-->

Miesten ihonhoidosta

Sep 24, 2015

Blogissa on ollut harvoin juttua muihin kuin allekirjoittaneen ihonhoitoon liittyen, mutta tänään keskitytäänkin ainoastaan karvaisemman sukupuolen ihonhoitoon. Mieheni sai blogin kautta testiin äärimmäisen lupaavalta vaikuttavan, ja itselleni tätä ennen tuntemattoman saksalaisen Dr. med. Christine Schrammek:n ihonhoitotuotteita, joihin hän tutustui uskollisesti reippaan kuukauden ajan ennen tämän raportin kirjoittamista. Ennen varsinaisiin käyttökokemuksiin pureutumista heitän kehiin muutaman mielenkiintoisen faktan tästä laadukkaasta sarjasta.

Dr. med. Christine Schrammek edustaa sekä luonnonmukaista ihonhoitoa että huippulaatuisia ihonhoitotuotteita. Kaikki Dr. med. Christine Schrammekin tuotteet on kehitetty dermatologisesta näkökulmasta.  

Miehen iho on välillä aika kinkkinen tapaus; ajoittaisen, jopa atooppisuuteen taipuvan kuivuuden lisäksi siinä esiintyy silti satunnaisia epäpuhtauksia, etenkin t-alueella. Iho on myös herkkä reagoimaan ärsykkeisiin, ja hänellä on ollut vaikeuksia saada ihon kuntoa tasapainottumaan sen ärtyvyyden vuoksi. Tältä pohjalta Greencosin edustaja valitsi merkin eri sarjoista sekaisin muutaman tuotteen, joita mies lähti testailemaan. Testijakso toteutettiin yhtäjaksoisesti kuukauden ajan niin, että mitään muita ihonhoitotuotteita ei käytetty samanaikaisesti Schrammekin tuotteiden kanssa. Alla tarkempaa rapsaa tuotteista ja miehen mietteistä, jotka ovat tuotekuvauksen alla kursivoituina.


Iho puhdistetaan Essential-linjan Super Soft Cleanserilla, joka puhdistaa ihon hellävaraisesti liasta. Ph-tasapainoitettu, sisältää neljää eri öljyä, jotka toimivat yhdessä jättääkseen ihon kosteutetuksi puhdistuksen jälkeen.


Tämä oli yksi miehen testisuosikeista. Jätti ihon miellyttävän tuntuiseksi putsauksen jälkeen, ei ärsyttänyt silmiä, eikä kiristystä ei tuntunut iholla lainkaan sen kuivuttua. Kierrekorkki kuitenkin hankala rullailtava esimerkiksi suihkussa, esitetty toive pumppumaisesta pakkauksesta. Myös tuotekoko kuulemma liian suuri, mies ei jaksaisi raahata tämän kokoista putelia mukaan reissuun. 

Puhdistus viimeistellään Herbal Care Lotionilla. Tuote sopii mainiosti herkällekin iholle, rauhoittaen ja kosteuttaen sitä puhdistuksen jälkeen. Parabeeniton. 


Kasvovesi tuntui myös kasvoilla miellyttävältä, ja jätti ihon kivan tuntuiseksi puhdistuksen jälkeen. Miehen kannalta kaksi puhdistustuotetta on kuitenkin liikaa, ja hän jätti aikasyistä testijakson päätyttyä kasvoveden pois päivittäisestä rutiinista, ja siirtyi käyttämään sitä joitakin kertoja viikossa. Miinuksena siis lähinnä se, kahdessakin puhdistustuotteessa on jo yksi liikaa, ainakin mun miehelle! Tästä tuli myös kommentti pakkauksen korkista. 

Päiväkäyttöön mies sai Sensitive-linjan Sensiderm SOS Balmin, joka on suunniteltu rauhoittamaan ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Tuotetta voidaan käyttää myös ensiapuna paikallisesti, sen rauhoittavan, punoitusta vähentävän ja ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä suojaavan teknologian ansiosta. Parabeeniton, silikoniton, hajusteeton ja silikoniöljytön.


Sensiderm SOS Balm ei riittänyt miehen iholle kosteustehoiltaan, joten hän siirtyi aika nopeasti käyttämään Sensiderm Stress Protect Cream 24 –h voidetta, joka oli suositeltu hänelle yökäyttöön siinä tapauksessa, jos hän kokee voiteen liian täyteläiseksi päiväkäyttöön. Lisäksi tuotteen hajustettomuudesta johtuva "yrttimäinen" tuoksuttomuus sai miinusta, haju oli kuulemma epämiellyttävä hänen nenäänsä, ja hän luuli aluksi voiteen olevan pilaantunut. Voide tuoksuu myös omaan nenääni suht tunkkaiselta, mikä johtuu tietysti siitä, että siinä tuoksuvat ainoastaan sen raaka-aineet, jotta tuote pysyisi mahdollisimman sopivana ääriherkälle iholle. 

Sensiderm Stress Protect Cream on tarkoitettu sekin rauhoittamaan hyvin ärtynyttä, punoittavaa ja jopa kuivuuttaan kutisevaa ihoa. Tuote on siksi parabeeniton, väriaineeton, tuoksuton, alkoholiton ja mineraaliöljytön.

Voide sopii mainiosti miehen iholle, mutta epäilen sen olleen myös lisääntyneiden näppyjen syynä paksuutensa vuoksi, miehen käytettyä sitä jo pitkään päivin ja öin. Plussaa siis koostumuksesta, tuoksusta ja kosteutustehoista tämän kohdalla. Purkin sijaan toivottiin pumppumekanismia, joka olisi myös hygieenisempi. 

Blemish Balm Snow on väritön täsmätuote ihon oiretiloja, kuten epäpuhtauksia, suurentuneita huokosia, ärtymystä ja punoitusta vastaan. Se stimuloi ihon uudistumista tehokkaasti, helpottaa kutinaa hyönteisten puremien jälkeen, ja suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Tärkeimpiin raaka-aineisiin kuuluvat muun muassa sinkkioksidi, provitamin B5, bisabolol, titaanidioksidi, lakritsijuuriuute ja pantenoli.

Tuote osoittautui liian kimurantiksi käyttää etenkin päivittäin, sen valkoisen värin vuoksi. Tuote ei kuitenkaan sisällä mitään väripigmenttejä, vaan valkoinen sävy tulee tuotteen raaka-aineista; sinkki- ja titaanioksidista. Kokeiltuani tuotetta itse, totesin saman; vaikka tuotteen työstäsi iholle tehokkaastikin, jättää se kuivuttuaankin iholle selkeästi erottuvan vaalean läntin. Tuote on tämän vuoksi jäänyt todella vähälle käytölle miehellä, vaikka sen tuoksu on miellyttävän kevyt ja raikas, ja tuubikin helpottaisi käyttöä. Luulen vinkkaavani miehelle tämän ottamista yökäyttöön, sillä tämä lienee aika mainio työkalu häntä satunnaisesti vaivaavien epäpuhtauksien hoidossa paikallisessa käytössä. Blemish Balm –voidetta on saatavana myös 3 eri värisävyssä  Light, Classic ja Honey. Tätä suositeltiin miehenlle värittömänä (Snow) siksi, että miehet usein eivät pidä meikin tunnusta ihollaan. Vaihtoehtoja löytyy toki värisävyissä.

Sensiderm Mask muuntaa herkän ja ärtyneen ihon sileäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Innovatiiviset tiikeriruohouutteet yhdessä lukuisten aktiivisten ainesosien ja sinkin kanssa vahvistavat ihon vastustuskykyä ja lisäävät sen kosteuspitoisuutta. Ohran aktiiviset ainesosat yhdessä Provitamin B5:n kanssa auttavat ihoa vastustamaan ulkoisia ärsykkeitä ja rauhoittamaan ihon punoitusta ja  kireyttä. 


Matkakoossa testatusta naamiosta mies todella piti, se jätti ihon kuulemma lupauksen mukaan todella kivan ja pehmeän tuntuiseksi. Tästä ei tullut mitään noottia, joten olisikohan tämä ollut testin suosikkituote sitten?


Gel Super Purifiant -hoitogeeli vähentää punaisuutta, rauhoittaa ja supistaa ihoa. Antibakteerinen koostumus taistelee ihon epäpuhtauksia vastaan ja ehkäisee uusien syntymistä. Käytetään mielellään puhdistuksen jälkeen, ja soveltuu myös mainiosti käytettäväksi ennen parranajoa, sillä se ehkäisee kasvan sisäänkasvua. Parabeeniton.


Geeli tuntui olevan myös miehen mieleen, koska minikokoiset putelit ovat tyhjät. Ei huomautettavaa tuoksusta, pakkauksesta tai koostumuksesta. Jätti kuulemma freesin tunteen iholle. 

Kaiken kaikkiaan mies oli ihan tyytyväinen testijaksoon, ja tuotteet tuntuivat suurimmilta osin sopivan hänen iholleen. Alussa näppyjä ilmestyi tiuhemmin kuin normaalisti, mutta se on täysin normaali reaktio joihinkin testattuihin ja ihoa tehokkaasti uusiviin tuotteisiin. Tuo reaktio tasoittui parissa viikossa, mutta epäpuhtauksia alkoi jälleen ilmestyä jokin aika sitten.

Mun veikkaus on myös edustajan väläyttämä vaihtoehto, eli se, että miehen iho reagoi epäpuhtauksilla päivin ja öin käytettävään paksuun voiteeseen, jota hänen pitäisi kuitenkin muistaa yhdistellä Blemish Balmiin öisin, ja paikoitellen SOS Balmiin päivisin. Myös Purifiant Gelin tiuhempi käyttö varmasti tepsisi epäpuhtauksiin, joten pitääkin ehkä briifata miestä nyt uudemman kerran sarjan saloihin, jotta tilanne saataisiin normalisoitumaan mahdollisimman pian.

Hoitavatko lukijoiden miekkoset ihoaan säännöllisesti, ja jos hoitavat, miten?

Tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

2 comments:

  1. Hoitaahan tuo. Mun mies on siitä erikoinen, että sillä on käytössä putsarit, kuorinta, silmänympärysvoide, aina kahta eri voidetta (paksumpi ja ohuempi), käytössä on jopa kosteuttava misti. :D Lisäksi on tosi tarkka, eikä laita naamalleen mitä tahansa. Elizabeth Ardenin kasvokuorinnat on sellaisia, mihin on ihan koukussa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miten en ole yhtään yllättynyt? :D Ihana, oikein koukussa! Mut parastahan se on miehellekin, jos löytyy joku hyvä tuote, etenkin jos iho ei ole ns. helpointa sorttia. :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)