-->

Aurinkorasva X3

Jun 25, 2016

Nyt kun lämpö on taas palannut, pieni kertaus aurinkosuojatuotteiden tärkeydestä lienee paikallaan täälläkin. Aurinko on vuosien varrella kasvattanut säteilymääräänsä huomattavasti, mikä näkyy siinä, että meidänkin pohjoisilla leveysasteilla palaa nykyään 1980-lukua helpommin. Harva meistä käytti kotimaassa aurinkosuojia lapsuudessamme, toisaalta silloin se ei ollut vielä tarpeenkaan, ja rasvapurkit pakattiin mukaan ainoastaan etelänlomille.

Nykyään tilanne on toinen ohentuneen otsonikerroksen päästäessä läpi entistä suuremman määrän auringon vahingollisia UVA- ja UVB-säteitä. Kaikki tietänevät jo perussäännöt auringosta turvallisesti nauttimiseen, mutta kerrataan nekin tässä vielä.
X Älä oleskele auringossa pitkiä aikoja yhteen menoon.
X Suojaa vartalon iho pitkillä hihoilla ja lahkeilla, kasvosi lippalakilla ja silmäsi kunnon aurinkolaseilla.
X Levitä tarpeeksi korkeakertoiminen aurinkosuojavoide iholle siltä osin kuin se jää paljaaksi. Lisää voidetta päivän mittaan, tai ainakin aina uituasi tai hikoiltuasi. Aikuiselle sopiva määrä voidetta on noin muutama ruokalusikallinen per levityskerta. Jos rasvaa ei levitä tarpeeksi, ei sen lupaama suojakerroinkaan toteudu.
X Vältä auringossa oleskelua keskipäivän paahteisina ja kuumimpina tunteina välillä 11-15.
Aurinkorasvoja löytyy nykyään jokaiseen makuun ja jokaiselle lompakolle, koostumukset vaihtelevat ja tuoksut joko ihastuttavat tai vihastuttavat. Mä olen ihastunut kuvien kolmikkoon: Vichy Ideal Soleil Hydrating Milk SPF20 kosteuttaa kroppaa samalla suojaten. Tuoksu on miellyttävä ja rasvan koostumus ei tahmaa ja imeytyy nopeasti kuten tavallinenkin kosteusvoide. Sopii hyvin jo hieman päivettyneelle iholle tai helposti ruskettuvalle. Kovin vaaleaihoinen tai herkästi palava valitsee mielellään vähintään SPF30:n. Super ihana uutuus The Body Shopilta ei edes tunnu aurinkorasvalta iholla, Skin Defence Multi Protection Essence SPF50 on vesimäisen ohut tiiviste, joka levitetään iholle ennen päivävoidetta tai sen tilalle. Koostumus on vesimäisen ohut mutta silti ainakin mun iholle tarpeeksi kosteuttava, ja käytänkin tätä yleensä Lumenen Bright Now -essencen päällä päivisin. Ihana tuoksu kruunaa paketin!

Myös huulien herkkä iho kannattaa suojata auringon haitallisilta säteiltä, ja tähän hommaan on passeli apu ACO:n näppärä ja hyväntuoksuinen Lip Balm SPF30. Se on puikkorasvaksi yllättävän kepeä koostumukseltaan eikä rullaudu huulilla valkoiseksi töhnäksi. Tuoksu on kevyen vaniljainen.
Kauniisti päivettynyt kesäiho ei paljon ehostusta kaipaa, Lumenen Gel Effect -lakan paahteisen oranssa sävy 27 Kuuma päivä ja IsaDoran Gloss Glace -helmiäishuulikiilto sävyssä 03 Peach Glace korostavat tervettä rusketusta juuri oikealla tavalla. Huulikiillot ovat muuten suloisen makuisia ja levittyvät huulille tosi kivasti. Helmiäishiukkaset tekevät huulista herkullisen pulleat, eikä kiilto silti tahmaa.
Ihanaa juhannuspäivää kaikille, muistakaa suojautua auringolta juhlimisen tiimellyksessä!
Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

2 comments:

Kiitos kommentistasi! :)