-->

Kuulumisia

Oct 30, 2015

Moi, tyypit! Ihana perjantai on taas täällä, aurinko paistaa ja likat menevät tänään hoitoon vanhemmilleni. Yökyläily tarkoittaa parisuhdelaatuajan lisäksi myös sitä, että mulla on aikaa käydä viime hetken paniikkiostoksilla huomista blogigaalaa varten. Tyypilliseen tapaani pelkään homman menevän kuitenkin lopulta niin, että koluan yömyöhään vaatekaappiani läpi ja tyydyn johonkin kompromissiratkaisuun. Viime hetken paniikkiostoksilla nimittäin tekee aniharvoin hyviä löytöjä, joten toiveeni eivät ole korkealla. Toisaalta, en ole vielä koskaan joutunut lähtemään juhlimaan nakkena, joten enköhän mä keksi jotain päällepantavaa huomisellekin! Haussa on jotain super simppeliä, ehkä mustaa tai hopeista, komplimenttaamaan näyttävän hopeista Halloween-maskiani. Tiedostan silti huoleni olevan aiheellinen, sillä hyvin istuvia pikkumustia- tai hopeita ei kasva puissa. Itsekin siis innolla odotan, mitä päälleni lopulta eksyy huomenna.

Fiilis on aika katossa noin muutenkin, sillä esikoinen on nukkunut viimeiset kolme yötä omassa sängyssään aamuun asti, mikä ei ole viimeisen reilun kuukauden aikana ollut lainkaan itsestään selvää. Neiti on kehittänyt itselleen iälleen tyypillisen pimeän pelon, mikä on valvottanut koko perhettä ja kiristänyt hermoja jatkuvan valvomisen ja iltareuhuun muodossa. Illatkin sujuvat jo suht rauhallisesti, joten luvassa on ehkä taas rauhallisempi jakso, jonka pituudeksi toivoisin ennemmin kahta kuukautta kuin viikkoa...

Tämä kotielon epävakaus on näkynyt mulla viime aikoina lähinnä siinä, että panostus terveellisesti syömiseen on ollut täysi nolla ja herkkuja on mennyt parempiin suihin enemmän kuin laki sallii. Luonnollisesti seurauksena tästä on surkea fiilis, yleinen pöhötys ja kiristävät vaatteet. Nykyään tunnen itseni jo niin hyvin, että tiedän unenpuutteen ja kuormittavan arjen tarkoittavan osaltani sitä, että käsi hamuaa heti jotain makeaa herkkua helpottamaan akuuttia tuskaa. Herkun nopeat hiilarit ja sokeri räjäyttävät verensokerin hetkeksi taivaisiin ja olon mukavaksi noin viiden minuutin ajaksi, mitä seuraa välitön ketutus ja verensokerin laskettua jäätävä väsymys, jonka jälkeen loppupäivä menee tahmeassa sumussa, ja entistäkin kärttyisempänä.

Vaikka malli on selkeä ja tiedostan itse huonon tapani, on siitä yllättävän vaikea taistella eroon totaaliväsyneenä ja mieli maassa. Eilen keksin lähteä illalla viiden kilsan reippailulle lasten mentyä nukkumaan, ja muistin taas miten ihanaa onkaan kirmata raikkaassa syysillassa yksin, napit korvilla lempimusaani kuunnellen. Kyllä sitä olisi ihminen täydellisen onnellinen, jos saisi aina toteutettua käytännössä sen, minkä tietää ajatuksen tasolla olevan itselleen parasta.

Tasapainoilu painon kanssa on osoittautunut vaikeaksi projektiksi, mutta kaipa mä tämänkin joskus vielä hanskaan. Helpompi on rehellisesti sanottuna laihduttaa kuin pysytellä "paikoillaan", ainakin näin kuormittavissa arkiolosuhteissa kuin omani tällä hetkellä. Arjen kuormittavuudesta huolimatta pyrin huomioimaan suurimmaksi osaksi ne hyvät asiat, kuten vaikka tämän kuvien upean kukkakimpun, jonka sain valita mammani aloitteesta meille kotiin. Porukoiden tuparien jälkeen heidän kotinsa aivan tursusi upeita kimppuja, ja mä iskin heti silmäni tähän kaunottareen, jossa oli mun molempia lempikukkia, ruusuja ja neilikoita. Kimppu on edelleen upea näin viikko meille tulonsakin jälkeen, vaihdettuani vesiä uskollisesti muutaman päivän välein.

Se, ja aamupalaksi jonkun hötön sijaan syömäni terveellinen smoothie saivat hymyn huulilleni, eikä tuo ikkunoista sisään pyrkivä aurinkokoaan haittaa! Viikonlopusta tulee varmasti mahtava.

Toivotan myös teille aivan upeaa viikkaria, muistakaahan käydä osallistumassa vapaavalintaisen Syster P -huivin arvontaan täällä, jos ette vielä sitä ole tehneet.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Valkoinen tähdikkiOctober 30, 2015 at 10:41 AM

  Tsemppiä "tasapainoiluun"! Mä olen ohittanut monet herkkuhimotukset sillä, että käymme harvemmin isoilla ruokaostoksilla (eli ostamme kerralla enemmän, eikä tarvi käydä kaupassa usein), emmekä osta kovin paljoa sokeriherkkuja kotiin kaappeihin. Kun noita herkkuja ei ole kaapeissa, niin eipä niitä tule syötyäkään. Ja smoothiethan ovat oikeastaan parasta herkkua - sekä hyviä että terveellisiä! :)

  P.S. Ihana kimppu - tosi pitkään pysynyt upeana! Hyvää viikonloppua sullekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo sun malli on varmasti toimiva, ja meilläkin kaupassa käy useinmiten mies. Jotenkin sitä vaan eksyy sinne herkkuhyllyille liian useasti, tai sitten kaivaa kaapista jotain, möh. :/ Kiitos tsempeistä, eiköhän tämä tästä, viimeistään sit vuoden alussa, kun lähtee taas tiukempi kuri päälle! :'D

   Delete
 2. Toivottavasti pikkarainen nukkuu jatkossakin hyvin. Halauksia. <3

  ps. itsehän vedin juuri ruoan päätteeksi kaksi pussia karkkia jälkkäriksi.. Pikkanen ällötys olo ja morkkis mörkö..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, muru! <3 Haha, no sulla se ei kyllä näy missään, senkin ronkeli. ;)

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)