostumukseltaan aika jähmeää, mutta levittyy silti iholle helposti niin sormin kuin siveltimelläkin. Sen peittävyys on huippuluokkaa, ja koenkin Blurrin itselleni jopa liian peittäväksi arkimeikkiin, ja juuri siksi sitä tulee sekoiteltua useasti kevyemmän Nuden kanssa. Blur todella lunastaa lupauksensa tasaisesta ja virheettömämmän näköisestä ihosta, enkä siksi ihmettele laisinkaan miksi kyseinen meikkivoide on lanseerauksensa jälkeen noussut yhdeksi alan ihmisten ja bloggaajien hypetetyimmistä meikkivoiteista. Ihon oltua viime viikkoina tavallista huonommassa kunnossa olen joutunut skippaamaan lähes kokonaan pelkän Nuden käytön, sillä sen peittävyys ei ihan riitä omalle iholle tällä hetkellä. Normaalitilanteessa se on ehdoton suosikkini arkimeikkivoiteeksi, peittävyyttä on tarpeeksi mikäli iho on suht hyväkuntoinen ja tasainen, ja lopputulos on kauniin kuulas ja luonnollinen. Nuden koostumus on aikamoista luirua, joten sitä pumppaillessaan saa varoa, ettei tuotetta valu kämmenselältä sinne sun tänne. Tuotelupaus mattaisuudesta täyttyy myös, mutta siten, että iho ei näytä kuitenkaan vahamaisen puuteroidulta, vaan enemmänkin siltä, että meikkiä ei juurikaan olisi - täydellisen onnistunut nude-look siis!

Kolmas suosikkini, joka ei oikeastaan jää yhtään Blurrille ja Nudelle, on hieman vanhempi CC-meikkivoide, joka löytyy itseltäni sävyssä Light. Kyseinen sävy on omalle iholleni liian vaalea, joten tuppaan sekoittelemaan sitäkin yleensä Nuden kanssa, koska CC:nkin koostumus on suht jämäkkää. Nelikosta eniten toistensa kaltaiset ovat ehdottomasti juuri CC ja Blur; molemmat peittävät ihon virheet hyvin, mutteivat silti kakkuunnu kasvoille. Pidän näissä paksummissa meikkivoiteissa juuri siitä, että niillä saa ihosta virheettömän näköisen ilman meikatun oloista fiilistä. CC.n levittyvyys on mielestäni vielä Blurriakin parempi, ja aavistuksen kevyempi, Blur tuntuu tähän verrattuna melkein vaahtomaiselta ajoittain. 

Testin hännille jäi omalta osaltani kauneuden ammattilaisten paljon kehuma Seerumimeikkivoide, johon en ole toistuvista kokeiluistani ainakaan vielä ihastunut. Sen kevyt ja lirumainen koostumus hankaloittaa levittämistä, ja koen etten saanut tuotteella iholleni kaipaamaani peittoa ja tasoitusta silloinkaan, kun se oli nykyistä paremmassa ja tasaisemmassa kunnossa. Valoa heijastavuuden allekirjoitan kyllä, iho on levityksen jälkeen terveen näköinen ja jopa inauksen hohtava, mutta vaatii liikaa työstöä peitevoiteilla meikkivoiteen lisäksi näyttääkseen virheettömältä. 

Neljästä testaamastani Lumenen meikkivoiteesta voin siis äärimmäisen lämpimästi suositella kolmea ensin mainittua, ja kehoittaa kokeilemaan josko Seerumimeikkivoide toimisi paremmin jollain muulla. Siihen ovat ihastuneet ikihyvikseen ainakin Saara Sarvas ja Nuden Erika, joten ihan turhasta hypestä ei tämänkään tuotteen kohdalla liene kyse. 

Olen tässä muutaman viime vuoden sisään testaillut meikkivoiteita aika monelta muultakin sarjalta, mutta niistä monikaan ei ole päätynyt blogiin asti siitä yksinkertaisesta syystä, että mulla ei ole ollut niistä oikein mitään sanottavaa. Kotimainen Lumene on  mielestäni onnistunut uudistuneiden meikkivoiteidensa kanssa luomaan varsinaisen buumin, jonka seurauksena todella moni ennen ainoastaan selektiivisten meikkipohjien nimeen vannovakin on kääntynyt laadukkaan ja ennen kaikkea hyvän hintaisen Lumenen puoleen tässä asiassa. Kokeilen siis jatkossakin varmasti uutuuksia muilta sarjoilta, mutta tällä hetkellä teen meikkipohjan ainoastaan Lumenen meikkivoiteita sekoitellen, tai vanhaa suosikkiani, mineraalipohjaa suosien.

Mikä on sinun luottomeikkivoiteesi, ja oletko jo tutustunut Lumenen meikkipohjiin? 

*Saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani Bloglovin'ssa, Facebookissa ja Instagramissa.

6 comments:

 1. Blur on myös mun suosikki, jos haluan kestävän pohjan tai on enemmän jotain peitettävää käytän sitä. Muuten ihon ollessa hyvässä kunnossa suosin kuultavampia pohjia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blurri on kova sana esim. kuvausmeikissä, iho näyttää kuvissa tosi viimeistellyltä sen jäljiltä. :)

   Delete
 2. Kaksi ensimmäistä ovat täälläkin ahkerasti käytössä, itsellä kuukauden aika vaikuttaa siihen näppyisyyteen joten tulee käytettyä kumpaankin niistä kuukausittain. BB-voide on myös rakkauteni, CC on testaamatta, mutta BB ja etenkin uusi arctic aqua tuntuu olevan se omalle naamalleni vapaalla parhaiten toimiva. Siitä kyllä blogissa vielä tulossa juttua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se värillinen päivävoide on kanssa ihan kiva, mutta tällä hetkellä auttamattomasti liian kevyt tuon näppyongelman vuoksi. :/

   Delete
 3. Itselläni myös käytössä nuo Lumenen CC voide ja Seerumivoide, josta taasen olen tykännyt kovasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. CC on megahyvä, ja tuohon Seerumiinkin olen pikkuhiljaa totutellut. Sekin on ihan ok, vaikkei suureksi suosikikseni olekaan noussut. :)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)