-->

Laiska sunnuntai

Jan 24, 2016

Yhyy, viikonloppu on taas ohi! Onneksi se oli oikein kelvollinen kaikin puolin; eilen piipahdin taas tekemässä löytöjä kirppiksellä ja tänään olimme vanhempieni luona syömässä koko perhe. Olen myös ahkeroinut korupajan puolella, löydettyäni eilen muutaman kelvollisen korvisparin kirpulta, joista muokkasin jotain superia. Palaan niihin omassa postauksessaan, sen verran siistejä niistä tuli.

Nämä kuvan kengät tahdoin vilauttaa teillekin, sillä ne ovat jo kolmas pari, jotka olen maalannut nahkamaalilla, josta kerroin teille jo tässä postauksessa jokunen aika sitten. Suloisista pappakengistä tuli maalauksen ja nauhojen vaihdon jälkeen kuin uudet, alkuperäinen väri oli siis tumma konjakinruskea.Ajattelin päivittää käyttökokemuksiani maalin kanssa, kun teistäkin moni innostui siitä. Maali tekee siis nahan pinnan aavistuksen kovemmaksi kuin mitä se on ennen maalausta, joten jos maalamasi nahka on kovin pehmoista sorttia, voit odottaa sen kovettuvan maalikerroksen alla jonkin verran. Käytössä tuo ensimmäisen postauksen nilkkuripari on kestänyt vallan mainiosti, pintaan tulee naarmuja kuten nahkaan muutenkin, mutta ne saa pyyhittyä siistiksi ja paikattua lankilla. Tämän puolesta maali käyttäytyy siis aivan normaalin nahan tavoin, eli edelleen voin vilpittömästi suositella sen käyttöä, siis jopa kengissä, jotka saavat jatkuvassa käytössä osumaa etenkin kärkiinsä.

Olen huomannut helpoimmaksi työskentelytavaksi kenkien pyyhkimisen puhdistusaineella, jonka jälkeen levitän nahan pintaan kaksi tai kolme ohutta kerrosta paketin mukana tulevalla sienellä, ja viimeistelen jomman paksummalla kerroksella, jonka levitän ohuella sudilla ja käyn samalla kertaa läpi kaikki ylimääräistä huomiota vaativat kohdat, kuten saumat ja pohjan reunat. Ohuiden kerrosten välissä maali kuivuu hurjaa vauhtia, yhden kengän käsiteltyäni voin jo huoletta siirtyä seuraavaan. Viimeinen ja paksumpi kerros saa kuitenkin kuivua ihan reippaasti jokusen tunninkin, ennen käyttöön ottoa. Kuivuessa kannattaa myös huomioda, etteivät kengät osu esimerkiksi toisiinsa, jolloin maaliin tulee helposti tuhruja.

Tässä tämän illan lätinät, nyt iltapalaa ja sarjan pariin sohvalle! Kuullaan taas ensi viikon puolella.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)