-->

Konjac-sienen lumoissa

Jan 28, 2016

Tämä suloinen hempeä puolipalleroinen on viihtynyt kylppärissämme ja osana iltapesurutiinejani jo varmaan pari kuukautta, enkä usko sen sieltä enää minnekään poistuvan. Jos huokoinen sieni ei vielä ole teille tuttu, niin sallikaa mun esitellä teille ihka aito ja oikea Konjac-sponge, eli sieni, joka on luonnontuotteena sataprosenttisesti biohajova ja ehkä maailman ihanin käyttää!

Sain sienen testiin alkutalvella Marsaanan Wellness-päiviltä, ja pääsin samalla kertaa juttelemaan tuotteen kehittäjän kanssa, joka suositteli iholleni nimenomaisesti tätä pinkkiä versiota, joka on suunnattu väsyneelle ja stressaantuneelle iholle. Kuten jo kerroin Bioeffect-postauksessa, ihoni oli aika hurjassa kunnossa melkein koko syksyn, mutta rauhoittui myös hieman Konjac-sienen käytön aloitettuani.

Sienen käyttö on helppoa ja puhdistustuloksella on selvä ero verrattuna tavalliseen käsipesuun. Sieni kastellaan ennen ensimmäistä kertaa perusteellisesti, jolloin sen kuiva ja kättänä rakenne muuttuu pehmoiseksi. Tähän ekaan kasteluun menee hieman kauemmin aikaa kuin seuraaviin kertoihin, jolloin sienessä on hieman kosteutta vielä jäljellä. Tosin jos käyttökerroilla on väliä yli pari päivää, ehtii sieni kuivua kauttaaltaan kättänäksi. Kun sieni on kasteltu, voi sillä käsitellä kasvoja sellaisenaan, jolloin sen vaikuttavat aineet pääsevät suoraan iholle, tai vaihtoehtoisesti puristaa sieneen pienen määrän jotain vaahtoavaa puhdistustuotetta ja käsitellä sillä koko kasvojen ja kaulan alueen. Pienet pyörivät liikkeet puhdistavat kasvot tehokkaasti, eikä sienen kanssa tarvitse varoa edes herkkää silmien ympärysihoa.

Käsittely kuorii ihon kevyesti ja luonnollisesti puhdistuksen lisäksi, mutta ei jätä ihoa kiristäväksi ja ikävän tuntuiseksi, vaan päinvastoin todella raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi. Pidän eniten sienessä juuri tästä kuorivasta ominaisuudesta ja siitä, että sen kanssa meikki irtoaa iholta todella paljon tehokkaammin, kuin jos vain käsittelisin kasvot ilman sitä. Konjac-sienen kanssa myös puhdistustuotteen määrä vähenee automaattisesti, sillä sienen kanssa tuotetta ei ole tarvis hölvätä, vaan pieni määrä sienen päälle lisättynä riittää koko kasvojen ja kaulan ihon puhdistukseen.Käytän itse sientä mieluiten suihkussa, jolloin sen kanssa on ihana lotrata valuvan veden alla, kasvojen puhdistuksesta tulee jopa hieman spa-mainen hetki, ja lopputuloksena syväpuhdistettu iho ottaa paljon kiitollisemmin vastaan ravitsevat hoitotuotteet yöksi. Pesun jälkeen sieni on hyvä huuhdella puhdistustuotteen jämistä ja puristella varovaisesti niin kuivaksi kuin mahdollista. Sen jälkeen sen annetaan kuivaa ilmavassa paikassa, mieluiten siinä kiinni olevasta langasta roikkuen. Sienen luvataan kestävän päivittäisessä käytössä kahdesta kolmeen kuukauteen, jonka jälkeen se alkaa murentua. Mureneminen on merkki siitä, että on aika korvata sieni uudella.

Sieniä on muuten netti pullollaan, ja mulla ei ole kokemusta kuin tästä aidosta ja alkuperäisestä, jota uskallan suositella lämpimästi. Näiden alkuperäisten hinta pyörii vajaassa kympissä, ja tämän nykyisen hajottua mulla on kaikki aikomus marssia lähimpään luonnontuoteliikkeeseen ja korvata se uudella vastaavalla, niin ihastunut sieneen olen. Tämän linkin takaa näet koko Konjac-sienivalikoiman, josta löytyy takuuvarmasti se oma kaveri jokaisen iholle.

Oletko jo kokeillut Konjac-sientä?

Tuote saatu testiin blogin kautta.

P.S. Konjac-sienen kanssa kuviin pääsi Sensain legendaarisia kaksoispuhdistustuotteita, joihin palaan vielä omassa postauksessaan myöhemmin, kun käyttökokemukseni niistä on hieman vankempi. Ensiraapaisu on ollut erittäin lupaava!

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Mä karsastin tätä sieni mallia, kun pelkäsin, ettei se ehdi kuivaa vuorokaudessa, mutta mulla odotaa sellainen liinamainen sieni käyttöönottoa. Jäänyt vaan homma roikkumaan, kun on Clarisonic, enkä oikein koe tarvitsevani tällä hetkellä mitään tämän kaltaista. Ehkä kuitenkin laitettava koje jäähylle ja otettava sieniliina esiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se musta kuivuu aika hyvin, etenkin jos saa sellaiseen paikkaa, jossa se ei osu mihinkään. :) Mulla on se liina myös Sensailta testissä, on myös aika kivan oloinen. Clarisonic on jäänyt aivan käytöttä konjacin jälkeen, pitänee myydä pois kaapista pölyttymästä! :P

   Delete
 2. Mä oon kanssa vallan hurahtanut konjakkiin! ;)
  Mulla on se valkoinen original- versio ja iho on kyllä selvästi kuulaampi kun olen tällä pessyt kasvot iltaisin.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)