-->

Suosikkituotteet meikkipohjan tekoon

Sep 3, 2015

Näin kesän jälkeen ajattelin päivitellä blogiin omina postauksinaan tämän hetkisiä suosikkituotteitani niin meikkien kuin kosmetiikankin osalta. Jaan tuotteet vähän rajatumpiin kategorioihin selkeyttääkseni postauksia, ja tänään onkin vuorossa lempparini meikkipohjan osalta.

Lasken meikkipohja-kategoriaan siis muutakin kuin ainoastaan meikkivoiteet, joten tänään fiilistellään päivittäin meikissäni käyttämiäni tuotteita, joista osa on roikkunut matkassa jo tovin, toisten vasta löydettyä tiensä suosikkilistalleni.

1. Koska loogisesta järkästä ei ole listauksessa tietoakaan, aloitetaan lemppari highlighteristani, jonka sain alkuvuodesta testiin Zuii:lta. Tuote toimittaa asiansa erinomaisesti ja tekee ihosta juuri niin ihanan kuulaan ja shimmerisen, kun korostustuotteen pitääkin. Paino sanalla shimmerinen, joten jos haluat korostustuotteeltasi ainoastaan valoa etkä hohtavia hippusia, unohda tämä ja kurkkaa vaikka Joe Blascon valikoima, mistä löytyy mattaisempia versioita. Omani on sävyä Mango, joka istuu iholleni täydellisesti, eikä ole millään muotoa liian kylmä, asia, jota kammoksun syvästi korostustuotteissa. Tiedättehän sen halvan efektin, minkä liian hopeaan vetävä highlighter saa esimerkiksi kulmien alla aikaan? Huih, tällä Zuii:n korostuspuuteria sellaisesta ei ole pelkoa! Jälki on siistiä, levittyvyys hyvä ja kesto loistava. Papukaijamerkki, piste ja amen.

2. Tokana ihan perus kivipuuteri Oriflamelta, joka on kuitenkin kaikkea muuta kuin perus; tämä on luottotuotteeni yhdistettynä listan seitsemäntenä olevaan peittariin samalta merkiltä, mitä tulee silmänalusien ja ihon pikku virheiden peittämiseen. The ONE IlluSkin -puuterin koostumus on kepeä, mutta peittävyys on vallan uskomaton, kun pohjatyöt tekee tuolla Giordanin (7.) peitepuikolla. Näen kirjaimellisesti tummien silmäpussien häviävän, levitettyäni tätä silmien alle peittarin päälle. Kirsikkana kakun päällä vielä se, että puuteri ei todellakaan takerru juonteisiin, vaan näyttää vielä tunteja levityksen jälkeenkin freesiltä. Takuuvarmasti pysyvä asukki meikkipussissani! Psst, näytti muuten olevan kahdeksan euron halvennuksessa merkin nettikaupassa linkin takana.

3. Kolmantena listan uusin tulokas, kivipuuteri Joe Blascolta tummassa sävyssä Dark. Sain tämän mukaani viime viikkoisesta tapahtumasta, jossa pääsin kurkkaamaan merkin syysuutuuksia. Sain kullanarvoisen vinkin käyttää kevyttä puuteria varjostusten tekoon, mihin puuteri soveltuukin värinsä puolesta mainiosti. Jopa niinkin, että olen käyttänyt sitä ihan päivittäin kyseiseen hommaan sen saatuani. Puuteri ei ole ihan täysin matta, vaikka yleensä vannonkin mattojen tuotteiden nimeen varjostusta tehdessäni, mutta sen himmeä shimmeri on niin olematon, ettei se missään nimessä haittaa. Päinvastoin, tuo aavistus shimmeriä tekee tästä puuterista monitoimituotteen, joka toimii tummemmalla iholla niin pikafiksinä, tai meillä vaaleammilla aurinkopuuterin ja varjostusvärin yhdistelmänä. Pigmentti on sopiva aloittelijoillekin, eli pelkoa mustelmilta näyttäviltä varjoilta poskuluiden alla ei ole, vaan väriä voi kerrostaa iholle aika huoletta pelkäämättä tunkkaista lopputulosta. 

4. Neljäntenä on menneen kesän lempparimeikkivoiteeni, jota sivelin kasvoilleni sellaisina päivinä kun menot vaativat hieman fressimpää ilmettä luonnollisella painotuksella. Elokuussa lanseerattu Lumenen Nude Perfection Glow -meikkivoide tuo iholle terveen hehkun sitä samalla kosteuttaen, joten tuote sopii mainiosti myös korppunaamoille kylmempinäkin vuodenaikoina. Peittävyyttä se ei juurikaan tarjoa, joten jos ihosi vaatii enemmän peittoa, voit käydä peittävyyttä vaativat alueet läpi esimerkiksi toisella suosikillani, Blurrilla. Kuulas tulos iholla miellytti silmääni erityisesti kesällä, kun yleisilme on kiva pitää suht meikittömänä, mutta kyseinen meikkivoide sopii kyllä kuin nyrkki silmään myös syksyyn ja vahvojen huulimeikkien kaveriksi.
5. ja 6. Ecotoolsin ihanat siveltimet ovat myös tulleet meikkipussiini jäädäkseen, numero viidellä taputtelen meikkipohjan päälle puuterin tai meikkipuuterin fiiliksestä riippuen, ja sen kulmikas muoto mahdollistaa kivasti työstön silmien alle tai vaikka nenänpieliin. Aurinkopuuterin levitän saman merkin ihanalla bambu-siveltimellä, joka on pehmeydeltään vailla vertaansa. Kestävän bambun ja kierrätetyn alumiinin yhdistelmä ei syyttä ole joka toisen meikkialan ammattilaisen ja kauneusbloggaajan paras kaveri! Nappaa tästä postauksesta vinkit siveltimien pesuun ja huoltoon!

7. Jo aiemmin mainittu Oriflamen Giordanin Gold Secret -peitepuikko on ihan voittamaton silmien alle, sillä saa todella nätisti peittoon tummuuden, eikä se keräänny juonteisiin. Muualla iholla ei ole vakuuttunut sen peittovoimasta, mutta kuten todettu, käytän sitä ainoastaan silmien alle. Kun päälle heittää vielä tuon mainitsemani puuterin (2.), on täydellinen kombo valmis - jos kaltaiseni väsynyt mamma saa tällä setillä tummat renkaat piiloon, ennustan monen muunkin hyötyvän duosta. Myös alennuksessa paraikaa!

8. Lumenen kesäkaudeksi uudelleen tuotantoon tuoma Arctic Sun -hohdeaurinkopuuteri on noussut lempparikseni kevyen värinsä vuoksi; puuteria on helppo kerrostaa iholle joko kevyeksi hohteeksi tai tummemmaksi paahteeksi, eikä väristä tule koskaan tunkkaista. Kaksivärisen puuterin etuihin kuuluu myös se, että sitä voi halutessaan käyttää vaalean värinsä puolesta myös korostusvärinä kulmien alla ja amorinkaarella, kun taas tummemmalla sävyllä voi sutia myös luomet luomivärin puutteessa!

Lopuksi vinkki kaikille ylipäänsä meikkien taustoista ja eettisyydestä kiinnostuneille; uusi appi nimeltä CosmEthics.

CosmEthics on ilmainen älypuhelinsovellus (Android ja iOS), joka auttaa löytämään turvallisia kosmetiikkatuotteita ilman parabeenejä, ftalaatteja, sekä formaldehydi-yhdisteitä. Tämän lisäksi käyttäjät voivat luoda omia hälytyksiä tarpeidensa mukaan, esimerkiksi allergikot ja vegaanit voivat näin helposti löytää itselleen sopivia tuotteita.

Sovelluksesta löytyy tietoa kosmetiikkatuotteiden ainesosista ja henkilökohtaiset hälytykset auttavat tekemään parempia valintoja kosmetiikkaa ostettaessa. Sovelluksesta löytyy muun muassa valmiit hälytykset eläinperäisiä ainesosia, alumiineja tai mikromuoveja sisältäville tuotteille.

Sovelluksen käyttö on helppoa: tarvitsee vain skannata minkä tahansa tuotteen viivakoodi ja sovellus kääntää tuoteselosteen selkokielelle ja hälyttää haitallisista ainesosista. Wishlist- ja Washbag-ominaisuuksien avulla voi kätevästi merkitä muistiin tuotteet, joita haluaisi kokeilla tai jotka jo löytyvät kylpyhuoneesta. Lisää tietoa sovelluksesta löytyy osoitteesta: www.cosmethics.com

Löytyikö listalta omia suosikkejasi tai uusi tuttavuuksia?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

2 comments:

  1. Tuo Lumenen meikkivoide on kyllä munkin käytävä ostamassa, kuulostaa just sellaiselta, mistä itse pidän eniten. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen testaamaan, tätä on hehkutettu ihan joka puolella, eikä suotta. :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)