-->

New in

Aug 30, 2015

Takana on ihana ja ohjelmantäyteinen viikonloppu: eilinen aamupäivä tuli vietettyä Siivouspäivän kunniaksi kirppispöydän takana, ja vaikka kauppa ei kovasti käynytkään kävijöiden vähyydestä johtuen, oli hauska reuhata ulkosalla esikoisen kanssa parisen tuntia. Tämän rupeaman jälkeen siivosin kodin, laitoin ruokaa koko sakille, tein mulle ja miehelle lounassaldet ja kävin vielä illalla vaaperon (=vauva+taapero) kanssa Makuunissa namiostoksilla illan leffaa silmällä pitäen. Katsottiin miehen kanssa vaihteen vuoksi jotain vanhaa, ja Rocky oli just niin kova kuin muistelinkin sen olevan!

Sunnuntain on sentään toistaiseksi ollut hieman rauhallisempi, hoidettuani lasten aamutoimet hurautin Vermoon kirppistelemään, ja teinkin muutaman ihanan neulelöydön syksylle. Kuvan suloinen okranvärinen neule löytyi erään herttaisen rouvan pöydästä, ja sattumalta löysin neuleelle kaverin täydellisestä farkkupaidasta, joka onkin uupunut hetken kaapistani edellisen mentyä lopullisesti rikki. Mulla on siis tapana korjata vaatteitani, mikäli huomaan jossain reiän tai muun pikkuvian, joka on helppo parsia tai siistiä vaikka nukkaleikkurilla. Hassua kyllä, tämä tapa tuntuu nykyään kadonneen lähes tyystin. Kertakäyttökulttuuri etenkin vaatteiden suhteen surettaa; onkohan niiden suhteellisen halpa hinta se seikka, joka saa ihmiset nakkaamaan vaatteensa kierrätykseen tai mäkeen heti ensimmäisen käytönjäljen ilmestyttyä?Joka tapauksessa olin tekemistäni löydöistä tosi onnellinen, sillä jokainen vaatteista oli ihan priimakunnossa, ja vaikka aluksi vierastinkin okraa värinä, on silmä alkanut tottua jo siihen sen pulpahdeltua pinnalle milloin missäkin viime aikoina. Vinkkinä muuten teille muillekin murrettujen värien vierastajille: murretut sävyt freesautuvat parhaiten valkoisen, farkunsinisen ja vaalean harmaan vierellä, kuten kuvakin osoittaa.

Kuvan paitakaksikon ajattelin pukea päälleni esimerkiksi rikkinäisten boyfriend-farkkujen tai vaikka kuvioitujen pussihousujen kanssa. Alaosaa vaihdellen tuplayläosankin fiilis muuttuu tarvittaessa virallisesta rennommaksi.

P.S. Lumenen suloiset fuksianväriset kynsilakka ja huulipuna ovat ihan loistava pari okran kaveriksi!

Korjaatko sinä vaatteitasi, vai laitatko ne surutta kiertoon heti kun rakkauteenne ilmestyy ryppy?

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Valkoinen tähdikkiAugust 30, 2015 at 4:18 PM

  Ahkeraa kommentointia mun osaltani tänään, kun piti kommentoida sekä edellistä että tämänpäiväistä postaustasi. :) Sulla onkin ollut aktiivinen viikonloppu. Kuulosti kivalta!

  Hauska juttu, että kirjoitit vaatteiden huoltamisesta juuri nyt. Olen tänä viikonloppuna miettinyt samaa asiaa, kun olen tonkinut omaa vaatekaappiani. Itsekin korjailen vaatteita, jos huomaan niissä pieniä elämän jälkiä. Jos vaikka sivusauma repsottaa tai neule nukkaantuu, niin huolto vie vain pari minuuttia. Sen sijaan täysin loppuunkulutetut vaatteet joutuvat mulla siivousräteiksi, jos vain materiaali on siihen käyttöön sopiva. Uskon, että halvat vaatteet vain ruokkivat kertakäyttökulttuuria - ei ainoastaan huonon laatunsa vuoksi vaan myös siksi, että tekee mieli ostaa jatkuvasti uutta pikkurahalla. Jääköhän 1990-luvun tai 2000-luvun vaatteista juuri mitään jälkipolville kirpparimyyntiin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No todellakin, oot ihan liekeissä! :D Mulla ihan sama, tottakai pienet viat korjataan, mutta esim. tuo farkkupaita lahosi käsiin, paikattuani reiät jo kahteen kertaan, ne eivät enää kestäneet pesussa, vaan paita tuli koneesta aina reikäisenä, joten sen heitin sitten ihan roskiin. Kangas ei soveltunut rätiksikään.


   Meilläkin on räteiksi laitettu aika paljon vanhaa vaatetta, lakanaa ym, mutta siinäkin on tietty raja kuinka paljon tuota tilkettä voi kaappeihin säilöä, joten sit olen laittanut surkeimmat vaatteet roskiin, siisteimmät kirppiskasaan ja sitten ns. peruskaman UFFiin, kierrariin tai muualle kiertoon. :)

   Delete
  2. Valkoinen tähdikkiAugust 31, 2015 at 2:28 PM

   Hehe. Liekeissäpä hyvinkin. Kesän viimeisten aurinkoisten päivien kunniaksi ;) Joka tapauksessa sulla ja mulla tuntuu olevan melko samanlainen systeemi käytössä vaatteiden huollon/kierrätyksen suhteen. Tuunauksesta tulikin mieleeni, että odotan innolla, mitä hienoa siitä sun esittelemästäsi värikkäästä japanilaistyylisestä mekosta sulle tuleekaan!

   Hyvää viikon alkua!

   Delete
  3. Jeps, vanhan fiksaus kunniaan! :) Sitä saa tovin venaillakin, ompelijalla tuntui olevan kädet täynnä, ja vien esimerkiksi yhden vintagelaukun vuoritettavaksi nyt vasta tän kuun lopulla. Eli mennee siis pitkälle syksyyn, kun mekko on valmis, saatikka kuvattu. Mut itsekin oon kyllä fileissä siitä! :D

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)