-->

HIFU-ultraäänihoidossa

Feb 14, 2016

Sunnuntaita, mussucat! Nyt alkaa olla meitin kotona jo sen näköistä, että remontti ei tule päällimmäisenä mieleen arjen keskellä. Yläkerran lattioista tuli lopulta tosi kivat, remontti pysyi täysin aikataulussa, ja meitä informoitiin sen tehneen firman puolesta todella hyvin koko prosessin ajan. Kaiken kaikkiaan siis todella onnistunut kokonaisuus, ja voi tätä ihanan valon määrää, minkä valkoinen lattia heijastaakaan joka puolelle. Kyllä kannatti.

Nyt odottelemme vielä jokusen päivän maalin kuivumista lopulliseen kovuuteensa, jonka jälkeen on lupa levitellä matot paikoilleen ja laittaa viimeisetkin huonekalut paikoilleen. Eilen, tyttöjen ollessa hoidossa hötisimme miehen kanssa kamoja paikoilleen aika tohinalla, ja nyt alakerran halli, joka toimi rempan ajan tavaravarastona, näyttää jo huomattavasti siistimmältä. Pajankin sain auki eilen, ja sinne onkin tarkoitus suunnata tänään tyttöjen päikkäriaikaan. Eli blogin puolella palataan normitahtiin varmasti jo ensi viikolla, kivaa!

Tällä kertaa raportoin teille jännästä kasvohoidosta, jossa kävin tuossa jokunen viikko takaperin ihanassa Haikon kartanon Spa:ssa. Anti-age Clinic ja Spa uusitaan kevään aikana kokonaan, ja sen valikoimiin on otettu muutamia tehokkaita hoitoja, joista HIFU (high intensity focused ultrasound)-ultraäänihoito on yksi.

HIFU:a tituleerataan maailmalla veitsettömäksi kasvojenkohotukseksi, ja sillä saadaankin parhaita tuloksia juurikin kasvojen niin sanotusti roikkuviin ongelmakohtiin, kuten poskiin ja kaulaan. Myös otsan aluetta ja silmänympäryksiä voidaan käsitellä, ja itse kokeilinkin hoitoa juuri noille alueille.MITÄ TEKEE: Tarkasti iholle kohdistettu ultraäänienergia tekee muutoksia ihon alaiseen kudokseen, stimuloimalla kudoksen omaa kollageenin tuotantoa. Tuloksena lihaskudos kiinteytyy ja turhat nesteet ja rasvakerrostumat poistuvat luonnollisesti. Hoidolla päästään alueesta riippuen jopa 4,5 millimetriin ihon alle, jonne tehdään ultraäänellä pieniä polttopisteitä, jotka aiheuttavat trauman ihoon. Kohdennettu trauma käynnistää ihon oman korjausprosessin, joka johtaa kohottaviin ja ihoa freesaaviin tuloksiiin. Yhdelläkin kerralla voidaan kudostyypistä ja ongelman laajuudesta riippuen saada jo hyviä tuloksia, mutta tarvittessa hoito voidaan uusia kolmen kuukauden päästä, ihon uusiutumisen jälkeen. Ylläpitohoito voidaan tämän jälkeen tehdä vuosittain.

MILTÄ TUNTUU? HIFU-hoito ei missään nimessä ole rentouttava prinsessahoito, vaan sen todella tuntee iholla. Luulen kokemukseni perusteella hoidon tuntuvat eniten sellaisessa kohdassa, jossa kudosta ei juuri ole luun päällä, kuten otsalla. Silmänympärysiholle tehty hoito ei nimittäin tuntunut läheskään niin paljon kuin otsan alueelle tehty. Ultraääni-impulssi tuntuu menevän aivoihin asti, ja vaikka tuntemus ei oikeastaan ole varsinaista kipua, onnistuin saamaan ilmeisesti niskani jännittämisestä hoidon aikana itselleni mojovan päänsäryn. Omaan nimittäin taipumuksen kovaankin lihasjännityspäänsärkyyn, jonka laukaisee yleensä jumi hartioissa tai niskassa. Jos siis satut olemaan joko kipuherkkä tai hartiasi ja niskan alue ovat aina jumissa, suosittelen nappaamaan yhden särkylääkkeen ennen hoitoa.

TULOKSET: HIFU-hoidon tulokset ovat joillakin nähtävissä heti hoidon jälkeen, mutta parhaiten niistä pääsee selville muutama viikko sen jälkeen. Silmänympärysihoni pienet juonteet ovat huomattavasti rentoutuneemman näköiset ja otsan ilmejuonteet hieman matalammat. Tuloksien kehittyminen voi kestää vielä joitakin viikkoja, joten innolla jään seuraamaan tilannetta. Tällä hetkellä olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että jaksoin makoilla hoidossa niska jumissa sen kolmisen varttia, minkä kahden alueen käsittely kesti.

Hoito testattu blogin kautta.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen hoito, plussaa siitä, että kerta vuodessa riittää ylläpitoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää oli kyllä aivan poikkeava muista, en oo ennen testannut mitään vastaavaa. Samaa mieltä, ei tarvitse rampata vaikka joka toinen kk. :)

   Delete
 2. Onko tämä nyt ihan sama hoito, kuin ultherapy tai ultralift, joka tapauksessa kaikki ovat siis ultraääniterapioita. Onko kenties tuo HIFU tehokkaampi kuin ultherapy?

  ReplyDelete
 3. Hei, en valitettavasti osaa vastata kysymykseesi, koska nuo mainitsemasi hoidot eivät ole itselleni tuttuja. Riippuu varmasti siitä, miten ne kohdennetaan iholla, ja miten syvältä kudosta käsitellään. Kehoittaisin kysymään suoraan Haikon Spa:sta, he osaavat varmasti vastata kysymyksiisi ammattimaisesti! :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)